De INTERCITY bereikt haar einddoel…………

De   INTERCITY bereikt haar einddoel…………

Nadat op vrijdagavond 13 januari de voorronde in Elim werd gewonnen door VV Avereest vrouwen 1, stond op zaterdagavond 21 januari de finaleronde op het programma. Plaats van handeling: Sporthal  De Valkenlaan in Hoogeveen

Indeling finale poules
De 8 ploegen die zich hadden geplaatst voor de finale speelden in 2 poules de wedstrijden.
VV Avereest kreeg, zo leek op het eerste oog, pittige wedstrijden voor de kiezen. Als enige 5e klasser werd er in de poule gestreden tegen LTC (Assen), VKW (Westerbork) en Drenthina (Emmen).

Poulewedstrijden en bereiken halve finale
De eerste 2 wedstrijden tegen LTC en VKW werden ruim gewonnen. Mooie doelpunten en een wereldaanval via het hele team met 1 keer raken lieten de VV Avereest vrouwen het in grote getale opgekomen publiek genieten van het zaalvoetbal. Deze overwinningen betekende dat VV Avereest de halve finale al had bereikt. De laatste tegenstander van de avond, Drenthina, bleek in de poule net een maatje te groot. Met als uiteindelijk resultaat een 3-2 nederlaag.

Strafschoppen, waar een jaar oefenen hierop tot resultaat leidt…..
De halve finale werd gespeeld tegen de nummer 1 van poule A. Zwartemeerse/Weiteveense Boys combinatie. Een spannende pot voetbal waarin VV Avereest op een 1-0 voorsprong kwam. 5 minuten voor het einde de gelijkmaker. De 1-1 was ook de eindstand na 15 minuten. Dit betekende 3 strafschoppen per team. Een jaar lang oefenen op het moeilijkste onderdeel van deze mooie sport, strafschoppen, waarbij ook elke situatie werd nagebootst, moest vertrouwen geven voor het bereiken van de finale. Leverde dit al resultaat op in de beker tegen DETO, 5 keer raak, moest vanavond het bereiken van de volgende ronde ook het gedroomde resultaat opleveren. Ja, hoor….de eerste 2 strafschoppen werden, met het kolkende publiek op de banken, feilloos binnen geschoten. Omdat Zwartemeerse/Weiteveense Boys haar eerste 2 strafschoppen had gemist, werd de finale bereikt. Een knap staaltje werk van de Avereester vrouwen.

Finale
Rond de klok van 22.45 uur stond de finale op het programma. Tegenstander was Drenthina uit Emmen. Waarvan in de poule nog werd verloren met 3-2 moest nu opnieuw tegen worden aan getreden. VV Avereest vrouwen 1 leek zich volledig opgeladen te hebben voor deze finale van hoogstaand niveau. De inzet van het gehele team, het samenspel en koste wat het kost samen voor alles te gaan, was een genot om te zien. Drenthina werd op een 2-0 achterstand gezet. Daarmee leek de finale gespeeld te zijn. Meerdere kansen van VV Avereest vrouwen 1 gingen er niet in, en Drenthina bracht de spanning terug door de 2-1 op het scorebord te zetten. Het meevoetballen van de keepster van Drenthina leverde in de laatste minuten geen resultaat op. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. Een terechte winnaar van het goed georganiseerde Wiltink Zaalvoetbal.

 

Uitslagen finale wedstrijden Wiltink Zaalvoetbaltournooi

Whatever will be, will be……..
We’re coming from Balkbrug, VVA Veeee Aaaaa…..

Klonk het VVA clublied in de 3e helft. Een helft die wat mat begon, maar toen de dames als enige team nog in de kantine zat barstte de kantine aan de Valkenlaan volledig uit haar voegen. De Tirolers hits en Hazes werden uit volle borst mee gezongen. Met als absolute hoogtepunt de polonaise door de kantine. Wat een eenheid, souplesse en beweeglijkheid van de Avereester dames in deze polonaise na deze enerverende avond met goed zaalvoetbal en een goede teamgeest.

De Avereester Intercity gaat vanaf volgende week door op het veld in de streekderby tegen DVC Dedemsvaart. Aanvang: 11:45 uur in Dedemsvaart.

Wil je deze toppers volgen?
Volg ze via instagram: #vva_vrouwen1  https://www.instagram.com/vva_vrouwen1/