Henri Meulink wederom winnaar “Visspecialist Henk Kosse” klaverjasmarathontoernooi VV Avereest.

Maar liefst 56 personen hebben zich opgegeven voor dit toernooi. Een record.
Vorig jaar 48 deelnemers en nu 8 personen meer. Waar gaat dit eindigen!!!

Hoewel frisjes wordt het een prachtige dag. Het blijft droog en iedereen neemt een goed humeur mee. Rond negenen verzamelen zich de eerste deelnemers in ons clubhuis “De Thuishaven”. Een ieder is ruim op tijd aanwezig. De koffie en koek/cake smaken heerlijk en na uitleg van de regels door de organisatie kan de strijd beginnen. ’s Morgens worden er drie partijen gespeeld en ’s middags vier. Tegen half één krijgen de deelnemers een heerlijke lunch aangeboden. De soep, snert en broodjes smaken zo te zien heerlijk. Met name de snert is van uitmuntende kwaliteit. Wat wil je ook anders, als je weet, dat Hilly Mostert elk jaar weer de handen op elkaar krijgt voor deze heerlijke maaltijd. Ook ’s middags worden de dames en heren kaarters verwend met kaas, worst en een warme snack. Dat dit gewaardeerd wordt, doet de organisatie uiteraard veel deugd.

Tegen half zes zijn alle wedstrijden gespeeld en kunnen de prijzen worden verdeeld. En wat nog niet eerder is voorgekomen is, dat de winnaar van vorig jaar, Henri Meulink, ook dit jaar met de eer gaat strijken. Een prima prestatie.

Alvorens over te gaan tot de prijsuitreiking worden eerst Hilly Mostert en Greetje Bisschop in het zonnetje gezet voor het verzorgen van de lunch en het bijhouden van de standen. Tevens hebben zij er voor gezorgd, dat een ieder niets tekort komt wat drankjes betreft. Zij worden beloond met een enveloppe,   uiteraard met inhoud.

Ook de sponsoren worden bedankt voor hun bijdrage.

  • NSP Adviesgroep Roel Oostwoud.
  • Plus Nanning.
  • Houtman Bouwbedrijf.
  • Motel Zwartewater.
  • Nagelstudio Co
  • Gall en Gall.
  • Hoofdsponsor Visspecialist Henk Kosse.

Er zijn maar liefst 22 prijzen te verdelen. De uiteindelijke uitslag:

1.     Henri Meulink. 12. Dick Brongers.
2.     Harry Beute. 13. Simon Hulshof.
3.     Hanneke Dost. 14. Arend Jan Winters.
4.     Teun Nijman. 15. Reinier Zwijns.
5.     Klaas Klaassen. 16. Albert Snoijer.
6.     Albert Vogelzang. 17. Wim Wildeboer.
7.     Bert Keizer. 18. Arie Otten.
8.     Gerrie Jager. 19. Freek Pinksterhuis.
9.     Jan Jager. 20 Petra Rotman.
10.   Wim Mostert. 21. Henny Hofstede.
11.    Jan van Dijk. 22. Renate Petter.

Door de aanwezigen wordt de organisatie bedankt voor deze goed georganiseerde dag. Je kunt begrijpen, dat wij daar zeer gelukkig mee zijn.

We gaan al jaren uit van de Olympische gedachte: “Meedoen is belangrijker dan winnen.” En als we daar dan de waardeling voor krijgen, nodigt dit ons uit om ook in 2020 weer een goed toernooi te organiseren.

Freek Dijk en Harm Bisschop.