Een VVA3 kerst

Omdat dit jaar voetballenderwijs natuurlijk volledig in het water is gevallen, zijn we bang dat jullie ons aller VVA3 uit het oog verliezen. Een paar wedstrijdjes, een paar verslagen en meer was het niet. Corona heeft ons allen hard getroffen. Geen bal meer en geen bier meer. Het is om te janken. Om onze trouwe lezers toch tegemoet te komen, delen we een mooi VVA3 kerstverhaal. Ga even zitten en geniet:

Hoe het ook had kunnen zijn…

Daanvoerder zit thuis. Thuis bij Klara. Het is alleen nog maar naar de melkfabriek en op zijn zolderkamer zitten. Zo nu en dan nog eens een biertje met wat jongens, maar dat is het leven nu. Eenzaam en alleen zit hij weer in zijn rukbunker. De computer maar weer aan en de hele dag gamen. Daarna slapen, daarna werken, daarna weer gamen.

Nadat hij op dag 205 voor de zoveelste keer had liggen biljarten met z’n keu in de hand beseft hij zich dat het kerstavond is. Geen bier met zijn teamgenoten, maar plakkerige zakdoekjes naast zijn bed. Hij wordt nog neerslachtiger dan hij al was. ‘Krijg allemaal maar de tiefus, ik ga slapen’, schreeuwt hij hardop tegen drie dames die nog steeds discutabele dingen op zijn beeldscherm aan het doen zijn en hij duikt zijn bed in.

Dan wordt hij ineens wakker van een raar geluid. Daar, aan de rand van zijn bed, staat ineens De Grote Leider te kokhalsen. ‘Wat de fuck doe jij hier’, schreeuwt Daanvoerder uit. DGL kijkt hem in zijn VVA trainerspak met kokhals traanogen aan. ‘Wat de fuck doe jij hier in vredesnaam allemaal op deze smerige zolderkamer’, countert hij kijkend met een blacklight.

Voordat Daanvoerder kan antwoorden, gaat DGL verder. ‘Het maakt ook niet uit wat je hier allemaal doet. Ik ben in ieder geval niet de echte DGL. Ik ben de geest van de VVA-kerst en ik wil je laten zien hoe de eerste seizoenhelft er uit had gezien als er geen Corona was geweest. Zal ik je meenemen naar begin augustus 2020, wanneer iedereen in juli gevaccineerd zou zijn?’

Daanvoerder kijkt nog wat wazig, want dat krat bier links van zijn bureau is blijkbaar ook weer leeg gegaan. ‘Alles is beter dan dit’, antwoordt hij. ‘Maar ik hoef toch niet te lopen ofzo?’, vraagt hij.
‘Nee mijn beste Daanvoerder, ik ben een geest, dus je vliegt aan mijn hand naar de Thuishaven’, zegt DGL op een zweverige toon.

Onze rots in de branding klimt zijn bed uit en trekt even iets fatsoenlijks aan. DGL probeert op te stijgen, maar kan geen kant op. Daanvoerder is zo disproportioneel uit de kluiten gewassen dat DGL hem geen kant meer op krijgt. Uiteindelijk wordt besloten om Daanvoerder op een zweeffiets te zetten en na een uur martelen komen ze bij de Thuishaven aan.

‘Niemand kan ons zien Daanvoerder’, vertelt DGL. ‘We kunnen gewoon rondkijken.’ En kijken deed onze Daanvoerder. Het was de dag van de eerste bekerwedstrijd. De jongens stonden er klaar voor om naar SCD te gaan. 23 spelers waren aanwezig. Daanvoerder kijkt zijn ogen uit. ‘Wat doen Bert, Skip, Bonemans, Eltoy #, Shota, Pavement en Dogger hier allemaal? Die waren toch geblesseerd of gestopt?’, vraagt hij met een twinkeling in zijn ogen en vol verwondering. ‘En wie is die lange?!’

‘Maar beste Daanvoerder, deze jongens hebben door de vaccinatie een tweede kans gekregen. Bert z’n knie is weer heel, Dogger zijn enkel is er weer. Pavement kan nu zelfs zonder stellage voetballen. Shota hoefde niet weg. Voor # was het een jeugdelixer en Skip, Eltoy en Bonemans hebben weer zin gekregen door het prikje. Een heus wonder. En die lange, dat is der Kaiser. Jarno heeft zijn camping zo goed lopen dat hij nu drie keer in de week tijd heeft om te voetballen.’

De reis gaat dus naar Dedemsvaart. Alle gasten hebben er zin aan. Spullen zijn gepakt. Kratje bier is mee. Boxje is bai. DGL spoelt even door. Het is de 78e minuut. Strik wordt diep gestuurd door Pinkel. Hij sprint op de keeper af en doet zijn kenmerkende pirouette. Daardoor kan hij Kocksie aanspelen. Die is natuurlijk niet zelfzuchtig en speelt de bal naar Kale Pirlo. Zoals te verwachten schiet die jammerlijk over. Maar het maakt niet uit, VVA 3 staat al 7-0 voor. Daanvoerder heeft al een flesje bier te pakken en kijkt met tranen in zijn ogen naar alle weelde.

DGL zet hem weer op de fiets en samen vliegen ze naar 12 december. Wederom is iedereen er. En er staat een discobus op de parkeerplaats van Sportpark de Balk. ‘Waar is die voor’ vraagt Daanvoerder. ‘Uiteraard zijn we al twee rondes door in de beker en moeten we nu voor een plek in de kwartfinale uit naar Dieze West. Net als enkele jaren geleden’, geeft DGL aan.

De bus staat vol met bier. Het eerste, tweede en dameselftal zijn ook aanwezig. Even later komen ze aan. Daanvoerder heeft zich naast DGL al goed vol laten lopen. ‘Kijk ze voetballen’, straalt hij. ‘Hoezo kan DJ ineens scoren’, lalt hij na de 0-5 voor VVA 3. De jongens swingen er over. Mengsmeer heerst, Bonemans verdeelt, Oublie vliegt, Ecke rent, Eltoy scheldt en rooie flikkert. VVA 3 bekert door!

De terugweg in de bus is goud. Iedereen is zo zat als een kanarie. Bert en Malibu zijn net getrouwd en daar hebben we twee geweldige feesten van gehad. Ze hadden nog wat bier over en dat staat nu op de tap in de bus. Uitzinnigheid, een dansend dameselftal en een huilende Daanvoerder in de hoek. Huilend van geluk. Maar ook een beetje huilend omdat niemand de arme knul kan zien. DGL loopt naar hem toe en knipt een keer met zijn vingers.

BAM, ineens is Daanvoerder in de kantine. Carla staat achter de bar en vraagt hem met haar liefste glimlach of hij een biertje wil. ‘Natuurlijk’, bibbert hij het uit. Hij kijkt naar buiten en ziet de bus aankomen. Één voor één stappen de mensen uit en gaan ze in een stoet naar de Thuishaven. Daanvoerder heeft zich al in een jaar niet meer zo gelukkig gevoeld.

Een groot feest om de overwinning te vieren. Voorzitter Luuk Visscher roept dat het bier tot middernacht gratis is. Martin Dams komt alle hits die Ecke op Boxje heeft gezet zingen. Bier, slap lullen, schreeuwen en springen is het devies van de avond. Met Daanvoerder als lichtend middelpunt.

Maar dan is het ineens 23.59 uur. DGL trekt Daanvoerder uit de feestende massa. ‘Het is voorbij knul, we gaan terug naar de werkelijkheid. ‘Maar ik wil niet terug’, bleert hij het uit. DGL (hoe weet niemand) gooit hem over de schouder, brengt hem naar het Ravelijn en legt hem weer in bed.

De volgende dag wordt Daanvoerder wakker. ‘Is dit nou echt gebeurd?’, denkt hij bij zichzelf. Hij kijkt eens rond in zijn fatsige kamer. Het lege krat bier staat er nog en de doekjes liggen nog naast het bed. ‘Het zal wel een droom zijn geweest’, gokt hij. Tot ineens. Daar. Op de hoek van zijn kamer. Een leeg glas Heineken bier en een VVA Sjaal. Zou het dan toch?

Kleine voetnoot voor de lezers.

25 december werd DGL gebeld door Klara. De boodschap was dat het niet goed ging met Daan. Klara vertelde dat hij de avond daarvoor straalbezopen in z’n blote lul naar beneden was gekomen. Hij had alleen een VVA sjaal om. De knul pakte een glas bier uit de kast en klom op zijn fiets. Vervolgens ging hij luid zingend door de straat fietsen . ‘VVA, Va. What ever you will be, will be. We are comming from Balkbrug, VVA, VA.’

Dat had hij een half uur volgehouden. Tussendoor schreeuwend dat hij zo’n respect voor Bert heeft. Dat Kale Pirlo de 10 niet waard is. Dat Denise weer een eigen doelpunt had gemaakt. Dat Katoekan een gouden linker heeft. Dat Mark z’n piemel eens moet laten zien. Dat Nelus een tank is. Dat MiniBi raar loopt. Dat Porno een grote neus heeft. Dat Le Cocq minder op zijn schouder moet vallen en dat Carla rap bier in moest doen.

En als laatste dat één of andere smerige vieze aftandse **** **** *** kolere rooie eens moet kappen met die bladblazer.

Klara denkt er over na om hem op te laten nemen…

Hoe dan ook, VVA 3 wenst u een prettige feestdagen een gelukkig voetbalvol nieuwjaar! Hou nog even vol mensen!!!

Owhjah! Hoewel het lijkt dat we heel veel spelers hebben; dit is helaas niet meer het geval. Blessures en ouderdom treffen ons volle bak. Ben jij of ken jij iemand die lekker wil komen voetballen, van bier houdt en van bier houdt, informeer dan naar een plek in dit illustere team!