Laatste competitie thuiswedstrijd Avereest

Komende zaterdag is alweer de laatste thuiswedstrijd van het competitie-seizoen 2017/2018. Volgende week besluiten onze tricolores de competitie in Bruchterveld tegen de andere tricolores. We hopen allemaal dat er nog een mooi toetje in het verschiet ligt in de vorm van nacompetitie voor promotie. Een directe clash tussen de twee laatste concurrenten om de tweede plek van de algehele stand en de winst van de tweede periode, maar…

Avereest is de laatste tijd goed bezig. VVA versloeg koploper PH, die toen voor het eerst en laatst verloor, ook werd gewonnen van Daarle, SVV en  SC Rijssen. De laatste wedstrijd was twee weken geleden, maar uit tegen Rijssen Vooruit bleef het 0-0. Wat betreft de concurrentie om de eindstand en de tweede periode deed Avereest ook goede zaken. Bruchterveld verloor van DKB en speelde gelijk tegen SVV. Avereest haalde in deze weken drie punten meer dan de tricolores uit Bruchterveld. Bruchterveld speelt vandaag in Rijssen tegen Rijssen Vooruit. Interessant feitje: Rijssen Vooruit heeft dit seizoen nog geen thuiswedstrijd verloren. Bruchterveld is de grootste concurrent van Avereest en heeft dus nog twee pittige wedstrijden voor de boeg: Rijssen Vooruit uit en VVA thuis op de laatste speeldag. Avereest heeft het dus in eigen hand.

Een ander mooi feit voor Avereest: qua alle topscoorders staat VVA met Jurgen Visscher tweede (23 goals) en Yorick Bonen derde (20 goals). Helaas is Sam Hesselink van PH niet meer in te halen met 30 goals. Wat ook niet verrassend is, is dat hier plek 4 en 5 ook worden bezet door PH. Die 118 treffers moeten toch ergens vandaan komen. PH is vorige week zo goed als kampioen geworden. Bij deze PH alvast gefeliciteerd met het kampioenschap en de promotie. Verwacht en ook terecht. Het was echt PH en de rest. Als VVA nog vier punten weet bij te schrijven dan bereikt Avereest zowel in de complete stand als de tweede periode nacompetitie voor promotie. Dat zou  een heel mooi toetje zijn dit seizoen! VVA kan de tweede periode winnen en in de algehele stand tweede worden. Beide heeft Avereest dit in eigen hand. Mocht VVA vanmiddag winnen en Bruchterveld niet (niet ondenkaar met de uitwedstrijd in Zuid Overijssel tegen Rijssen Vooruit). Dan is er vanmiddag om half vijf al succes! De tweede periode is dan nog niet gewonnen, PH is hiervoor ook nog in de race. In dat geval gaat deze nacompetitie plek naar waarschijnlijk VVA of Bruchterveld. De tweede plek op de algemene stand is dan wel verzekerd en die is ook belangrijker. Dit betekent dat er één tweestrijd gaat worden gespeeld om promotie in de nacompetitie. Het winnen, of verkrijgen van de tweede periode titel is ook goed voor nacompetitie voor promotie, voor de clubkas zou dit beter kunnen zijn, want op deze manier zullen er vier nacompetitiewedstrijden op het programma staan; een dubbele tweestrijd, maar hier is de uitdaging dus groter en dus is sportief de tweede plek in de algemene stand de prioriteit. Voor het gevoel is een winst van een periode waarschijnlijk lekkerder dan tweede worden in de algemene stand, maar als je na gaat wat voor kampioen er dit jaar komt, is ‘the best of the rest’, of ‘vice-meister’ ook een eretitel.

Al met al is het een mooi seizoen gebleken, helaas dat zondag tweede klasser PH juist nu besloot een zaterdagclub te worden, waardoor het van meet af aan al behoorlijk duidelijk was dat zij kampioen zouden worden en de andere teams maximaal tweede konden worden. PH won tot 24 maart al haar wedstrijden met ook nog eens een keer zeer hoge scores. Het heeft inmiddels een doelsaldo van 118 voor en 19 tegen. Pas 7 april verloor PH voor het eerst. Het was ons eigen Avereest dat hier een fraaie (nog) ongeëvenaarde prestatie neer zette, het werd 2-1 door goals van VVA’s topscoorders Jurgen Visscher en Yorick Bonen, de tricolores mannen met het neusje voor de goal. Ook mag gezegd worden dat Reinier Zwijns het wegvallen van een doelman heel goed heeft opgevangen, zeker omdat Reinier nog maar net keeper is. Ook de jonge jongen hebben bewezen echt een toevoeging te zijn voor VVA en de samenwerking met de nieuwe jonge trainer Stef Lamberink is echt een goede zet gebleken.

De tegenstander van komende zaterdag, SC Daarle, kent een matig seizoen. Er werd meer verloren dan gewonnen en het bezet de achtste plek van de ranglijst. Vorige week verloor Daarle thuis van SVV met 1-3. De uitwedstrijd van VVA in Daarle werd onlangs gespeeld, op 28 april werd het voor VVA ook 1-3.

Avereest is er nog niet, mocht VVA vanmiddag verliezen en Bruchterveld in Rijssen winnen van de Vooruiters, dan hebben beide teams in de algemene stand 45 punten en in de tweede periode 23 punten. Bruchterveld heeft een iets beter doelsaldo. De beslissing tussen deze twee tricoleres zal dan in de laatste wedtrijd in een rechtstreeks duel gaan vallen. Bruchterveld speelt dan thuis. Maar de mannen van Lamberink gaan natuurlijk zaterdagmiddag tegen SC Daarle ook al voor de winst.

De wedstrijd VV Avereest – SC Daarle begint zaterdag 19 mei om half drie op Sportpark De Balk in Balkbrug.