Laatste thuiswedstrijd 2017

Komende zaterdag speelt VV Avereest de laatste thuiswedstrijd van 2017. Volgende week speelt Avereest nog in Daarle en dan is het winterstop. De competitie wordt 27 januari 2018 hervat met een thuiswedstrijd tegen SVV ’56.

Vorige week speelde Avereest in Rijssen tegen SC Rijssen en liep tegen een zuur verlies aan. Ondanks veel kansen gingen de Rijssenaren met de winst aan de haal. Het werd 3-2. Avereest staat met 16 punten derde op de ranglijst, maar heeft een wedstrijd tegoed op nummer twee DKB. VVA heeft dus één verliespunt minder dan de geel-zwarte combinatie uit De Krim. Helaas voor Avereest heeft DRC zich uit de competitie terug getrokken. Dit betekent drie punten minder voor VVA en maar liefst 12 doelpunten op het doelsaldo.

De tegenstander van komende zaterdag, VV Bruchterveld, heeft statistieken die zo goed als gelijk aan zijn aan die van VVA. Ook 16 punten uit acht wedstrijden en een doelsaldo van +7. Avereest heeft echter meer gescoord en daardoor staat Bruchterveld vierde.

Vorig seizoen wist Avereest niet te winnen van Bruchterveld. In de uitwedstrijd bleef het 0-0 en in Balkbrug gingen de gasten er met de winst vandoor. Het werd toen 0-2. Zaterdagmiddag zullen de tricolores uit Balkbrug er alles aan doen om ditmaal de drie punten aan De Balk te houden om zo de tweede plek in zicht te houden.