Magistrale Helden

Het is zaterdagavond en ik zit thuis. Geveld door de griep. Niet bier drinken op de overwinning. Geen kannen gerstennat in de Thuishaven. Geen  ADO-PSV in de kroeg onder het genot van een vijf sterren Mehmet-snack. Nee, voor mij een dekentje op de bank en de verwarming aan. Gelukkig bestaat er telecommunicatie en werd ik vandaag keurig op de hoogte gehouden van onze 3-1 overwinning. Daarom bedacht ik mij dat ik het verslag wel kon schrijven. Aangezien ik al jaren als DGL dit team overzie, hoef ik er niet bij te zijn geweest om hier enkele woorden over te kunnen schrijven.

Vrijdagavond werd bekend dat er ook nog twee mensen van het 2e aan zouden sluiten en ook Bonemans schijnt de smaak weer te pakken te hebben. Daarom hadden we uiteindelijk 16 man om mee te beginnen zaterdag.

Aangezien Oublie zijn pols tijdens een ouderwets potje Schotse Hooglanders hooghouden verpoert heeft, mocht Denise weer zijn opwachting in de goal maken. Vorige week deed hij dit uiterst verdienstelijk tegen Nieuwleusen. Wie zegt dat je een oude vos geen nieuwe streken kunt leren, komt mooi bedrogen uit, want Denise keept tegenwoordig even goed als een gordeldier die boomschors staat te eten in de Amazone terwijl Storm Dennis voorbij raast.

Ecke begon op rechts, Bollema en Zwaailicht in de midden van de verdediging en Guido P van 2 op links. Rechtsmidden Shota, centraal Pinkel en Mengsmeer en Skippie, die toch al bijna dertig is, startte op links. Strik en Kocksie vormden de aanval. Dat betekende dat Bonemans, Katoekan, Kale Pirlo en ons nieuwe aanwinst Niels de Bruin op de bank zaten. Omdat we nog geen definitieve bijnaam voor Niels hebben, noemen we hem in eerste instantie Penis.

Nu zult u denken: waar is die andere van het 2e dan? Nou dat was Haas. Die moest nog even zijn nieuwe villa in de lak zetten en zou er om 15.00 zijn, zodat hij in de tweede helft Skip kon vervangen. Skip had namelijk aangegeven dat hij bijna net zo oud is als de weg naar Rome en zijn enkels net zo broos zijn als te lang gekookte eieren die in een te verlichte varkensstal gebarbecued zijn. U kent het wel.

We hadden direct veldoverwicht. Met heerlijk positiespel zoals het hoofdveld in Balkbrug zelden geproefd had combineerden de elf halsstarrige kornuiten er vrolijk op los. Enigszins van belang is het vermelden van de tegenstander natuurlijk. Dat was deze zaterdag Houten Doelpalen United aka Edon 3 en daar hadden we uit in een echte vechtwedstrijd nipt verloren.

De bal ging van links naar recht en alle schijven werden op magistrale wijze benut. Het resulteerde in tientallen kansen, maar het was een strafschop die ons aan de 1-0 hielp. Na een werkelijk prachtig uitgespeelde aanval werd één der spelers op niet mis te verstane wijze tot een pragmatische buiteling op de groene graszoden getrakteerd. Mengsmeer ging achter de bal staan.

Hij nam zijn aanloop. Gracieus zoals altijd. Niemand was bang voor een misser. Die briljante linker die verzekerd is voor een bedrag waar Cristiano Ronaldo van duizelt, heeft nog nooit gemist. En nu ook niet. De bal ging er even hard in als een Lamborghini Aventador die geruisloos, maar bloedsnel over een verlaten grindstrand aan de Spaanse Costa raast.

Vlak na rust deed onze Georgische balkunstenaar van zich spreken. Skip, die blijkbaar toch nog even was blijven staan, gaf op een pleonastische manier de bal laag over het biljartlaken voor. Iedereen deed wat overstapjes en toen kwam de bal bij Shota. Met een volleerde trekstoot caramboleerde hij het leer in de linkerhoek van de goal. Mensen hebben het wel eens over kippenvel tijdens de traan van Maxima in 2002, maar het gevoel dat iedereen kreeg na deze flamboyante kanonskogel oversteeg de traan volledig.

Edon deed nog wat terug ofzo. Nouja, dat boeide ook niet zo veel. Want tien minuten voor tijd ging Kale Pirlo achter de bal staan bij een corner. Hij had vanochtend zijn hoofd nog even keurig bij geschoren en in een glanzende na Alpenheide ruikende wax gezet. Zijn baard stond fier en extravagant vooruit, evenals zijn overpeinzende blik. Met een bal die alleen door hem of door de Griekse Goden gegeven kan worden vond hij Kocksie.

Kocksie op zijn beurt, had zaterdagochtend waarschijnlijk ook een grote beurt gehad. Als een soort Super Saiyan uit Dragonball Z riep hij een berg geesteskracht op. De spelers van Edon werden door de schokgolf naar de grond geworpen, waarna Kocksie sprong. Met een zowel sierlijke als acrobatische sprong, hoger dan de hierboven al genoemde Cristiano Ronaldo, vond hij de bal in de lucht. De omhaal die volgde vloog op virtuoze wijze tegen de netten en Edon was geslagen.

Na de wedstrijd werd Harm Bisschop er nog even bij gehaald. Na het zien van de statistieken die hij had bijgehouden, bleek maar weer hoe goed Das Dritten vandaag was. Er waren maar heel mondjesmaat kilometers gelopen. Dit kwam door het positiespel wat tot in de perfectie uitgevoerd werd.

Daarnaast had Pinkel maar liefst 150 balcontacten, waarvan er 160 aan kwamen. Skip aka De Tovenaar goochelde er 25 dribbels uit, waarvan er 65 goed uitpakten. De echte man-of-the-match was uiteindelijk de keeper van Edon. De beste man kreeg 50 doelpogingen te verwerken, waarvan hij er dus uiteindelijk maar drie door liet.

Ook het aantal keren dat je ‘Ja maar….’ in een halve wedstrijd kunt gebruiken was indrukwekkend. Haas speelde in de tweede helft en redde het in zijn eentje om dit maar liefst 187 keer tegen een medespeler te zeggen. Haas gaat nog meer discussies aan dan de gemiddelde ter dood veroordeelde in een Texaanse gevangeniscel tijdens de Kloetendonkse carnaval in Rio de Janeiro.

Nu zult u denken, waarom horen wij zelden meer iets over #? Nou hij is er weer hoor. Vorige week overigens ook al. Het voetballen wil alleen nog niet zo lukken. Waarschijnlijk omdat hij een lichaam heeft dat ouder is dan een gemiddeld kunstwerk van de één-orige Vincent van Gogh. Toch had hij weer een wezenlijke bijdrage. Het lukte hem om 28 bierviltjes in één keer te flippen. Hulde voor deze niet alledaagse, doch imponerende prestatie.

We kunnen stellen dat het lek in ieder geval boven is. Na de winterstop hebben we vier gespeeld en drie gewonnen. De nederlaag was tegen de koploper, waarin we 50 minuten de betere partij waren. De weg naar boven is in gezet.

Voor de liefhebbers is overigens onze wedstrijd tegen Nieuwleusen van vorige week in zijn geheel terug te zien op de app van VoetbalTV. Zoek daar even naar Nieuwleusen en klik daar het zesde team aan. Speciale aandacht voor de 28e minuut waar er nu eindelijk bewijs is geleverd van het scorend vermogen van Ecke. De knul heeft er een videoclipje van een halve minuut van gemaakt. Deze wordt door een gloednieuwe high definition 8k beamer constant in op de kale muur in zijn huiskamer geprojecteerd. Bel even voordat je een bakkie koffie komt doen, omdat hij anders nog wel eens met zijn Niels de Bruin in de hand naar de beelden kan zitten kijken.

Ook de 90e minuut is de moeite waard. Een strafschop mee, maar de camera mist de handsbal. Wel registreert hij Oublie als grens. Oublie roept iets lulligs naar de bank van Nieuwleusen. Wie raadt wat het is, krijgt een seizoenskaart bij het Derde. De winnende strafschop van Snoef staat er wel op.

Wij zien u pas in maart weer, omdat de KNVB blijkbaar weer een mini-winterstop heeft ingelast.

Tot dan.