Lemele 2 verlaat met staart tussen de benen Sportpark de Balk

Na de zeer belangrijke overwinning in Zwolle verleden week stond voor VVA2 vandaag de thuiswedstrijd tegen Lemele 2 op het programma. Een wedstrijd die door de spelers en staf zeker niet onderschat werd. Lemele had namelijk met kleine marges verloren van Genne3 en het vierde van de Boys. Naast deze resultaten zijn de Lemelenaren normaliter een stug ploegie. Verder is er niet veel te vermelden over deze ploeg aangezien VVA2 heer en meester was vanmiddag, 8-0.

Succescoach Kisjes had niet de beschikking over een volledig fitte selectie. Henkie heeft de jumpersknie van Preses Hummel (afwezig wegens bestuurlijke verplichtingen) overgenomen en Hunter, Noeverman en Boterham zijn ook aan het martelen. Gelukkig beschikt hij over heel veel andere fitte helden en had hij Nick Jonkman en Dani Dokter te leen van hoofdtrainer Mulder.

VVA 2 ging het veld in met de volgende opstelling: In het doel Reintje, achterin Lennard, Ramon, Nick Buiter en Nick Jonkman; Het middenveld bestond uit Niek W, Erik Mostert en Marcel Baas. Voorin kregen Pascal, Yorick en Thomas de voorkeur.

De wedstrijd begon eigenlijk in alle opzichten zoals verwacht: VVA had dreiging naar voren, Lemele vuurde een paar lange ballen terug en Hazekamp had na 5 minuten z’n sokken zwart.
Na zo’n 5 minuten had VVA de organisatie staan en begon het leuk te voetballen. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden waar de lange keeper van Lemele uiteindelijk geen moeite mee had. De wedstrijd werd opengebroken toen Niek Wezenberg, die de laatste weken zowel voetballend als organisatorisch zeer positief aanwezig is een bekeken balletje op de lat legt. Yorick is er als de kippen bij en vuurt de bal met precisie en veel kracht strak in de hoek; 1-0. Hierna besloten de mannen om de wedstrijd snel op slot te gooien. Pascal, die het vertrouwen van de trainer snel uitbetaalde kwam een kleine 10 minuten later alleen voor de keeper en koos bekeken een hoek uit; 2-0. Amper 3 minuten hierna was de wedstrijd gespeeld toen Erik de 3-0 op het scorebord zette. Lemele liep wat verbouwereerd rond en besefte dat er in Balkbrug niet veel te halen viel. VVA liet goed voetbal zien en er werden meerder mooie aanvallen opgezet. Vlak voor rust was Marcel Baas onderdeel van zo’n aanval maar tot zijn spijt werd deze aanval afgefloten wegens buitenspel. Baas was zo onder de indruk van de tikkietakkie aanval en de aanwezigheid van mini Leeuw dat hij de leiding verzocht om het buitenspel te negeren. Hij kon de leidsman niet overtuigen. Waar VVA2 in andere wedstrijden vaak even een minder moment kent was er vandaag sprake van een verdienstelijke eerste helft.

Na rust mochten Lars en Stefan Kooiker hun kunsten vertonen in plaats van Thomas en Hazekamp. Stefan traint normaal gesproken alleen mee met het succeselftal maar was vandaag in de gelegenheid om erbij te zijn en debuteerde in de competitie. Hij deed dit prima en speelde een aardige pot. Kort hierna kwamen ook Dani Dokter en Leyon binnen de lijnen. Na deze wissels bestond de VVA defensie, naast de 28 jarige Kattel uit 3 (!) 16 jarige spelers. Met wat frisse benen in het veld ging het opeens erg hard, een vuurpijl op goal werd in tweede instantie door Pascal zeer technisch binnen gewerkt vanuit buitenspel positie. Gelukkig voor VVA zat de vlaggenist van Lemele ergens halverwege het veld de rubbergranulaat korrels te bewonderen waardoor de goal werd goedgekeurd. Marcel Baas die al weken zeer puike potten speelt vuurde in een aantal minuten twee keer op goal en was beide keren succesvol; 5-0, 6-0. Pascal werd moegestreden vervangen door Patrick en de VVA2 trein denderde door met een aantal kansrijke aanvallen die niet verzilverd werden. Yorick liet zijn rechterpootje voor de tweede keer deze middag spreken en vuurde vanaf de 16 meter de bal in de hoek, 7-0. Het slotakkoord was voor Patrick van der Linde die op de doellijn de knikker het laatste zetje gaf. Hiermee kwam de eindstand op het bord en was de wedstrijd ten einde. Lemele 2 is best een leuk ploegje die nog genoeg punten gaat pakken. Maar niet tegen VVA2 want VVA2 blijkt oppermachtig en blijft fier aan kop in de competitie. Volgende week is er een vrij weekend aangezien de overige teams een aantal wedstrijden minder hebben gespeeld.