Nederlaag VV Avereest tegen efficiënt FC Ommen.

VV Avereest heeft de punten achtergelaten in Ommen. Tegen de plaatselijke FC werd, na een 0-0 ruststand, met 2-0 verloren.

Het was een drukte van belang op Sportpark Westbroek in Ommen. Velen vroegen zich verbaasd af of er zoveel toeschouwers waren afgekomen op de derby tussen FC Ommen en VV Avereest. Dit bleek niet het geval. Het Komm Mit toernooi werd in Ommen gespeeld. Een internationaal jeugdvoetbaltoernooi. Verschillende spelers van zowel FC Ommen als VV Avereest hebben in het verleden ook meegespeeld op dit toernooi.

Na een hartelijke ontvangst door onze goede buren uit Ommen werd duidelijk dat VV Avereest het deze middag moest doen zonder de geschorste aanvoerder Rene Koster en de geblesseerde Leyon Courtz. Dit had een aantal omzettingen tot gevolg. Maarten Pol startte, na een blessure, weer in de basisopstelling. Ook aan de kant van FC Ommen ontbraken een aantal basisspelers.

De verwachtingen waren hoog gespannen in Ommen aan het begin van de competitie. De fusieclub (OVC en OZC) werden door velen getipt als kanshebber voor promotie. Het seizoen verliep echter wat wisselvallig, maar een ticket voor de nacompetitie werd al wel ‘geboekt’. De eerste wedstrijd van het seizoen tussen beide ploegen was geëindigd in 1-1. De wedstrijd van vandaag was er een “..om des keizers baard..”.

Scheidsrechter van dienst de heer Aukema gaf om 14.30 uur het signaal om te beginnen. Het begin van de wedstrijd was van beide kanten erg onrustig. De wil was er wel maar de zuiverheid ontbrak nog. Voor de formatie uit Ommen was het erg vervelend dat aanvoerder Tip al na 5 minuten aangaf niet verder te kunnen. Het is voor Harm Jan Tip zelf en het team te hopen dat hij weer fit is voor de nacompetitie. Zijn ervaring en gedrevenheid zal zeker nodig zijn.

Na ruim 10 minuten een prima aanval van de Ommenaren. De inzet van de Groot werd echter goed gekeerd door doelman Zwijns. Het balbezit was in deze fase meer voor de gastheren. Langzamerhand kreeg de Louwdijk-Rooth formatie wat meer grip op de wedstrijd. Een voorzet van Nick Oosterveen werd net gemist door de instormende Sven Joosse. Niet lang daarna gaf Sven een voorzet op Nick, Nick kwam goed voor zijn verdediger maar raakte de bal verkeerd. Zo ging ook deze kans verloren.

Het spel bleef op en neer golven. En was voor de neutrale toeschouwer leuk om naar te kijken. Een snelle uitbraak van FC Ommen werd op het laatste moment onschadelijk gemaakt door een perfecte tackle van Sander Hoeve. Na ongeveer een half uur een vervelende botsing tussen doelman Bennemeer en Jurgen Visscher. Er was geen enkele opzet in het spel, maar de doelman moest geruime tijd behandeld worden. Beide ploegen kregen vervolgens nog een aantal goede mogelijkheden waarbij één aanval van Avereest over verschillende schijven een beter lot had verdiend. De inzet van Nick Oosterveen verdween naast.

Doelman Reinier Zwijns onderscheidde zich vlak voor de thee nog door een schuiver van Tom Simons uit de kortte hoek te tikken. Zo werden de kleedkamers opgezocht met een 0-0 stand.

Verschillende mensen hebben de 1-0 van FC Ommen niet gezien omdat ze nog onderweg waren van de kantine naar het hoofdveld. Topscoorder Rik Jan de Groot maakte zijn faam waar en zorgde direct na rust voor de 1-0. De formatie van trainer Stef Lamberink nam hierna duidelijk het initiatief en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de Ommenaren. Met de inbreng van Niek Kuiper en Dawit Baauw werd de druk op FC Ommen verder opgevoerd. Kansen en mogelijkheden voor Niels Redder, Jurgen Visscher en Dawit Baauw werden echter niet omgezet in doelpunten. De tijd begon te dringen voor de tricolores om nog een resultaat te behalen. Er werden meer risico’s genomen en dat maakte dat ook de formatie uit Ommen een aantal mogelijkheden kreeg. Voor de toeschouwers was het, zoals al gezegd, leuk en vermakelijk om naar te kijken. Vlak voor het laatste fluitsignaal gaf Tom Simons een afgemeten voorzet op….. inderdaad Rik Jan de Groot en hij knikte de 2-0 binnen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Niet lang daarna besloot de goed en rustig leidende scheidsrechter Aukema het signaal dat het mooi was geweest. Het mag ook wel eens vermeld worden dat beide assistenten deze middag foutloos de vlag hanteerden. Er is regelmatig kritiek op grensrechters (al dan niet terecht). De heren Siertsema en Kuiper waren foutloos vandaag en dat zorgt ook voor een andere sfeer in het veld.

Over het geheel van de wedstrijd gezien was een puntendeling ook gerechtvaardigd geweest, maar FC Ommen was deze middag efficiënter. We wensen de mannen uit Ommen veel succes in de nacompetitie.

Volgende speelt VV Avereest de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Vitesse’63 is dan de tegenstander op Sportpark de Balk. Er zal om 14.30 uur worden begonnen. Na afloop sluit VV Avereest het seizoen af met een gezellig samenzijn, inclusief BBQ, waarbij iedereen die de tricolores een warm hart toedraagt van harte welkom is. Ook zal dan afscheid worden genomen van een aantal mensen. Voor meer informatie: zie de website www.vvavereest.nl

We hopen tijdens en na de wedstrijd veel mensen te mogen begroeten in en om de Thuishaven.

Opstelling VV Avereest;

Reinier Zwijns, Nick Buiter, Bart Koster (Niek Kuiper), Sander Hoeve, Nick Jonkman, Maarten Pol, Kevin Buiter, Niels Redder, Nick Oosterveen (Dawit Baauw) , Sven Joosse, Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.