Geslaagde nieuwjaarsborrel

Zaterdag 4 Januari was de dag van de Nieuwjaarsborrel van VV Avereest, met vooraf traditiegetrouw een klein potje zaalvoetbal. De aanvang was om 13.00.

Mengsmeer, die we kennen van ‘das dritten’, was er als eerste en klaagde in de appgroep dat er nog niemand was. Al snel kwamen er steeds meer mensen aangedruppeld en iedereen vroeg zich af wie de sleutel van de gymzaal nou zou brengen. We stonden met een mannetje of tien buiten te wachten en er werden ervaringen van de net afgelopen jaarwisseling gedeeld. Dr. Scholten vond het maar niks dat hij nog geen bal in de buurt van zijn voeten had en besloot om toch maar, waarschijnlijk als de zoveelste, eens aan de deur te voelen. Die ging gewillig open en het bleek dus dat onze Smeer niet eens geprobeerd had om te voelen of de deur wel op slot zat..

Daarna was het nog even zoeken naar een bal die een grotere diameter had dan 8 cm en we konden voetballen. Dit deden we ongeveer zo’n 2,5 uur onafgebroken. Even vlug douchen en naar de kantine. Snel een bakje koffie en een plak cake omdat dat zo hoort, maar binnen een kwartier stonden de kannen bier weer op de tafel.

Onze kersverse voorzitter, dhr. L. Visscher, had een flinke speech voorbereid. Ook trainer Stef Lamberink kwam even aan het woord. Alles werd met instemmend geklap ontvangen en we konden naar het hoogtepunt van de dag, namelijk onze ridder Harold Mengsmeer, die samen met zijn assistent Cleo, de loterij ging doen. Het was weer een heus spektakel.  Na nog een derde helft werd de kantine weer schoongemaakt en gingen de meeste nog even naar de locale horeca om daar nog wat na te praten onder genot van een biertje en een pizza.

Nu heeft de andere club uit ons mooie dorpje, SC Balkbrug, natuurlijk ook een Nieuwjaarsborrel. Die was logischerwijs Zondag 5 Januari. En nou wil het geval zijn dat een van de VVA-ers zijn sporttas in de meest centrale kroeg van het dorp heeft laten liggen. Tenminste een SCB-er vond het nodig om met gevaar voor eigen leven die tas aan het 4.5 meter hoge stoplicht te hangen. Dus die maandag daarna zag onze kersverse voorzitter dit en heeft met gevaar voor zijn leven de tas er weer vanaf weten te krijgen.  En alsof dat niet genoeg was heeft zijn vrouw met gevaar voor haar eigen leven de inhoud uitgewassen. Daarvoor dank!

Kortom, zaterdag was een geslaagde dag. Zondag waarschijnlijk ook. En aan de mensen die de tas hebben opgehangen: Blijf voortaan met je .. van andermans spullen af.