De kop is eraf. USV 2 – VVA 2

Het leek wel een eeuw te duren, maar zaterdag 31 augustus jongstleden dartelden de vedettes van VVA 2 weer in de wei. De transferperiode is inmiddels voltooid en Avereest 2 heeft zich dit seizoen versterkt met de volgende miljoenen: Marcel Dijk, de troef van het eerste houdt het voorlopig voor gezien bij het vlaggenschip, en gaat op stage bij het sterrenelftal; Sven van Dijk (daarover later in dit stuk een ode); Marc Hoeve, beide afkomstig uit ons aller jeugd Balkbrug. Ook Elroy de Bie wil het dit seizoen proberen in het 2e, grote klasse. We hebben besloten onze zwakste schakels naar het 1e te sturen, in de personen van Kart Boster en RAMON. Van hen kunt u dit seizoen dus niet genieten bij VVA 2. Beun en Gini nemen dit seizoen de leiding over het elftal, een mooie rol voor de jongens.

Afijn, de wedstrijd. We verzamelden voor één keer niet bij de Thuishaven, het sportpark werd geteisterd door een obstakelrun, waardoor ook de hele parkeerplaats bezet was. Nieuwe locatie en en vervangend clubhuis werd MFC ´t Trefpunt. Om 13;15u vertrokken we nadat niet Frans, maar Cliff Seinen de honneurs zou waarnemen als trainer. Herr Kommandant was op reis naar Noord-Macedonië, een welverdiende vakantie.

De pot van vandaag werd gespeeld in Nieuwleusen, bij USV 2. USV 2, inderdaad. Daar waar we vorig seizoen een gigantisch trieste pot voetbal op de mat legden, waren we vandaag op zoek naar een beter resultaat………

De volgende 11 namen mochten verschijnen aan de eerste aftrap van het nieuwe seizoen:

Baard op de goal. De defensie v.l.n.r. Freshboy #kapperchick Piel3 – Heinrich von Oberhausen – Knapste knul van heel Avereest – KamiKooiker. Op het middenveld namen de honneurs waar: Jonkie (MVP) – Opa – Marc de Bruyne (hij is echt kneiteroranje). Voorin namen plaats: Lennardus Jozef Schippers (hij probeert het bij het 1e maar wil toch een stapje hogerop) Pascalla – Nick van de Vuilnisbelt. Afwezig waren Spiekerjozuf en Robocop. Zij vonden die ene Run belangrijker dan VVA 2.

De eerste helft verliep eigenlijk wel redelijk, we hadden een paar leuke kansen die niet benut werden, ons spel was in de eerste helft beter dan dat van USV, er werd bij vlagen prima gecombineerd en de organisatie was voor een eerste potje helemaal niet slecht. Ook de nieuwkomer Marc Hoeve speelde een solide wedstrijd, hij won zijn duels met regelmaat en was gedreven. Jonkie eiste ook nog een vrije trap op na een overtreding van USV. Laat ik het zo formuleren: hij had die vrije trap achteraf beter niet kunnen nemen. In de tweede helft was de opstelling even iets anders; er kwam namelijk iemand anders in de goal nadat Baard had aangegeven niet door te kunnen spelen. Ik mocht de naam van deze persoon in het verslag ABSOLUUT NIET noemen dus houd ik het bij een vage omschrijving: Hij is heel lang en fucking lelijk. Feit is ook dat Bert, Bert? Ja, Bert. Die heet geloof ik eigenlijk Jan en is normaal alphamannetje van het 3e, de leiding tijdelijk overnam. Ook de kersverse wissel Eltoy viel na een robuuste sliding van een Neijluusenaar lelijk op zijn staart en wist niet goed welke houding hij moest aannemen, hij ging dus weer naar de kant (poessie). Haas, die de eerste helft had gevlagd nam nu plaats in het veld waardoor Jonkie even moest vlaggen, ook dit doet hij fe no me naal. De stand, die deze (beker)pot niet de hoofdzaak was, was al wel even veranderd, USV kreeg na een 6-seconden-durende noodremactie van de knapste jongen van heel Avereest een penalty. Deze werd helaas benut. Ze kwamen ook nog op 2-0 iets later in de tweede helft.

Dan graag aandacht voor het volgende: Ik had beloofd aandacht te besteden aan nieuwkomer Sven van Dijk, (bijnaam volgt hopelijk nog). Sven was ´s nachts al tot laat biertjes aan het drinken en dat was stap 1 van missie mislukt. Iedereen was keurig om 13;15u bij ons tijdelijke clubhuis, maar het wachten was op ons nieuwe jochie. Via zaakwaarnemer Marc de Bruyne kregen wij te horen dat Sven opgesloten zat in zijn eigen huis. Waar hij zelf nog aangaf dat dit de schuld van zijn moeder was, hadden wij hele andere gedachtes: Hij bezweek van de zenuwen. Dit mondde in de tweede helft van de wedstrijd uit van het kwadraat van nerveus zijn: Hij kreeg het werkelijk waar voor elkaar om een voorzet (over de grond verdomme!!!!!!!) vanaf 3cm. voor de (open) goal te missen. Svens frustratie werd hem bijna de baas toen hij na zijn flamboyante misser aan de lat wilde hangen maar weer terug op de grond viel. Hoe symbolisch. Ik weet niet hoe het toen met mijn teamies gesteld was maar ik kreeg die schaterlach niet van mijn gezicht tot aan de drinkpauze. Hierin werd hem meermaals verteld dat hij die bal er best had mogen in schieten. Sven was hier uiteindelijk ook van bewust en bood zijn excuses aan en ging hierbij voor het dramatisch effect op zijn knieën. We waren niet meer boos.

Pascalla maakte later in de tweede helft na een tacktische ingooi van Haas nog wel de aansluitingstreffer en tevens eerste goal van Avereest in het nieuwe seizoen. Dit bleek echter niet genoeg te zijn want een minuut of 5/10 later floot de scheidsrechter het eindsignaal. 2-1 verlies.

Avereest kan voor een eerste potje redelijk tevreden zijn, er is zeker ruimte voor verbetering maar het vertrouwen dat die er gaan komen is dan ook zeker aanwezig, op naar een mooi seizoen.

Dan moet ik mijn verslag natuurlijk weer afsluiten op die oh zo mooie wijze:

Vrienden/vrienden van de sport, ajuu en bis nächsten Mahl.

Jonkie.