Eerste driepunter voor VV Avereest

Na een 0-0 ruststand stond er na 90 minuten een 0-1 eindstand op het duidelijk zichtbare scorebord. VV Avereest mocht de eerste drie punten bijschrijven.

Het was een gezellige drukte op Sportpark Westbroek in Ommen. Voor VV Avereest stond de ‘burenruzie’ met de plaatselijke FC op het programma. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. De start van de competitie is voor beide teams niet verlopen zoals men gehoopt of misschien wel verwacht had. Voor trainer Rico Magsino van Avereest was het helemaal een bijzondere dag. Hij woont in Ommen en heeft zijn sporen zeker verdiend bij de Ommenaren.

De ontvangst was, zoals gewoonlijk, hartelijk en spontaan. De weersomstandigheden waren deze zaterdag helaas wat minder. Een grijze middag met regelmatig regenbuitjes.

Trainer Magsino kon over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Zoals al geschreven, beide teams hebben een lastige start van de competitie. FC Ommen heeft een aantal dragende spelers afscheid zien nemen van de hoofdmacht. Met veel jonge, talentvolle spelers is men aan de competitie begonnen. De resultaten had men graag wat beter gezien. De tricolores hadden tot vandaag nog géén punten behaald. Hoewel de competitie nog pril is, driepunten konden beide teams goed gebruiken.

Om 14.30 uur gaf de scheidrechter van dienst, de heer Beldman, op duidelijke wijze aan dat er begonnen kon worden. Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Mogelijk dat de spanning toch meer invloed had op de spelers dan gewenst. FC Ommen zocht veelvuldig de actieve en behendige Tom Simons. Hij kwam een aantal keren gevaarlijk door over de linkervleugel. Opvallend deze middag was wel het aantal spelers wat uitgleed en dit zorgde soms voor bijzondere momenten. In de 11e minuut kregen de gastheren een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Tom Simons krulde de bal keurig over de muur maar de redding van doelman van de Beld was uitstekend.

De Louwdijk-Rooth formatie kreeg hierna iets meer grip op de wedstrijd en had in deze fase ook wat meer balbezit. Er kwamen in deze fase ook een aantal kansen voor Nick Oosterveen en Jurgen Visscher. Beide heren hadden het vizier niet op scherp staan.

Tot 5 minuten voor rust was de wedstrijd in evenwicht zonder echte kansen voor beide doelen. Waarbij aangetekend dat beide ploegen moeite hadden met de gladde grasmat.
In de 40e minuut kregen de Ommenaren de kans om op voorsprong te komen. In een 1 op 1 situatie bleef doelman van de Beld goed kijken en verijdelde hiermee een doelpunt.

De 2e helft begon zoals de eerste geëindigd was. Een gelijk opgaande wedstrijd. Het talrijke publiek was er van overtuigd dat de ploeg die scoorde de wedstrijd waarschijnlijk ook zou winnen. Naarmate de wedstrijd vorderde nam FC Ommen wel steeds meer het initiatief en had men ook meer balbezit. Na ruim een uur spelen kregen de gastheren een uitgelezen mogelijkheid. Na een prima aanval werd de bal echter ruimschoots naast geschoten. De krachten vloeiden bij sommige spelers wat weg en er werden dan ook aan beide kanten verschillende wissels doorgevoerd.

De tricolores namen nu steeds meer het initiatief en kwamen ook steeds vaker richting het doel van doelman Stefan Kortman. Dit leidde niet direct tot kansen maar er ging wel steeds meer dreiging van uit. Het venijn zat ‘m vanmiddag duidelijk in de staart. In de 85e minuut kreeg VV Avereest een aantal corners te nemen. Een afgeslagen bal werd door aanvoerder René Koster met een prachtige omhaal opnieuw richting doel geschoten.

De bal vloog via een verdediger en de doelman in het net: 0-1. De vreugdekreten van de tricolores waren tot in de verre omtrek te horen. De Ommenaren beseften dat ze nog maar weinig tijd hadden om een resultaat te halen deze middag. De defensie van Avereest onder leiding van René Koster en doelman Jorn Jan van de Beld gaf echter géén krimp meer en FC Ommen kreeg ook géén echte kansen meer. In de laatste minuut had Jurgen Visscher aan alle onzekerheid een einde kunnen maken. In een 1 op1 met doelman Kortman was de doelman de sterkste en bleef het bij 0-1.

Toen scheidsrechter Beldman de wedstrijd naar de geschiedenisboeken floot was de vreugde aan Avereest kant groot en de eerste 3 punten mochten worden bijgeschreven. De teleurstelling bij onze vrienden uit Ommen was groot. Over het geheel van de wedstrijd gezien was een puntendeling mogelijk eerlijker geweest. Maar die regel gaat in het voetbal niet altijd op.

De mannen van trainer Magsino hebben deze middag hard gewerkt en daarmee zichzelf ook beloond. Bij vlagen werd er prima gevoetbald ondanks de grasmat en de weersomstandigheden. De talrijke meegereisde toeschouwers uit Balkbrug trakteerden de spelers en staf dan ook op een welverdiend applaus.

Volgende week (22 oktober) speelt VV Avereest een bekerwedstrijd tegen KCVO uit Vaassen.

Een totaal onbekende tegenstander. KCVO speelt in de zondag 3e klasse D.

De wedstrijd begint om 17.00 uur (vijf uur) op Sportpark de Balk en staat onder leiding van de heer Aukema. We hopen ook dan weer veel toeschouwers te mogen begroeten.

Opstelling VV Avereest;

Jorn-Jan van de Beld, Nick Buiter, René Koster, Bart Koster, Sander Hoeve (Nick Jonkman), Maarten Pol (Niels Redder), Kevin Buiter (Leyon Courtz), Joost vd Bosch, Nick Oosterveen (Niek Kuiper), Jurgen Visscher, Sven Joosse (Dawit Baauw).

Bekijk HIER foto’s op de website van FC Ommen