EMMS 1 – VVA 1 Verslag en foto’s

Nipte nederlaag VV Avereest in Slagharen.

De tweede wedstrijd in de poulefase van de KNVB-beker werd door VV Avereest verloren. Na 90 minuten stond er 1-0 op het scorebord.

Na de goede wedstrijd tegen SCD’83 stond er deze avond een wedstrijd tegen EMMS uit Slagharen op het programma. Het was al geruime tijd geleden dat de beide ploegen tegenover elkaar stonden. EMMS had de eerste wedstrijd in deze bekerronde ruim gewonnen, dus VVA was gewaarschuwd.

Op het mooie sportpark de Kei scheen de zon nog volop toen de beide ploegen aan de wedstrijd begonnen. EMMS kende een flitsende start. In een hoog tempo werd geprobeerd om de tricolores onder druk te zetten. Zonder dat dit direct tot grote kansen leidde, speelde het eerste kwartier zich vooral op de VVA-helft af. Avereest bleef in balbezit wel de voetballende oplossing kiezen.
Na ruim 20 minuten werd een voorzet van de linkerkant beheerst door de spits achter doelman Zwijns getikt: 1-0. VVA herpakte zich vervolgens redelijk en creëerde ook een aantal prima mogelijkheden. Jurgen Visscher werd teruggefloten voor buitenspel waar vraagtekens bij geplaatst kunnen worden. Na een prima individuele actie stiftte Erik Wencker de bal over de doelman, een verdediger kon de bal nog net voor de lijn weghalen. Wencker kreeg nog een prima mogelijkheid, maar nu redde de doelman van EMMS. Ook EMMS kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar was ook slordig in de afwerking. Met een 1-0 stand brak de rust aan.

In de rust werd door trainer Mulder een tactische wijziging doorgevoerd en hiermee werd aan de tweede helft begonnen. De wedstrijd speelde zich nu meer af op het middenveld. De betere kansen waren voor VVA. Er werd aan beide kanten gewisseld. De ingevallen Niek Kuiper was een aantal malen gevaarlijk en liet ook nu zien over veel voetballend vermogen te beschikken. Een vrije trap, in kansrijke positie, van Marcel Dijk verdween over het doel van EMMS.
Deze avond maakte ook Dani Docter zijn debuut in VVA 1. De uit de jeugd overgekomen speler liet direct zien uit het goede voetbalhout gesneden te zijn. Een prima invalbeurt. Een afstandsschot van Dani had een beter lot verdiend. In de laatste minuut zorgde een vrije trap nog voor wat onrust voor het EMMS-doel, maar verandering in de stand kwam er niet meer. Over het geheel gezien een verdiende overwinning voor de prima voetballende ploeg uit Slagharen.

Voor VV Avereest een nuttige wedstrijd in de voorbereiding op de competitie. Komende zaterdag 27 augustus spelen de tricolores een thuiswedstrijd tegen SV Dedemsvaart. Aanvang 14.30 uur op Sportpark de Balk.

Opstelling:
Reinier Zwijns, Bart Koster, Wouter Nouwels, René Koster, Bernhard Binnendijk, Johan Tigelaar (Dani Docter), Jeroen Dijk (Ramon Katoele), Kevin Buiter, Marcel Dijk, Erik Wencker, Jurgen Visscher (Niek Kuiper).

Kijk HIER voor wat wedstrijdfoto’s.