Herbstmeister!!

screenshot_20161120-163935VV Avereest 2 is Herbstmeister! Jawel. Met 24 uit 9 is het zeker dat de kornuiten uit Balkbrug voorlopig niet meer te achterhalen zijn. Er werd zaterdag thuis aangetreden tegen Gramsbergen 4, een bekende uit de beker. Toen won VVA2 met 3-1. Omdat er nog veel meer op het programma stond, was de volledige selectie bij de wedstrijd. De dug-out was dus niet groot genoeg. VV Avereest heeft eindelijk eens grote, fitte selecties. Het is wel eens anders geweest.

Laten we naar de wedstrijd gaan. Helmich koos voor de volgende elf: Rein; Haas, Hunter, Buiter en nieuwe preses; Baas, Mostert © en Courtz; PVDL, Beun en Joosse. Op de bank: Plakkie, Noef, Kooiker, Viskaal, Kloet en huidige preses. Vlagger: Hendrik Jan Kuiper.

Grams startte best aardig. Het zette de thuisploeg vast en de voetballende oplossing werd er goed uitgehaald. VVA koos ervoor om af en toe lang te spelen via de zijkanten, met de explosieven die er wel op wilden lopen. Zo werd Avereest langzaamaan wat gevaarlijker. Beun maakte een goede actie langs de zijlijn en had Bammetje aan het werk kunnen zetten, maar de voorzet kwam niet aan. Even later was het wel raak. Bij een mooie aanval via Leyon, Erik, Yorick en weer Erik werd de bal tussen de verdediging gestoken. PVDL zag zijn kans en kwam ineens voor Sven bij de bal. De keeper was er ook, maar in de kluts bleef de bal liggen. Sven werkte rustig binnen, 1-0. Zo stond Avereest weer snel voor en werd de machine aangezet.

Het werd toen echt ge-nie-ten op Sportpark de Balk. VVA speelde Gramsbergen een dik half uur helemaal van de kaart. De vrije man werd gevonden, het was vaak één keer raken en grote kansen werden gecreëerd. Achterin werd goed positiespel gespeeld en uitvallen onschadelijk gemaakt. Een vrije trap van Baas werd fantastisch binnengekopt door Haas, zelfs zij vonden elkaar leuk vandaag. Hierna kwam de mooiste goal van de dag. Haas was inmiddels geblesseerd gewisseld en via de rechterkant werd Baas vrijgespeeld. Hij zocht Yorick in de kaats, kreeg hem terug en stak ineens Leyon weg. Aanname en in het netje met het speeltuig, 3-0. Even later speelde de nieuwe preses Sven fantastisch aan, in de kaats werd Marcel weggestuurd door Erik en Marcel vond Patrick die centraal meeliep. Ook nu was de aanname goed en werd de rechterhoek gevonden. Erik had nog kunnen scoren uit de rebound van een vrije trap van Yorick maar zijn inzet ging over.

De rust werd bereikt en het spel werd enthousiast geanalyseerd. Er volgden een aantal wissels, de tweede helft was niet als de eerste en er kwamen nog meer wissels. Rein verloor nog bijna de nul na een bal op de lat maar gelukkig voor Avereest liep dit goed af. Yorick deed nog een of andere schaar en bereikte Leyon, die hard inschoot van de 16. 5-0! De ingevallen Kooiker kon ook nog scoren na een goede interceptie maar oog in oog met de keeper werd hij ineens te druistig. Achteraf zei Stefan ook nog dat hij nog dacht aan een stiftje. Had dat maar gedaan! Afijn, het bleef bij vijf tegen nul en de bezoekers werden bedankt voor de sportieve wedstrijd. Over twee weken kruisen ze weer de degens.

VVA 2 maakte zich op voor een vermakelijk potje voetgolf. In Koe-kan-gé (Frans uitspreken) werden de ballen en teams verdeeld, het speelveld verkend en het voetgolf gestart. Mooi spelletje! De huidige preses trok de sokken maar eens goed op en de ‘green’ mocht niet worden benaderd op voetbalschoenen. Mostert gleed fantastisch uit op het drassigste gedeelte van de baan, zijn jas zal wel in de wasmachine zijn beland vandaag. Hunter, Kloet en Beun vochten een bittere strijd uit voor de teamwinst, maar Kloet brak mentaal na een Triple Quattro bogie op hole 11. Beun won de uiteindelijke strijd van Hunter. Helmich, Buiter en Kloet maakten de befaamde hole in one, netjes hoor! Noef en co dachten er het zijne van en zaten al aan de pils na één speelronde. De huidige preses ging er helaas voor Beun en Hunter met de eerste prijs vandoor. Hij was maar 49 hits nodig voor twee volle rondes. De nieuwe preses deed het wat minder met 66 pogingen.

De auto’s werden weer ingeladen, de Kroeg werd opgezocht en na een pils of drie ging VVA2 naar Ommen voor een flink portie vreten in het altijd chique, luxueuze en rustige restaurant De Lindenberg. Wat is het toch een abnormale vreetschuur, maar lekker eten kun je er wel! De Zwolse Boys keurden de sushi goed en de staf genoot zichtbaar van de prettige sfeer binnen de selectie. Na wat ijs en een bakkie pleur werd er nog een slag of wat ingedaan bij de Kroeg.

Ja, dit was een mooie zaterdag. Helemaal omdat we in Koe-kan-gé hoorden dat OZC verloren had van Zwolsche Boys! Wij staan bovenaan, ja wij staan bovenaan!

Bekijk HIER de foto’s van het aansluitende uitje.