De VVA VR1 trein dendert door…………

De    trein dendert door…………

Voor de vrouwen van VV Avereest stond er op vrijdagavond 13 januari het jaarlijkse Wiltink Zaalvoetbaltoernooi, georganiseerd door VV Hollandscheveld, op het programma. VV Avereest vrouwen 1 was ingedeeld in Sporthal De Brug in Elim met de volgende ploegen: DVC Dedemsvaart, VV Hardenberg ’85, VV Mariënberg, EMMS/Lutten en SCN uit Nieuwlande.

Herbstmeister

Speelsters VV Avereest
De volgende speelsters deden namens Avereest mee aan het zaalvoetbaltoernooi: Anne, Femke, Irene, Iris, Joanne, Lotus, Paulien, Ruth en Tess.

Deze speelsters die in de eerste seizoenshelft samen met de andere speelsters, Chloë, Esmee, Hilde, Annette, Tryntsje, Laura, Anouk, Tessa, Lotus, Manouk, Amy, Fynet, Myrna en Linda al herbstmeister waren geworden op het veld, traden in het strijdperk in Elim aan.

Wedstrijden
De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen het naburige DVC uit Dedemsvaart. Een tegenstander die in de poulefase in de beker al was verslagen, kwam er in de zaal tegen VV Avereest vrouwen ook niet aan te pas. Een duidelijke 2-0 overwinning en een goede start van het toernooi.

De 2e wedstrijd werd gespeeld tegen SCN uit Nieuwlande. Deze ploeg had geen schijn van kans en kwam door de sterke verdediging van de Avereester vrouwen niet tot scoren. Door de 4 doelpunten die gescoord werden, betekende dit een 4-0 overwinning.

De wedstrijd tegen VV Hardenberg ’85 zou de sleutelwedstrijd in deze poule worden. De vrouwen van Avereest lieten er geen gras over groeien. Met uitstekend voetbal werd deze 4e klasser verslagen met 3-0.
3 wedstrijden gespeeld 9 punten
Na 3 wedstrijden werd de ranglijst aangevoerd door VV Avereest, achtervolgd door VV Mariënberg en VV Hardenberg ’85. Avereest met 9 doelpunten voor en nog geen tegengoal tegen in 48 minuten leek makkelijk richting de poulewinst te gaan.

 

EMMS/Lutten en VV Mariënberg
De 4e wedstrijd werd gespeeld tegen competitiegenoot EMMS/Lutten. De ploeg die als eerste scoorde tegen de hechte verdediging. Na 50 minuten zaalvoetbal de 1e goal tegen. VV Avereest rechtte de rug en zette in het vervolg van de wedstrijd een duidelijke 3-1 eindstand op het scorebord.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen VV Mariënberg. Een gelijkspel was voldoende voor de poulewinst. VV Mariënberg nam brutaal de leiding na 2 minuten. Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeerd richting de goal van VV Mariënberg. Met veel kunst en vliegwerk hield Mariënberg zich staande. Mooie uitgespeelde aanvallen via goede combinaties verdienden een beter lot. Maar geen resultaat in de vorm van meerdere verdiende goals. Met als gevolg een 0-1 nederlaag.

 

Poulewinnaar? Afhankelijk van VV Mariënberg en VV Hardenberg
Nu was het wachten op de uitslagen van deze beide clubs. Op doelgemiddelde konden beide nog boven VV Avereest komen. Hardenberg kwam daar nog het dichtste bij, al kwamen ze op het einde nog 5 goals tekort. Doordat VV Mariënberg in de laatste wedstrijd gelijk speelde, was VV Avereest vrouwen 1 de terechte winnaar van deze poule. Met uitstekend combinatievoetbal, mooie goals en weinig tegenstreffers (2) dingt VV Avereest vrouwen mee naar de toernooiwinst van het Wiltink Zaalvoetbaltoernooi.

3e helft
Onder de bezielende bediening van (D)(T)ineke werd aan de 3e helft begonnen. Dat de dames van Avereest hier ook voor de winst gingen was al snel duidelijk. Na de schalen bitterballen, de nodige biertjes haakten de tegenstanders 1 na 1 af. Dat (D)(T)ineke ook klaar met deze avond was duidelijk  door de kas en de winst hardop te tellen. De dames van VV Avereest hielden ook stand in de 3e helft en dropen af uit de kantine van Elim nadat (D)(T)ineke haar laatste 5 eurocent had geteld.

Ook benieuwd naar de avonturen van de vrouwen van VV Avereest?
Volg ze via instagram: https://www.instagram.com/vva_vrouwen1/

Petje af !!!!!!!
Dames, vrouwen van VV Avereest. Bedankt voor het (spel)plezier wat jullie onderling naar elkaar uitstralen en het spel welke jullie, maakt niet uit op welke ondergrond, wekelijks laten zien. Het willen leren en ontwikkelen stralen jullie, samen met jullie fanatisme, iedere training en wedstrijd uit.

Een diepe buiging naar jullie en………..petje af !