Huh, een wedstrijdverslag van VVA2?!

Zo dan! Weer eens een wedstrijdverslag van VVA2. Good old times can return, ofzoiets. De panties bij het tweede hebben allemaal geen zin om iets te schrijven over de zaterdagmiddag. VVA-Loyal Beun vindt dat altijd wel de moeite waard en pakt daarom de laptop er maar weer eens bij. Bij het verzamelen voor de wedstrijd tegen HTC 2 was hij er dan ook als de kippen bij om de rest aan te spreken, wat resulteerde in een belofte van Jonkie om de pen ook eens op te pakken. Chapeau!

Afgelopen zaterdag stond dus de wedstrijd tegen HTC 2 op het eigen kunstgras voor de boeg. Vorige week was het allemaal niet best in Zwolle tegen WVF. Het ensemble van Frans had echter prima een paar ballen tegen de touwen kunnen knallen, ware het niet dat dat nou juist niet gebeurde. Een gênante 2-0 stond op het bord na 95 minuten. Taak voor de net-niet-vlaggenschip-besturende kornuiten dat wel te doen tegen dat gerenommeerde VR-brillenmerk uit Zwolle.

Frans was trots op de training van de donderdag ervoor en besloot om met de volgende elf te starten: Baard op goal; achterin Kami, Hunter, Hein en Pelman; een driemansmiddenveld met Wasbak Koster, Mostert en Pavement; voorin de dravende vd Breed welke geassisteerde werd door Sik en Beun. Op ’t bankie namen Haas, Jonkie en Guido plaats. De knapste Pielman van het stel heeft al weken last van zijn voet en moest daarom naar de kapper. Hij kon gelukkig wel vlaggen.

Avereest 2 begon best aardig aan het duel. HTC werd teruggedrukt en de eerste speldenprikjes werden uitgedeeld door de thuisploeg. Pascal werd bijna voor de keeper gezet en vd Belt kreeg een corner niet voorbij het tien-vijftien streepje. Het was af en toe wel oppassen voor de counter via vaak de aanvoerder en de kale linksbuiten, maar Kami deed zijn best en hield de boel goed op aan de rechterkant. Mostert kreeg in de eerste helft de beste kans op de 1-0. Hij speelde zichzelf vrij en liep door op de keeper, maar kon hem niet verschalken. Ook Koster had een prima kans, maar de keeper redde bekwaam.

HTC probeerde via Koffie (die meer aan de praat was met Mostert dan dat hij hem achterna zat) rustig te voetballen, maar daar zat Avereest redelijk kort op. Vervolg was dat half Zwolle vaker op de grond lag dan dat het door voetbalde. Het bleek niet bevorderlijk voor het wedstrijdtempo. Beun kreeg pardoes een schot na een corner op zijn hoofd, het speeltuig zeilde gelukkig over de goal van Baard. Even later dacht Beun af te kunnen drukken op het goede doel, maar het legje van broer Sik was net niet op maat. Zodoende gingen beide ploegen rusten met de brilstand. Frans was op zich wel te spreken over het spel, maar zag ook dat er geen knoeperds van kansen werden gecreëerd. De daaropvolgende discussie in de kleedkamer is regelrecht voer voor VTBL. Gewoon een oprecht goede voetbal-analytische dialoog!

Genoeg daarover. Kami werd gewisseld voor Guido. De tweede helft was wat temperamentvoller dan de eerste, getuige wat kleine opstootjes en uitspraken als: ‘’Je moet die bal gewoon laten liggen’’ en ‘’Koffie, ga gewoon voetballen man’’. Avereest deed haar best om de openingstreffer te maken, maar kreeg de bal maar niet in het netje. De wat jolige keeper oogde misschien wat slungelig, maar hij deed zijn werk prima. Eenmaal kon hij absoluut niet redden, maar gaf hij zijn paalbewaker een kus. De kopbal van Mostert uit een corner van de ingevallen Jonkie werd van de lijn gekopt. Ook substitute Haas kreeg een opgelegde kans. Beun draaide weg bij zijn tegenstander en trok de bal terug van de achterlijn. De instormende Haas bleef wonder boven wonder kalm en zette zijn binnenkant rechts tegen de bal. Helaas, naast.

Het was ook Haas die aan de noodrem moest trekken na een aanval van HTC. De dartelende aanvoerder speelde twee man uit en kon tussen Haas en Pelman door richting Baard. Lennart deed wat hij meestal doet en vloerde de captain net buiten de zestien. Geen geel, vrije trap in de handen van Baard. Prima keuze, Hazekamp! Even later was Feyenoordwatcher Pelman het spoor even bijster. Hij dacht alle tijd te hebben omdat de spits van HTC uit buitenspelpositie terugliep na een voorwaartse pass, maar een lopende middenvelder zag er nog wel heil in. Dinand moest ineens handelen en trok de beste man maar neer. Nu wel geel, VVA2 even met tien man.

Alle wisselingen binnen het elftal van Frans en vlagger Rowin maakten het spel niet veel beter. De gele kaart van Dinand hielp er ook niet bij. Toch kreeg Sik nog een beste kans uit de draai, weer redde de keepert. Mostert deed nog eenmaal zijn ding en kroop wederom langs de verdedigers, net als in de eerste helft. Zijn schot werd echter wéér gekraakt door de HTC-doelman. ARGH. Scheids Luuk vond het na dik 90 minuten genoeg geweest en zodoende eindigde de wedstrijd waar het ook mee was begonnen: 0-0. Al met al hoeven de mannen van VVA2 niet droevig te zijn over het vertoonde spel, het mist wellicht nog wat finetuning en extra uithoudingsvermogen. Zonde is wel dat de kans op een mooie lijstklassering is verdwenen. Het zal moeten gaan om plek vier dit seizoen. Jonkie, we wachten met smart op jouw poging tot een samenhangend verhaal!