De Weide VR3 – VVA VR1

23 november

Het is 1 uur, tijd om te verzamelen op het sportpark in Balkbrug. We gaan naar De Weide, eenmaal aangekomen in de kleedkamer zit de stemming er al goed in, dat belooft veel!

De aftrap is om half 3. Meteen al in de 2e minuut een mooie goal van Tess. 0-1, een goed begin is het halve werk! Een paar minuten later weer een goal door een corner van Tess die Myrna er in kopt. De bank is creatief vandaag: ‘0-2 de doelpunten gaan met de wind mee’. Normaal is er helaas geen herhaling van de goals te zien, maar deze keer wel, aangezien er 2 minuten later weer precies hetzelfde gebeurt. Namelijk een corner van Tess die er door Myrna in gekopt wordt. 0-3 dus. Nu al binnen 10 minuten 3 goals. Het gaat super! Daarna komt De Weide in de aanval, gelukkig wordt de bal tegen gehouden. Er volgt een corner van De Weide, de bal wordt weer weggeschoten, en komt meteen weer terug. Gelukkig heeft Chloë hem vast. Daarna gaat het weer de goede kant op. Er wordt weer gescoord! Door Tess die een hele mooie diepe bal van Ruth krijgt. Weer een mooie uitspraak van de bank: ‘0-4 de tegenstander heeft niet meer zo veel plezier’. Meteen daarna nog een assist van Tess, waaruit een goal van Anouk volgt, 0-5, het gaat goed. Er volgen een paar wissels, Rochelle er in voor Anne, Tamar er in voor Nina. En Fiene op de plek van Paulien, Paulien schuift door naar de plek van Ruth. Even later volgt er weer een goal van Tess. Dus dat is alweer 0-6! Op de bank worden ondertussen al liedjes gezongen door de wissels, als voorbereiding op Strobaal. We kijken weer even naar het doel van de tegenstander, en zien dat er opeens een andere keepster in staat. Tijd voor een corner van Myrna. Johan roept naar Rochelle, ga maar iets verder naar voren, ho ho ho niet zo ver, maar Rochelle kopt hem er in, 0-7! Net voor de rust volgt er nog een voorzet van Tess, helaas in het net.

De rust is aangebroken. De goede eerste helft wordt besproken, er wordt thee gedronken en de wissels gaan vast warmlopen. Met nog wat tips van Johan gaat de tweede helft van start.

Nina gaat er weer in voor Tamar, Daphne voor Anouk. Fynet gaat op de plek van Amy en Amy schuift door naar de plek van Tess. Helaas wordt er 5 minuten later gescoord door De Weide, 1-7. We spelen de tweede helft wat minder sterk en De Weide is voornamelijk op onze helft, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Gelukkig hebben we een goede verdediging en keepster die voorkomen dat De Weide nog een keer scoort. Dat proberen we natuurlijk zo te houden! Er volgen ondertussen nog een aantal wissels. Tamar voor Nina, Anne voor Roos, Tess voor Amy en Ruth voor Fiene. Het is behoorlijk pingpong #kelderklasse niveau. Ruth heeft een mooie 1 op 1 met de keepster en scoort de 1-8! Vlak daarna maakt Ruth nog een goal, 1-9 alweer! Weer door een 1 op 1 met de keepster. We proberen nog een goal te maken, want als je bij de 9 goals bent, moet je ook bij de 10 kunnen komen! Helaas lukt dat niet, want daar is dan alweer het einde van de wedstrijd.

Het was een mooie wedstrijd met veel kansen, waarvan we er dus ook veel hebben gescoord, de eindstand is 1-9 geworden, goed voor ons doelsaldo! Natuurlijk hebben we ook nog de woman of the match: Tess!

Maandag, 25 november, spelen we thuis om 20.00 tegen Zwartemeerse Boys VR1 !