Een warme zaterdag middag

Na twee weken niet gespeeld te hebben stonden we vandaag tegenover de  4-de klasser Hardenberg 85. Om half 12 zaten we met 11 speelsters in de kleedkamer.

Dee  trainer en Erik  waarschuwden de dames  dat het hier om een oefenwedstrijd ging en dat we ons geen enkele druk op moesten leggen lekker voetballen was de opdracht. Om 12.30 begonnen we  goed in de 4-4-2 opstelling.
Na 12 min waar het spel heen en weer ging  en beide teams kansjes kreeg  was het  Hardenberg dat de score opende met een fraai afstand schot. De dames van waren niet direct onder de indruk van een kleine tegenslag als deze en bleven combineren en proberen.  Er werd bijzonder goed gelopen, verdedigd en GEKEEPT. Ondanks onze inzet  kwam toch de 0-2.

Onze nummer 4  Tessa moest na 20 min naar de kant met klachten en ook onze rechtsback Linda moest nog even van het veld met een enkelblessure. Met 9 speelsters maakten we de tijd vol naar de rust  en hielden onze rug  recht.

Rust

In de kleedkamer liet de trainer weten dat hij zeer tevreden was over hoe we speelden en er werd verdedigd en liet weten  dat we niet zonder tegengoal het veld zouden verlaten  de complimenten vlogen heen en weer naar elkaar door de kleedkamer.  De kleedkamer uitgekomen begonnen we vol moed aan de tweede helft met alle 11 weer in het veld.
Na 8 min. is  het Tess die de bal tussen de verdediging speelt voor de voeten  van Ruth en daar  was de goal die voor aansluiting zorgde 1-2.
Na veel druk op onze helft en HEEL veel reddingen van onze keepster Rochelle viel de 1-3 ongelukkig en even later ook de 1-4. Maar wie dacht dat we er klaar mee waren  heeft het mis.
Even met 10 speelsters omdat onze linksback Esmee even wat suikers nodig had, gaat  Ruth met een hele mooie assist van Tess  alleen op hun laatste man en keepster af en geeft ze letterlijke het nakijken en loopt de 2- 4 binnen met een mooie actie. Het was een wedstrijd met mooie acties en goede verdediging en super keepwerk.
Rochelle werd dan ook speelster van de wedstrijd.
Erik en ik waren dan ook zeer tevreden met het voetbal wat getoond was.
Douchen en kijken naar het eerste was het dan nu. Zouden die zich veilig spelen ?

Dat deden ze  namens Erik  mij en de dames  gefeliciteerd !!!