Er is nog hoop. 

Afgelopen zaterdag speelde Avereest 2 als enige team thuis, tegen SVV´56 2, uit Sibculo. De manschappen van trainer Frans moesten zich herpakken na een zaterdag vrij en een afgang tegen PH 5 een week eerder. 

Het was weer zover: een voetbalzaterdag. De stemming zat er al in de kantine en kleedkamer goed in want Jonkie had bardienst vanmiddag en het team keek daar naar uit. Ze wilden vaker een als Jonkie elegant en vriendelijk type achter de bar. Nu moeten ze het helaas nog doen met types als een Sven van Dijk of een Pascal Bonen, allebei zo stressig en onwetend als Joost mag weten wat. Afijn, vanmiddag was het zover. 

Toch eerst even de wedstrijd dan, want vandaag moest er gewonnen worden, anders diende veelbesproken trainer Frans zijn ontslag bij ZIjne Majesteit de Zeurvitter R. Koerselman. aan. Dit maakte hij duidelijk voorafgaand aan de wedstrijd. Termen als: ¨We kunnen ze hebben¨ ¨Ze hebben maar één punt¨ of ¨Ik verwacht niet zoveel van hen¨ kwamen uit zijn snavel. Van onderschatting was dus totaal geen sprake en Avereest begon na een redelijke warming-up flitsend aan de wedstrijd met de volgende elf namen: 

Keeper Baard, wel moe, in de goal.
De defensieve eenheden van links aar rechts:
Lennard ¨Ja, maar….¨ Hazekamp – Wokkie Nouwels (van 1, mooi.) – Heinrich von Oberhausen – Kamikooiker.
Op het middenveld dartelden Jonkie – Hunterz en Dolly Dot.
Voorin namen plaats: Lennard Jozuf Manfred Machteld Schippers – Moutarde en Jappie Snoef. 

Verdergaand op ¨Flitsend begin¨ begon Avereest dus heel goed aan de wedstrijd. Een schot van Jonkie op de lat in de eerste minuut zorgde gelijk voor dreiging van Avereester zijde. De druk stond vol op de ketel maar na een minuut of 10 zakte dat jammer genoeg af en kreeg SVV even adem. 

Maar toen Dolly Dot even later een prima voorzet gaf op de nog altijd magische maar inmiddels bejaarde Erik, was het raak. Een volley van Erik belandde achter de keeper van de Sibculoërs. 1-0. Helaas werd 5 minuten daarna slap verdedigd aan de linkerzijde van VVA 2 waardoor een overtreding de enige oplossing bleek. Een vrije trap op een mooie plek werd benut door de aanvoerder van SVV: 1-1. 

Gelukkig was Moutarde later in de eerste helft weer trefzeker in de zestien: 2-1, en daarmee gaan de teams de kleedkamer in. Het was lang geleden dat Avereest met een voorsprong de kleedkamer inging dus de stemming was relaxed te noemen. Wel werden er dingen die beter konden besproken en werd er maar liefst 4x gewisseld: Lennardus, Kamikooiker, Dolly Dot en Wokkol Nouwels mochten plaatsnemen op het bankje. Voor hen kwamen Pascalla, (hij is weer heel) de Mug, Knapperd en Moutardes bejaarde zwager. Laatstgenoemde zat ondergedoken op Terschelling met vrouw en kinderen, na ongelukken en crashes in een kart. 

De tweede helft werd SVV eigenlijk gedomineerd door Avereest, dat klinkt heel naar, maar het is ditmaal van positieve aard. Met veel meer balbezit en kansen voor Avereest waren de verhoudingen duidelijk. Er moest alleen voor de comfortabelheid nog wel een derde treffer bijgemaakt worden en wie anders dan die kleine knul Jonkie. Van zijn teamgenoten moest hij het doelpunt gewoon sober beschrijven zoals hij was maar Jonkie laat zich niet kennen en vertelt hierbij de waarheid: De bal kwam op randje strafschopgebied voor de voeten van Jonkie, hij kapte en schoot de bal vol in de kruising. In zijn actie juichte hij al want zo vaak scoort hij niet. Dus vrijwel elk schot dát hij produceert, is raak. Oke grapje, de bal ging via 2 SVV´ers, de Mug (kutjong) en de handen van de keeper de goal in, maar ook dat telt: 3-1. Jonkie juichte zoals altijd heel bescheiden. Van Hunterz mag en moet hij eigenlijk juichen, maar ik kan heel goed zelf beslissen wat ik wil, ik ben immers al 20. 

De score had nog verder kunnen uitlopen maar Avereest verzuimde meer doelpunten te maken. Pascalla en Malaria vonden het nodig om vanaf een meter of 10 (gemiddeld) VOL te poeieren en zij konden na afloop van de wedstrijd de bal komen halen in de kantine van TC De Reest een meter of 50 verderop, waar Harm Bloemberg al met een paar groene knuppels klaar zat om de jongens uit te lachen. 

Toen Martijn Oost voor de laatste keer op zijn fluitje blies had Avereest er na een niet al te moeilijke wedstrijd weer drie punten bij. Gini vervulde zijn enorme taak als leider door met een paar kannen pils aan te komen in de kleedkamer, hulde. Daarna bleven bijna alle teamies om met elkaar de overwinning te vieren in onze Thuishaven. Met DJ Hunter, Barman Jonkie en Frituurmeisjes Esmee en Joanne waren we van alle gemakken voorzien en was de gezelligheid op en top. Noef at gewoon 6 akballen en buiten op het nieuwe terras waren de gesprekken uiteindelijk op een laag pitje neergestreken. Een prima zaterdag. Afwezig: Piel3, hij moest Spanje nog een tikkeltje heter maken (in de slaapkamer) bij zijn poepie Tara. Ook ¨afwezig¨: Spijkerman, hij had zo ontzettend last van zijn rug en kon absoluut geen bardienst draaien. Hij zou waarschijnlijk afwezig zijn. Iedereen was al mentaal aan het juichen maar toen hij zaterdag toch bij de club verscheen was iedereen even chagrijnig. Hij heeft ons voorgelogen, hij is een rat. Mooi dat je er was Spieker. Beterschap.

De groeten he.