Jurgen Visscher volgend seizoen VVA-er

Voor volgend seizoen is er in ieder geval al één nieuweling voor VVA vastgelegd. De familie Visscher kent een rijk verleden bij de Ticolores en nu komt ook Jurgen, de jongste zoon van onze huidige vlagger Luuk, daar een hoofdstuk aan toe voegen.

Jurgen heeft jaren in de jeugd van onze eigen ABC gevoetbald, maar besloot als tweedejaars B met zijn trainer mee te gaan naar Nieuwleusen B1 dat net gepromoveerd was naar de hoofdklasse. Iets waar hij bij VVA nu zijn voordeel uit wil gaan halen. ‘Het tempo in het seniorenvoetbal ligt nogal wat hoger dan in de jeugd, maar omdat ik hoofdklasse heb gespeeld is die aanpassing iets makkelijker’, aldus Jurgen.

Bij VVA wil hij zich op de spitspositie gaan richten, al kan hij ook als linksbuiten uit de voeten. Iets dat hij bij Nieuwleusen heeft geleerd. ‘Ik had nooit echt een vaste positie bij de jeugd in Balkbrug. Ik vond iedere positie wel leuk en als er dus ergens iemand nodig was werd ik er neer gezet. Ik vond het wel leuk, maar ik heb me daardoor nooit echt op één positie kunnen focussen en ontwikkelen. Bij Nieuwleusen heb ik me echt op de spits positie gericht en me daar echt in ontwikkeld. Er is me geleerd hoe ik positie moet kiezen, welke loopacties slim zijn, hoe ik duels aan moet gaan enzovoorts. Het voornaamste is dat ik nu echt spits ben en niet óók spits ben.’

Hoewel hij weet dat hij als jonkie natuurlijk net komt kijken heeft hij zoals het iedere voetballer betaamt wel doelstellingen voor zowel het team als zichzelf. ‘Ik hoop dat VVA dit jaar al promoveert en dat we volgend seizoen een stabiele middenmoter kunnen worden’, vertelt Jurgen. Mocht dat dit jaar niet gebeuren, dan is dat de missie voor volgend seizoen. Voor zichzelf is hij duidelijk. ‘Volgend seizoen zoveel mogelijk spelen en dan het liefst op de spitspositie.’ Als hij aan het eind van het seizoen een basisplek heeft veroverd zou dat helemaal mooi zijn.

Zijn keuze om terug naar Balkbrug te gaan werd wel steeds moeilijker. Hij had van te voren niet gedacht dat hij het zo naar zijn zin zou hebben in Nieuwleusen en het feit dat hij zijn eerste minuten voor het eerste heeft gemaakt en alle mensen die hij in bij Nieuwleusen heeft leren kennen, maakten de keuze er niet makkelijker op. ‘Toch heb ik voor VVA gekozen. Ik kom nog vaak genoeg op de trainingen kijken en ken er veel jongens. De sfeer in de groep is goed en het is gewoon een gezellig team. Daarbij heb ik altijd naar VVA gekeken tot ik naar Nieuwleusen ging, dus dat je er nu dan zelf bij kunt voetballen is super tof.’

Ook trainer Rick Mulder speelde een rol in zijn beslissing. ‘Rick komt heel enthousiast op mij over en je kunt merken dat hij echt verstand van voetbal heeft. Dat hij zijn contract verlengd heeft was sowieso van invloed op mijn beslissing, omdat ik denk dat ik nog veel van hem kan leren getuige zijn staat van dienst in het verbeteren van de kwaliteiten van spelers.’

Vanuit VVA wensen wij Jurgen in ieder geval een heel plezierige tijd bij onze vereniging toe en hopen wij hem veelvuldig op Sportpark De Balk te mogen zien voetballen.