HHC Hardenberg VR3 – VVA VR1

Doordat de carrière van ons schrijfster de laatste dagen in de spotlight stond en haar voetbal carrière daardoor even in de schaduw vertoefde, werd met name voor trainert Johan, het geduld flink op de proef gesteld tot het verslag van deze stormachtige zaterdag online zou komen.

Nou trainert… eat your heart out, hier issie dan.

Afgelopen zaterdag was het zo ver, de eerste wedstrijd van het jaar.

De eerste wedstrijd waarin Roos haar positie tussen de palen in nam om haar doel én haar nieuwe titel te verdedigen. Na het vertrek van ons Melleke in de winterstop, was het Roos die haar vleugels over dit team uitspreidde, waaronder we de rest van dit seizoen mogen schuilen voor elke dreigende tegengoal.

Ook was het de eerste wedstrijd waarin de Kardashians hun intrede deden tussen de lijnen.

Deze wedstrijd werd begeleid door stormachtige weersomstandigheden waar de kwaliteiten van onze zonnetjes beter tegen opgewassen bleken te zijn dan de donderwolkjes van HHC.

Een potje die voor de winterstop werd gedomineerd door de dames van VVA en destijds resulteerde in een 3-1 overwinning.

De voorspelling van trainert Johan was dan ook; ‘een kat in het bakkie’. Daarmee wel volledig voorbijgaand aan de eerder genoemde weersomstandigheden, de twee verstreken maanden sinds de laatste wedstrijd en het teamweekend een weekje eerder.
Toch stonden ze te trappelen, al dan niet koud van stal, met stijve spieren, het roest onder de noppen, sterk ontregelde lichamen en resten onverteerde veel-te-smerige-niet-te-verteren-met-rum-doordrongen-cherrycandy tussen de kiezen.

Na een weekend met 19 besluiteloze dames, waarin onwaarschijnlijk veel tijd ging zitten in de grote vraagstukken des levens;

om half 12 of 12 uur een taxi?
doner of patat te bestellen?
12:00 uur of 13:00 naar huis?
Om nog niet eens te beginnen over de slaapkamerindeling of de groepsindelingen voor een courtroom, prison cell of experiment,

was het een verademing weer onder leiding te staan van ons trainert en simpelweg naar een concreet plan en idem opstelling te kunnen luisteren.

Die klonk als volgt,

Ons nieuwe havikje op goal, Roos!
Met links ons kleine Reddertje, Buijs op midden en Hakkers voorin.
Als laatste man trof je Iris Petra Pielman aka Kardashian 1. Voorstopper vrouw Lunenborg, Veld op mid en Heetebrij in de Spits.
Rechts huppelden Linda, Janssen en vd Linde.

10:30 klonk het fluitsignaal.

Het spel verplaatste zich vanaf de allereerste minuut direct naar de helft van de tegenstander waar we de komende 45 minuten niet vaak vanaf zullen komen. VVA lijkt er boven op te zitten en al snel vertrekt spits Heetebrij met de wind in de rug richting keep HHC.
Er volgt een corner, maar het is voor de dames nog even intunen op de wervelende windstromingen om gepaste schoten te kunnen lossen. De cornerbal komt nog niet in de buurt van de 16 en verdwijnt daarna snel richting onze achterhoede.
Niet getreurd, via Kardashian 1 naar Redder die hem met de wind mee bij de spits aan de voet weet te krijgen, Veld ziet de ruimte en krijgt een heerlijke pass van Heetebrij. Er zit alleen nog iets te veel ongecontroleerd vuur in de benen van Veld en hij gaat over.
Een uittrap van HHC volgt, via het midden waar een fanatiek HHC ding staat die de aanval in wil zetten. Maar niet als het aan ons Reddertje ligt! Die de bal keurig onderschept en door het midden naar voren werkt. Hier zit HHC er net wat feller op en weten ze zich tegen de wind in naar voren te ploegen.

Maar, ons havikje met dr blik zo scherp zag dit al kilometers van te voren aankomen, kwam een partij krachtig uit, als Erik dit had gezien zou hij nog huilen van trots, en geeft de bal een peer richting het noorden wat direct de opening is van een aanval.
Na een inschattingsfout van de keeper weet Ruth de bal nog te verlengen, dit i.c.m. een stevig briesje die het laatste zetje gaf deed hem over de lijn rollen.

0-1

De schrik van de eerste tegengoal werkte als olie op het waakvlammetje van HHC. Bijna werd het hierdoor 1-1 maar Roos wist haar doel schoon te houden en het spel vond verder weer plaats op de andere helft.

Kort hierna liep Veld met getemperd vuur in haar benen, volledig één en gesynchroniseerd met de wind naar de cornervlag om hier één van haar mooiste schoten ooit te gaan lossen. Sommige mensen hebben rolmodellen als Oprah Winfrey, Tina Turner of Deepak Chopra, die van mij is: Myrna Veld.

Ik scoor dan wel meer punten met noppen onder mijn schoenen dan met de trigger van een lasergun onder mijn vingers. Maar een goal als deze is een absolute ver van mijn bed show!

Prachtige ingedraaide corner in de verre kruising.. Veld, je bent me dr iene..

0-2

De trainert voert een wissel door, vrouw vd Linde maakt plaats voor vrouw Huzen.

De laatste 20 minuten van de eerste helft blijven we aan de goede kant spelen, heeft Veld nog een kans, Ruth nog een actie, maar was het toch vaak achter de feiten lopen door de veel te harde ballen naar voren.

Ondanks dat, was het so far een sterk staaltje ‘voetballen met een handicap’ die resulteerde in een ruststand van 0-2

In de rust maakte Hakkers plaats voor Vonder en was het in de tweede helft aan VVA om de elementen te trotseren.

Het was niet meer dan logisch dat ons Havikje deze helft een groter aandeel in de wedstrijd zou krijgen met haar positie in het centrale middelpunt van de wind. De eerste minuten kreeg ze er direct een paar om haar oren maar deze wist zij sierlijk als altijd tegen te houden. Toch, na een minuut of 10 wisten we niet te ontkomen aan een tegengoal.

1-2

Kort daarna was het Iris Petra Pielman, de in Meppel beter bekend als- en een graag geziene- Kardashian look-a-like, die van de eigen 16 via 3 man van HHC opliep naar het 16 meter gebied van HHC en daar een bijna-goal wist te maken! #piekmomentjevoordezekardashian

Met de laatste 20 minuten op de teller kwam Tante Jo met nog twee wissels. Het waren Kardashian 2 en vrouw boterham-met-geitenkaas-en-komkommer die de stokjes overnamen van Hoeve en Buijs.

In deze laatste fase van de wedstrijd was het Veld die de wedstrijd definitief veilig wist te stellen. Door een weergaloos afstand schot net onder de lat door, mooi in t hoekkie zoals we dat graag zien..

3-1

Vlak voor het fluitsignaal weet HHC er nog een balletje in te werken. Niks an te doen.

3-2

Deze dag bleek maar weer eens dat een windvlaagje meer of minder deze geoliede machine niet zomaar vast laat lopen. #Hutssss #Helden

Woman off the match was deze wedstrijd  onze  linksback Esmee Reddertje !!!

Tot de volgende!

Nog een kleine special note voor de liefhebber..

Na het lezen van ’t verslag van HHC leek het wedstrijd verloop voor VVA in voordeel van de wind te zijn verlopen en voor HHC enkel in het nadeel. Met de inachtneming van de eeuwenoude regel waarbij er na 45 minuten van kant wordt gewisseld, kan ik dit niet anders vertalen naar een compenserende conclusie voor gebrekkig voetbal aan eigen zijde. Twee wedstrijden tegen HHC, 2 overwinningen.

Zoals ons Friese Frau zou zeggen, neem een lekker glaasje ros-E-vicee Hardenbergsche Deernes, want das voor voor babies!