Heer-lijke driepunter voor VVA2 in IJsselmuiden

Voor ’t echie. We mochten weer. Een officiële competitiewedstrijd, jawel. In de ‘Zwolle klasse’ was IJVV 4 de eerste tegenstander van het seizoen 20/21. Voor trainer Mark dus ook het eerste échte potje. De nieuwe oefenmeester nam zijn Scénic mee richting de polder, al was hij er niet echt over te spreken. Het brengt me van A naar B, maar verder… De Ford-freak kan niet wachten tot de kids uit huis zijn en hij weer terug kan naar een kleinere, oude vertrouwde Focus uit 1996. Renault-rebel Beun hoorde het met afgrijzen aan. Wel moet gezegd worden dat de trainer de enige was met de juiste inschatting qua temperatuur: de korte broek stond ‘m goed. Beter dan die trainingsbroek-kortebroek variant van de meeste spelers.

De kleedkamer was nog niet ingenomen en daar was het eerste probleem al. De 8-jarige Marc Hoeve had zijn spelregelbewijs nog niet gehaald. Spelers die na 1998 zijn geboren, moeten dat ding dus halen. Zodat we de scheidsrechter beter begrijpen. Onze spruit pruilde met zijn lip, drentelde wat heen en weer maar had om kwart over twaalf nog steeds zijn kloffie niet aan. De scheids van dienst kwam rustig aanlopen, waarop trainer Mark het voor pupil Marc opnam. Gelukkig mocht onze zoon omkleden van de ref en zich opmaken voor een wedstrijd vanuit de basis.

Nu dachten we dat er alleen in Bruchterveld palen wonen. Je weet wel, van die minimaal 1.95m lange latten met grote voeten en een portie werklust in de schoens. Nou, IJVV kon er ook wat van. Vennegoor op rechtsbuiten, Crouch in de spits, Jarno Keizer achterin samen met Frans Seinen. De rood-witten hadden de XL-shirts alleen aan voor de lengte. Bij VVA2 begon Baard in de goal. Kami rechtsachter, Wok en Landsman centraal, kapitein Haas linksback. Mug en Spaik op de flanken, Courtz en Spelregelbewijs midmid, Beun en Noef in de spits. Bankie: Baas, Hein en Duvel.

Avereest had het zwaar in de eerste helft. De IJVV’ers hadden veel de bal en kregen het in het eerste half uur voor elkaar dat Mug en Spaik achter hun mensen aan moesten in plaats van andersom. VVA kon geen vuist maken in aanvallend opzicht, waarbij het voor Noef en Beun zwoegen was. Leyonderop werd in de 19e minuut ook nog eens kapotgeschopt, waarbij Mark noodgedwongen moest wisselen. Hein kwam in zijn plaats waardoor Landsman door kon schuiven naar zijn vertrouwde CVM positie. Leuk detail was dat Baas dacht in te vallen, maar wederom kreeg hij een duidelijk antwoord van Mark: Nee Marcel, jij neemt de vlag over van Hein. Iedereen tieren, en Leeuw voor de tweede week op rij grensie. De nieuwe Huneman!

Ondertussen had IJVV drie flinke kansen om zeep geholpen. De lange spits was met een verdediger in zijn nek balvaster dan wanneer hij de ruimte had en dat was te zien in zijn afronding. Ook de meer dan prima linksbuiten liet Kami veel zijn hielen zien, maar op basis van effectiviteit hield het ook bij hem niet over. Kami liet zich gelukkig niet van de wijs brengen en speelde al met al een oersterke pot verdedigen. VVA hield zodoende de nul en nadat Beun en Marc van positie wisselden, kregen de Tricolores ook kansen. Mug werd tot twee keer toe goed weggestuurd, maar hij hield de bal net niet lekker aan de voet. Ook Noef had een grote kans nadat Raymon hem de bal toespeelde, maar Noef had achteraf af moeten leggen op Marc. De eerste 45 minuten waren hard werken, maar VVA was trots dat de rust was gehaald tegen deze prima tegenstander. Er lagen echt wel mogelijkheden en de positiewisselingen maakten dat het fittere VVA2 langzaamaan de overhand kreeg tegen IJVV.

In de tweede helft kwam Duvel voor Marc in de spits. De strijd was pittig op het middenveld, maar VVA kreeg steeds meer controle. Landsman was sterk zoals hij kan zijn en Jasper en Duvel kregen de juiste ondersteuning van Beun. Spaik en Mug werden vaker in aanvallende zin aan het werk gezet waardoor IJVV het steeds slechter kon belopen. Het lot werd bezegeld door de veel pratende middenvelder van IJVV. Duvel kwam in een sprintduel zonder bal met de beste man in de mangel waarbij de rood-witte het ineens een goed idee vond Pascal dwars door midden te schoppen. Al heb je daar wel wat kracht voor nodig, want Pascal bleef rustig staan ondanks de ferme poging. De scheids had een drukke middag vandaag, maar zag dit allemaal gebeuren en floot dan ook. Pascal werd weggehaald en het wachten was op dat mooie rode rechthoekige kaartje. Het werd echter geel. Vond hij wel terecht, want het kwam van beide kanten. Is ook zo. IJVV tien minuten met tien man verder en VVA door met nog meer aanvalsdrang. Baas was inmiddels al in het veld gekomen voor Noef en met deze nieuwe energie kreeg VVA het voor elkaar om de 0-1 tegen de touwen te krijgen.

Nadat Kami werd neergelegd, kon de degelijke Wok de vrije trap op het hoofd van Baas leggen. Onze oude strijder kan timen als de beste en won het duel van een van de palen van IJVV. Beun had positie gekozen en kon de doorgekopte bal controleren. Zijn voorzet met links kwam bij Duvel en een verdediger, maar beide deden er eigenlijk niets mee. Anderzijds ook weer genoeg. De hardwerkende maar alerte Spaik stond ineens voor de keepert en had het speeltuig voor het inpissen! Het werd geen woeste pofferd, maar een strakke binnenkanter waardoor het juichen kon beginnen. Zelfs trainer Mark sprintte het veld in hebben we uit betrouwbare bron vernomen. IJVV hing in de touwen, maar kreeg nog wel een reuzekans. Een hobbelende voorzet ging voorbij aan Baard, maar de kale linksbuiten kon inschieten. Maar daar was Kami. Met alles wat hij had gooide hij zich voor de inzet waardoor de bal niet binnen ging, maar via IJVV over de achterlijn verdween. Wat een save!

Mug en Baas gingen ondertussen ook nog kapot waardoor Marc en Noef er nog weer in kwamen. In de omschakeling maakte VVA steeds vaker de juiste keuze, waardoor de ruimtes groot werden. Eén van deze mogelijkheden werd gepromoveerd tot 0-2. Noef werd gevonden, die Beun strak inspeelde. De verdediger kwam te laat en Beun kon zijn broertje wegsturen. Duvel bleef rustig, kapte nog een keer en schoof koelbloedig binnen. Boem! De drie punten zaten in de tas en IJVV gaf op. VVA kon de wedstrijd rustig uitspelen en zodoende werd een zwaarbevochten overwinning geboekt op onze vrienden uit het mooie IJsselmuiden.

Trainer Mark stuurde zijn fantastische Scénic via Kamperzeedijk, Hasselt en Nieuwleusen terug naar de Balk waar de driepunter werd gevierd. De tas met de punten was zwaar, de dikke driepunter werd strompelend naar binnen gebracht. Maar hé, wat een lekker begin! Volgende week speelt het tweede thuis tegen EDON 2. We wachten rustig af hoeveel (vierkante) palen zij meenemen richting ons sportpark. Komtie an hè!