Nederlaag VV Avereest in degradatieduel.     

De belangrijke uitwedstrijd bij Hardenberg ’85 eindigde in mineur voor VV Avereest. Na 90 minuten stond er 1-0 op het scorebord.

Voor VV Avereest stond er in de eerste officiële wedstrijd van 2023 meteen een kraker op de agenda. De uitwedstrijd bij Hardenberg’85. De ploeg uit Baalderveld stond drie punten boven de formatie van trainer Magsino. Het belang was duidelijk voor beide ploegen.

In de afgelopen weken speelde de Louwdijk-Rooth formatie een aantal oefenwedstrijden. De resultaten hierin waren prima. Er werden prima wedstrijden gespeeld en het doel van de tegenstander werd regelmatig gevonden. En dat gaf iedereen die de tricolores een warm hart toedragen, een positief en optimistisch gevoel.

De weersomstandigheden waren in vergelijking me de afgelopen weken prima. Het zonnetje scheen zelfs om 14.30 uur toen de scheidrechter van dienst het eerste fluitsignaal liet horen.

Avereest begon goed en gedreven aan de wedstrijd. Er werd direct druk naar voren gezet om zo snel mogelijk in balbezit te komen. En dat leverde in de 2e minuut al een grote kans op. Niek Kuiper gaf vanaf de rechterkant een prima voorzet die door Jurgen Visscher werd ingekopt. De doelman redde prima en ook de rebound wist de doelman te stoppen. Helaas geen droomstart voor de tricolores.

Avereest bleef in deze fase de bovenliggende partij. Met combinatievoetbal werd geprobeerd om gevaarlijk te worden. Dit leverde een aantal goede voorzetten op die door de voorwaartsen niet tot doelpunten konden worden gepromoveerd.

Na een half spelen werd Avereest slordiger in de opbouw en werd sneller voor de lange bal gekozen. Deze waren echter vaak een prooi voor Hardenberg ’85. Men liet zich ook steeds vaker voor het doel van doelman van de Beld zien. Tot echt grote kansen leidde dit echter nog niet.

In de 40e minuut werd (opnieuw)  een goede voorzet van Niek Kuiper door Jurgen Visscher afgelegd op Arjen Dunnink. Ook deze grote kans werd door de doelman van Hardenberg’85 verijdeld.

Met de beroemde brilstand brak de rust aan. Het vertrouwen in een goed resultaat was er nog steeds aan Avereest kant. Het spel was bij vlagen goed en ook werden er kansen gecreëerd.

Hoe anders de 2e helft van Avereest kant. Om nog maar een cliché te gebruiken; wat er in de thee heeft gezeten weet niemand. Het spel van de 1e helft aan Avereest kant was er niet meer en Hardenberg ’85 had steeds meer balbezit en ook alle ‘tweede ballen’ waren voor Hardenberg ’85. Ze waren zich blijkbaar in de 2e helft (meer) bewust van de noodzaak om een resultaat te behalen in dit degradatieduel.

Doelman van de Beld redde in de 60e minuut nog prachtig op een harde inzet van één van de Hardenberg voorwaartsen, maar ook hij was kansloos in de 65e minuut. Erg slordig balverlies op eigen helft werd genadeloos afgestraft: 1-0. Wie had verwacht dat Avereest wakker was geschud kwam enigszins bedrogen uit. De wil was er wel maar het lukte niet om tot echt uitgespeelde kansen te komen. In de counter was Hardenberg ’85 soms erg gevaarlijk, maar het lukte ook hen niet om de voorsprong uit te breiden en daarmee de wedstrijd definitief te beslissen. Zo bleef het tot de laatste minuut meer spannend dan dat het echt goed voetbal was. Op zich niet vreemd gezien de belangen die er op het spel stonden.

Na ruim 90 minuten kwam er een einde aan deze degradatiekraker en waren de druiven voor Avereest zuur en het smaakte het zoet van de overwinning de mannen van Hardenberg ’85 prima.

Voor de mannen van trainer Magsino zit er niets anders op dan ‘uithuilen’ en de blik op volgende week zetten. Het kan niet zo zijn dat het prima voetbal en scorend vermogen van de oefenwedstrijden opeens verdwenen is. Het voetballende vermogen is aanwezig en als de spelers elkaar positief blijven coachen, dan gaan er zeker nog punten behaald worden. Of het voldoende zal zijn? De verschillen zijn erg klein in deze competitie en iedereen kan van iedereen winnen.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Olympia’28 op het programma. Om 14.30 uur zal worden afgetrapt op sportpark ’t Hoenbroeck in Hasselt.

Opstelling Avereest:
Jorn-Jan van de Beld, Nick Buiter, Bart Koster, Sander Hoeve, Maarten Pol, Kevin Buiter, Arjen Dunnink, Nick Oosterveen (Leyon Courtz), Sven Joosse (Nick Jonkman), Niek Kuiper, Jurgen Visscher (Dawit Baauw).