Fysiek voetbal

De lat ligt hoog!

‘De lat ligt wel hoog’. Dat is wat Moniek mij appte nadat ze vroeg of we al begonnen waren met het schrijven van het verslag van afgelopen wedstrijd. En hoe, de wedstrijdverslagen van afgelopen weken lagen op een zodanig hoog niveau, dat het nog een grote uitdaging gaat worden om aan dit niveau te tippen. 

Maar goed, de wedstrijd van zaterdag. Uit tegen Bergentheim: 11.00 uur vertrek, 12.30 spelen. Dit vertrek gebeurde deze week voor mij op een manier waarop ik het nog nooit had meegemaakt, in een dikke bak bij Myrna Veld. Ik heb me laten informeren dat het een BMW is met een 6 cilinder motor, en dit was zeker te horen. Met een paar mooie kentekens achterop de achteruit met de teksten ‘poar neemn’ en ‘normaal’ gingen we dan op weg. Ondertussen klonk vanuit de boxen ons welbekende lijflied: ‘lekker met de meiden’ en al meezingend zaten we in de auto. Eenmaal in Bergentheim aangekomen begon de spanning toch wel op te komen. Voor mijn gevoel is Bergentheim op de een of andere manier altijd wel een lastige tegenstander voor ons. Ook stonden ze dit maal maar 1 plekje boven ons, dus het was erop of eronder. De opstelling was wat anders dan normaal: Moniek weer op voorstopper en Iris Pielman daar achter. Anouk, lichtelijk geblesseerd begon wel in de basis, maar het van de fysio het advies gekregen maximaal een half uur te spelen. Marith, Esmee en Daphne begonnen als wissel met als vooruitzicht dat Esmee er in zou komen voor Anouk. Zelf begon ik ook op de bank, aangezien ik de hele week al ziek was geweest.

Om 12.32 was het dan zover, de wedstrijd begon!

De opdracht was om gelijk druk te zetten, dat lukte aardig goed. Omdat Bergentheim een fysiek sterke ploeg, was er werk aan de winkel voor iedereen. Ondanks het druk zetten was er na 2 minuten al een schot van Bergentheim op goal die door Melanie gepakt werd.

We bleven druk zetten, wat in de 6e minuut een doelpunt voor ons opleverde. Een voorzet van Myrna werd door Ruth in de netten geknald. 0-1

Gelijk na de aftrap ging Bergentheim op zoek naar het tegendoelpunt. De speelster van hun ging langs 2 man, die haar wel probeerden af te stoppen. Maar helaas, ze kon vanaf de 16 meter vrij uit halen en schoot de bal over Melanie heen in het doel. Stand 1-1. Paar minuten later werd Anouk gehaakt, wat natuurlijk niet mag en dat leverde ons een vrije trap op. Deze werd helaas naast geschoten door Tess.

We gingen goed door met aanvallen en voordat Bergentheim het door had was er al weer een voorzet van Tess, deze voorzet werd door Anouk net gemist.

De bank leefde op toen Myrna een heuse panna uitvoerde, maar ondanks dit technische hoogstandje scoorde Bergentheim even later de 2-1. De nuchtere meiden uit Balkbrug waren hier niet van onder de indruk en gingen gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Ruth had dit kunnen zijn, maar ging helaas mis. Bergentheim probeerde uiteraard de voorsprong te vergroten en bouwde een goede aanval op, door goed uitverdedigen van Iris Pielman werd dit op dat moment voorkomen.

2 minuten later was het wel raak en stonden we met 3-1 achter. Ondertussen waren we al een half uur aan het voetballen en werd bijna de 3-2 gemaakt, door wie is ons in de hectiek van het moment ontschoten. Anouk werd gewisseld voor Esmee, onze alleskunner Linda verhuisde van  linksachter naar rechtsachter.  Esmee op haar vertrouwde linksachter positie en Mariska ging op rechtshalf spelen.  Dit deed Mariska erg goed en ook in de 2e helft heeft ze deze positie goed ingevuld.

Valk voor rust was er nogmaals een panna van Myrna, wat al een beetje gewoontjes begint te worden.. Vlak voor rust was er nog een mooie redding van Melanie en werd Roos gewisseld voor Daphne. De scheidsrechter floot voor de rust en beide teams zochten de kleedkamer op voor de broodnodige peptalk van de trainert.

Johan gaf aan dat er fysiek best wel wat harder een duel aangegaan mag worden en dat er in de 2e helft weer volle bak begonnen moest worden. Nadat een aantal meiden aangegeven hadden wat er niet goed ging of anders kon en er positieve kritiek werd geuit gingen we om 13.32u van start met de 2e helft.

Na 5 minuten lag Ruth op de grond, nadat ze weer eens op de enkels was getrapt. De strepen van de noppen waren duidelijk zichtbaar, de verzorging deed wonderen en ze kon gelukkig weer verder spelen.  Een paar minuten later was er een schot van Ruth, de rebound werd maar net gemist door Daphne. Ondertussen zat Daphne lekker in de wedstrijd en scoorde even later vanuit een corner de 3-2. Het gejuich van het hele team én van de bank was tot ver buiten de grenzen van Bergentheim te horen. Mooi om te zien dat het een echt team is dat als team blij is als er gescoord is. Toppers!! Maar goed, de wedstrijd ging ondertussen wel verder.

De woman of the match van vorige week Fiene werd gewisseld voor Marith. Ze kreeg de opdracht mee van Johan om vooral veel te storen en proberen de opbouw van Bergentheim over links tegen te houden. Dat deed ze echter zo goed, dat ze na een tijdje op de grond ging zitten omdat ze geen lucht meer had. Met hulp van de aanvoerster van Bergentheim had ze even later de longen weer vol met frisse lucht en konden we verder met de wedstrijd.

We bleven aanvallen, met een paar mooie schoten van Tess en aantal acties van Ruth in de 16, maar daar kwamen helaas geen doelpunten uit. Bergentheim vertraagde het spel, wat neigde naar onsportief gedrag, door heel langzaam weg te lopen bij vrije trappen en het erg langzaam oppakken van de bal in het strafschopgebied door de keepster. Nadat de scheidsrechter weer eens had gefloten voor buitenspel van Bergentheim en hierop commentaar kreeg van de rechtsachter van hun sprak Johan de prachtige woorden: “De scheidsrechter staat er met zijn neus bovenop schat!”

Ondanks dit wisten ze wel een paar keer te scoren en stonden we na een half uur in de 2e  helft achter met 6-2.

Roos geeft vanaf de kant aan dat we allemaal positief moeten blijven en geen vervelende dingen mogen zeggen! Dat klopt helemaal Roos, echter in het heetst van de strijd wordt er wel eens wat geroepen. En wat? Tja, daar zullen we geen woorden aan vuil maken.

Nadat uit een corner de bal onhandig werd verwerkt en er dus een eigen doelpunt door Bergentheim werd gemaakt, scoorden ze vlak voor tijd nog de 7-3. Dit was ook de eindstand.

Ook stond er in de aantekeningen voor het verslag dat Roos ook nog een panna maakte, maar dit is compleet uit mijn geheugen gewist. Dus bij deze, Roos gefeliciteerd met je panna! Komt vast door je positieve instelling ;).

We hebben dan wel verloren, maar de inzet was er zeker!