Gini bai! Deka’s 2 – VVA 2.

Na een moeilijke seizoensstart was het afgelopen zaterdag 5 oktober wel raak voor de manschappen van Avereest 2: DKB 2 werd met 1-2 verslagen. 

Het was weer tijd; de altijd gevreesde wedstrijden tegen DKB waren weer actualiteit en voor het eerste bedrijf in deze competitie speelden wij uit in De Krim. Om 11:00u verzamelden wij bij ons aller Thuishaven, waar Ginaldo van Blanken aka Gini weer bai was, hij had niks te doen. Hij speelt dit seizoen voor leider, want als voetballer wil het hem maar niet lukken, vandaar dat hij besloten heeft simpel te vloeken, tieren en schreeuwen vanaf de zijkant. Ook vervult hij de functie van materiaalmeisje.

Op naar de wedstrijd: De pot werd om half 1 gespeeld met de volgende elf namen:
Keeper Baard, dit keer wel op tijd, in de goal.
Defensie v.l.n.r.: Jonkie, (captain, good old Hermen Jager staat de aanvoerdersband af aan de jeugd, prachtig.) Heinrich – Knapste – Wokkie, mee vanuit het 1e.
Middenvelders: Joost van de Malkander – Bevin Kuiter, mee vanuit het 1e – Dolly Dot, hierover zometeen meer.
Aanval: Crush van De Ligt – Moutarde – Zeilboot (Niels Redder, broer van het inmiddels bekende zusje (Esmee) bij Avereest.)
Ontbrekend: Snoef, hij had een slecht geplande familiedag. 

Om half 1 begon het balletje te rollen, gelijk werd duidelijk dat wat de trainer voorafgaand zei, uitkwam. DKB is altijd een fysieke ploeg, waar Avereest vaak moeite mee heeft. Overigens was deze versie van DKB redelijk mild, toch wisten ze het ons moeilijk te maken in de eerste helft. Avereest kwam moeilijk tot aanvallen en DKB was juist een paar keer gevaarlijk met lange ballen van achteruit. De schaarse aanvallen die er dan wel kwamen gingen niet zonder slag of stoot: de crush van De Ligt viel zo hard (op de grond) voor zijn grote liefde toen een DeKa hem op zijn handje ging staan. Het leken Gini en met hem Sven zelf niet verstandig door te spelen wat resulteerde in de wissel van de mug. Nick van de Belt.
Waar wij speelden in onze tricolores, trok hij voor de verandering zijn muggenpak aan en zoemde het hele veld door. Want man man man wat heeft hij een conditie en drive.
Aan het eind van de eerste helft werd Avereest wat beter en kwamen er kleine kansjes. Zaak was om dat in de tweede helft door en om te zetten naar meer kansen en zo naar doelpunten. 

In de rust werden de kwalen en kwaliteiten benoemd en namen we helaas afscheid van Kevin, die na een goeie eerste helft moest aansluiten bij het 1e in Bovensmilde, dat ligt boven Smilde zegmaar (kan er zelf wel om lachen). Voor hem kwam Lennard in de plaats, die op linksback ging spelen. Jonkie moest toen door naar de halfpositie waardoor Pavement mid-mid werd. 

De brilstand werd al snel veranderd in de 0-1: De Mug zorgde voor deze goal met zijn verkeerde been. Niet veel later werd via een mooie assist van de Zeilboot op Erik de 0-2 binnen getikt. Een mooie voorsprong, het voelde heerlijk.
Wellicht mist u de naam Raymon Spijkerman in dit verslag, even geduld, ik wilde net een stukje aan hem wijden. Hij was namelijk nog steeds ¨geblesseerd¨ en moest de tweede helft een poging doen tot vlaggen. Vlot gebekt en een bemoeial als hij is werd hij terecht op zijn vingers getikt door de leidsman van dienst. Hij moest zich normaal gedragen. Hij wist zelf donders goed dat hij een paar keer express (!!!!) verkeerd vlagde. Toch waren we blij dat hij wél vlagde, want in de eerste helft had Kami (inmiddels al ingevallen voor de Knapste waardoor Wokkie centraal kwam met Heinrich en hij op rechtsback mocht spelen) blijkbaar last van zijn arm ofzo. De spits van DKB kwam vanaf de achterlijn teruglopen (vanuit buitenspel) maar Stefan dacht: ik ga lekker niet vlaggen. Wij werden boos op hem en noemden hem kutStefan en zeiden vaak: Jemig Kami, Kami vlag dan, of sjongejonge!!!!
Toen wij de scheidsrechter hierop attendeerden was zijn antwoord:¨ ik heb toch een grensrechter???¨ Nou, die had ie op dat moment dus niet en hij was zelf klaarblijkelijk grassprietjes aan het tellen. Er was nog een moment waarop wij en de DeKa’s een oppositie vormden tegen de scheidsrechter: een Krimse verdediger kopte de bal spastisch over de achterlijn en Jonkie ging al klaar staan voor de hoekschop. Hij wilde de bal net een hengst geven toen de scheids met zijn armpje wees naar de goal: het was namelijk gewoon een keeperbal en de 22 spelers op het veld hadden dat allemaal gewoon verkeerd ingeschat. De keeper (van DKB welteverstaan) deed nog een vriendelijke poging tot het laten nemen van een hoekschop maar werd door de scheids niet gehoord: ak mien beslissing terugge draai kan k net zo goed in de kleedkoamer achterbliem. Het werd dus een doeltrap.
VVA dacht ook nog op 0-3 te komen maar de goal van Erik werd tegen alle verbazing in afgevlagd, het bleef 0-2. Even later kreeg Avereest een vrije trap op een mooi plekkie. Jonkie en Dolly Dot stonden te ¨overleggen¨ wie hem mocht nemen maar de wissels en de trainer besloten dat Dolly Dot hem nam. Dolly Dot, nu een verklaring voor deze prachtige bijnaam. Voor de generatie net na de Tweede Wereldoorlog is dit geen vreemde term. De meidengroep/zangeressen bestaande uit onder anderen Angela Groothuizen, Patty Zomer en Ria Brieffies stonden altijd zo sexy en joviaal met hun handjes in de zij. Onze Dolly Dot, genaamd Marc Hoeve (u trof hem eerder aan als Kuch of Marlboro) loopt en staat in het veld net als de Dolly Dots. Alle jongens worden hier een beetje verlegen van want er zijn er maar weinig die zo flaneren (een door onze leuke Vrouwen 1 veel gebruikt woord) als Dolly Dot in en buiten het veld. Hij heeft ook rood haar.
De vrije trap werd overigens niet benut want waar Dolly Dot normaal poeiert als een bezetene besloot hij tegen alle verwachtingen in een krulschotje te proberen. Niet meer doen. 

De wedstrijd werd vooral van Avereester kant uiteindelijk wat slordiger, aanvoerder Jonkie zat er doorheen (beschamend) en Joost gaf een bijzonder scheve pass die goed bedoeld was, het schijnt dat zijn brace ook scheef zat en dat dat de oorzaak van de matige pass was.
We werden trouwens nóg een keer boos op Kami toen hij onder druk de bal niet lang peerde (zoals afgesproken) maar het probleem sierlijk verlegde naar Hein, die daar erg boos over was, want er kwam bijna een goal uit voor DKB. Hun goal viel uiteindelijk alsnog een minuutje voor tijd. Avereest verdedigde de laatste minuten slap. Wat resulteerde in de 1-2.
Gelukkig bleef het hierbij en floot de scheidsrechter af. Avereest won en komt zo op drie punten. Na de wedstrijd was iedereen uiteraard tevreden met het resultaat. Soort traditie bijkomend is dat er in de kantine de akballn (gehaktballen) getest worden: de Krimse (ak)bal kreeg toch wel een 8 volgens de kenners. Dat compenseerde de koffie, die machtig slap was. Bah. Vieze automaatkoffie!!! Haas kon hier niet over meepraten want die moest met vrouwlief Inge en zoonlief Cas naar een interieurstylist voor hun nieuw huisje. 

Doei gr Jonkie.