Verslag, samenvatting en reactie Jurgen Visscher (Avereest) (08-02-2020)

Verslag VVA1 1 – Hoogeveen 1

Waar Avereest het traditioneel lastig heeft met Hoogeveen, mocht het gezien de resultaten van de laatste weken en de stand op de ranglijst de wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien. Dit was ook goed te zien in het eerste bedrijf van de wedstrijd. Spelers met vertrouwen lopen nu eenmaal wat makkelijker vooruit en vertrouwen blind dat medespelers volgen. Hoogeveen werd vanaf het beginsignaal onder druk gezet en dit resulteerde binnen 10 minuten in een grote kans voor de thuisploeg. Sven Joosse pikte de bal op van de voet van Jurgen Visscher en snelde voor een verdediger langs op weg naar Benjamins. Laatsgenoemde verkleinde zijn doel goed en kon met zijn voet redding brengen. De rebound stuiterde vervolgens tegen de arm van een Hoogeveen verdediger. Vanzelfsprekend schreeuwde heel Avereest om een penalty, maar wie de regels omtrent handsballen in de 16 meter nog kan volgen, mag het zeggen… De leidsvrouw vond het in ieder geval niet genoeg voor een penalty. Ondanks een vermakelijke eerste helft waarin Avereest met veel energie speelde en goede combinaties lieten zien, kwam het verder niet tot uitgespeelde kansen. Hoogeveen stelde daar niet veel tegenover, al had spits Linthorst zijn ploeg op voorsprong moeten zetten na een voorzet op maat. Met zijn mindere linkerbeen produceerde hij niet meer dan een rollertje.

De tweede helft leek Hoogeveen dan toch wat makkelijker onder de druk van Avereest uit te voetballen. Het spel speelde zich dan ook vooral af op de helft van de thuisploeg waar de gasten met name via de flanken gevaarlijk werden. Wederom werd Linthorst in stelling gebracht, maar opnieuw was zijn inzet met links zwak. Niet veel later werd een harde voorzet door iedereen gemist, en liet keeper Zwijns zich niet verrassen in de korte hoek waar iedereen een voorzet verwachtte. In de loop van de tweede helft kwam Hoogeveen er voetballen steeds moeizamer uit en werd steeds vaker de lange bal gehanteerd. Aanvoerder Koster won al zijn (kop)duels en mede hierdoor kreeg Avereest weer lucht. De ruimtes werden groter en met het inbrengen van Job Lamberink werd er voetballend vermogen aan de Avereester ploeg toegevoegd. Het was dan ook Job die de attent reageerde op een bal die doorschoot, maar helaas was zijn schuiver een gemakkelijke prooi voor de keeper. Nauwelijks 2 minuten later wordt Dani Docter diep gestuurd en lijkt hij eerder bij de bal te zijn dan de uitstormende Benjamins. Geen van beide lijkt de bal te raken, maar aangezien de bal zijn weg vervolgt en Dani getorpedeerd wordt door de doelman, lijkt een straf voor keeper op zijn plaats. De arbiter wuift het weg en biedt vervolgens geen ruimte voor emotie van spelers waardoor een gele kaart volgt voor Job. In die slotfase lijkt Avereest het meest aanspraak te maken op de overwinning. Toch blijft het doelpunt uit en lijkt over de gehele wedstrijd gezien een gelijkspel een terechte uitslag.

Volgende week mag Avereest afreizen naar het Drentse Assen om het de ongenaakbare koploper lastig te maken. En waarom zou dit onmogelijk zijn? Ik kan me nog een ploeg herinneren die 2 seizoenen geleden kampioen werd met slechts 1 verliespartij, en dat was tegen Avereest…

Tot dan!

Klik HIER voor foto’s van de wedstrijd.


Door Hoogeveen TV –

Avereest en Hoogeveen zaterdag kwamen beide in de onderlinge confrontatie niet tot scoren. In een wedstrijd die nog aardig begon, kreeg de irritatie de overhand mede door het inconsequente fluiten van scheidsrechter Fijke Hoogendijk. Beide ploegen hadden hier last van, maar konden ook zelf in de spiegel kijken. Na afloop was er toch sprake van tevredenheid, omdat Nieuwleusen verloor. Hoogeveen klom hierdoor naar plek twee, terwijl Avereest nu de beste papieren heeft in de strijd om de tweede periodetitel. Hoogeveen TV maakte een samenvatting van het duel.

Hoogeveen TV sprak na afloop met Avereest-aanvaller Jurgen Visscher. Op dat moment was nog niet duidelijk dat Nieuwleusen verloren had, waardoor Avereest uiteindelijk goede zaken bleek te hebben gedaan in de strijd om de tweede periodetitel.