Nederlaag met perspectief.

Na een 0-0 ruststand stond er na 90 minuten 1-0 op het scorebord bij Zwolsche Boys – VV Avereest.
Na de nederlaag in de derby tegen DVC stond voor de Louwdijk-Rooth formatie vandaag de uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma. Voor VV Avereest geen onbekende tegenstander. Meestal worden er onderlinge oefenwedstrijden gespeeld. Dit seizoen na lange tijd weer in competitieverband. Leuke bijkomstigheid is het feit dat oud VV Avereest trainer Bart Ester,  tegenwoordig voorzitter is van de Zwollenaren. Dit naast zijn trainerschap bij VV Ruinen.

In onderling overleg begon de wedstrijd om 14.00 uur op het Jo van Marle Sportpark. Dit om spelers en toeschouwers de mogelijkheid te geven om de wedstrijd van Oranje te zien.

Trainer Rico Magsino kon vanmiddag niet beschikken over aanvoerder René Koster. Hij werd in de achterhoede vervangen door Guido Pielman. Guido speelde een verdienstelijke wedstrijd. De scheidsrechter van dienst, de heer Scholtens gaf precies op tijd het signaal om de wedstrijd te beginnen.

Na een aftastend begin van beide kanten namen de tricolores steeds meer het initiatief.

Via een gedegen en rustige opbouw werd het doel van de Zwollenaren gezocht. Het leverde niet direct echte kansen op, maar dreigend was het bij vlagen wel. De aanvallende intenties van Zwolsche Boys kwamen vooral via Lennard Prins. Ook dit leverde niet echt grote kansen op.

In de 30e minuut kwam Nick Jonkman goed door via de linkerkant. Zijn prima voorzet kreeg niet de beloning die het verdiende. Niet lang daarna een aantal klutsmomenten voor het Zwolse doel die helaas voor VV Avereest niet tot een doelpunt leidde. Het spel van VV Avereest bleef verzorgd en men verdiende in deze fase ook een doelpunt.

Na een warm kopje thee was het voor de tricolores zaak om het spel van de 1e helft te blijven spelen in de 2e helft. Hoe anders was het begin! In de 1e minuut na rust werd de bal goed doorgekopt en dit gaf Dewi Speek een vrije doortocht richting doelman van de Beld. Met de punt van de schoen tikte hij de bal langs de doelman: 1-0.

De mannen van trainer Magsino waren niet uit het veld geslagen en bleven de aanval zoeken. Dit leverde ook een aantal prima kansen op. Een kopbal van Jurgen Visscher belandde op de paal. Dit paste in het beeld van de wedstrijd. Het kleine beetje geluk ontbreekt aan Avereest kant. Iets met in de hoek zitten waar de klappen vallen. Het verdiend respect dat de spelers van Avereest blijven voetballen en elkaar steunen. In de omschakeling was Zwolsche Boys af en toe dreigend. Een hard afstandsschot belandde nog op de lat.

Met een aantal aanvallende wissels probeerde trainer Magsino het dreigende verlies af te wenden. Een hard afstandsschot van Joost van de Bosch had een beter lot verdiend. Avereest verdiende vanmiddag meer. Een gelijkspel was het minimale geweest, maar gezien het spelbeeld was een overwinning niet onverdiend geweest. Het mocht deze middag niet zo zijn. Na 90 minuten besloot de goed leidende scheidsrechter Scholtens dat het genoeg was geweest.

De tricolores hebben zichzelf niet beloond deze middag. Het spel was verzorgd en goed om te zien. Je krijgt echter niet altijd wat je verdiend. Zoals gezegd: een nederlaag met perspectief.

Als de mannen van trainer Magsino het vertrouwen in eigen mogelijkheden en kunnen blijven behouden dan komt de beloning, in de vorm van punten, zeker.

Volgende week komt VHK uit Sint Jansklooster naar Sportpark de Balk. Deze promovendus staat keurig in de middenmoot. Om 14.30 uur zal worden begonnen in de laatste wedstrijd voor de winterstop. De steun van de trouwe supporters is erg welkom.

Opstelling Avereest:

Jorn-Jan van de Beld, Guido Pielman (Marc Hoeve), Nick Buiter, Bart Koster, Nick Jonkman, Kevin Buiter, Leyon Courtz (Joost van de Bosch), Nick Oosterveen, Dawit Baauw (Arjen Dunnink), Sven Joosse, Jurgen Visscher.