Neijluusn 5 – VVA 2.

04:40u: Nondesjenkie, wekkertje! De pekelplicht roept, ik mag weer kaasjes gaan roeien, jeuj. Voor de mensen die het nog niet wisten, ik ben gepromoveerd van Plus Nanning naar de alom zeer befaamde Balkbrugse Melkfabriek, hier verdoe ik tegenwoordig mijn tijd als Operator Verpakking (stoer woord). Direct na mijn dienst (14:00u) reed ik als de bliksem naar Nieuwleusen, (boetes zijn voor dhr. R. Jonkman, het is overigens zijn voertuig.) Toen ik aankwam in de gereserveerde bunker voor Avereest 2, bleek ik verbazingwekkend genoeg niet de laatste te zijn. Waar vrijwel al mijn teamies al klaar waren, bleek er nog één iemand te zijn die zijn wekker iets te laat had gezet. Keeper Baard werd om 13:50u wakker. We maakten/maken ons grote zorgen om deze knul, vooral toen hij aangaf al om 22:00u in bed gelegen te hebben. Hij was natuurlijk in de war met 10:00u ´s ochtends. Geeft niks. 

Afijn, de bekerwedstrijd: Trainer Frans had de volgende 11 namen op papier staan voor de basis:
Baard, met slaapmuts, tussen de palen.
Verdediging v.l.n.r.: Jonkie (Who else) de Stier (wiens vrouw reeds bevallen is van een prachtig kalfje, hulde!) mocht mee vanuit VVA 1, top! Daarnaast natuurlijk de knapste jongen van HEEL VVA, en Kapperboy Piel3.
Het middenveld v.l.n.r.: Van de Vuilnisbelt, Opa en (nieuwe bijnaam) Marlboro Marc, kom ik later op terug.
Aanval v.l.n.r.: Josje Gruppen, ook van VVA 1, top! Pascalla en SpiekerJozuf. 

Aftrap; Avereest begon echt heerlijk aan de wedstrijd, Nieuwleusen stond constant onder druk en er werd prima bewogen voorin. Ook ons positiespel was goed te noemen en we kregen goede kansen via Opa, Pascal en van de Vuilnisbelt. Voor de 0-1 hoefde Avereest trouwens geen moeite te doen, de verdediger van Nieuwleusen was zo vriendelijk de bal achter de keeper neer te curven, dank daarvoor. Zoals de FB-verslaggever van Nieuwleusen het zelf noemt: Een doelpunt waar Johan Derksen verliefd op zou worden. 

Even later kwam Avereest, nog steeds sterk spelend, op 0-2 via van de Vuilnisbelt: een mooi bekeken schuiver langs de keeper. Nieuwleusen oogde vrij kansloos het eerste half uur, het leek voor het jonge team een ¨uitzichtloze wedstrijd¨ te worden, aldus de FB-boy van Nieuwleusen. Jonkie had de rechtsbuiten met een minstens zo felle haarkleur als Marlboro diep in het broekzakje, terwijl ook de Stier zijn vee in de spits de hele wedstrijd mak had. 

Het laatste kwartier werd Avereest echter een stuk rommeliger en werd Nieuwleusen toch pardoes gevaarlijker, er werd meer op ons slaapzakje geschoten en via een rommelige, maar toch goed afgeronde aanval van Nieuwleusener zijde werd het 1-2. Nieuwleusen was back in the game. Rust.

De tweede helft, maar dan nu vanuit neutraal perspectief. Herr Oberst bracht Snoef, en uiteindelijk ook Haas en onze de Ligt-fangirl alias Sven van Dijk. De wedstrijd was nu veel meer in evenwicht, volgens een bron (ik gok van Nieuwleusener afkomst) was het PUUR NIEUWLEUSEN dat een goal verdiende. Gek, als Avereest twee keer achter elkaar in een scoringsrijke positie wordt afgevlagd door plaatjesdraaier Dion Hulleman. Dion en zijn vriendje René hebben als ik het goed heb onthouden een keer voor een bomvolle Thuishaven een spotify-lijst aangezet. Het plezier straalde er toen zo vanaf, dat wij het merkwaardig vinden dat DJ Dion met een groot VVA-hart ons twee potentiële goals afnam. Terecht of onterecht? Joost mag het weten. Weliswaar moet ook gezegd worden dat Nieuwleusen zeer goede kansen heeft gehad, vooral tijdens corners en lange ballen van achteruit, Avereest reageerde hier niet altijd even attent op maar gelukkig was Baard nu wel goed wakker en hield hij ons een paar keer goed staande. 

Er werden met regelmaat ook felle duels uitgevochten, bij een duel met Opa, die de botten en spieren allang niet meer zo flexibel heeft (wisten zij veel) werd een flinke tik door een Nieuwleusenaar uitgedeeld. Opa was hier op z’n zachts gezegd niet blij mee en uitte zijn ongenoegen. Zijn ongenoegen werd nog groter toen hij vernam dat er geen vrije trap, maar een scheidsrechtersbal volgde, totale verbazing heerste. 

Er kwamen nog een paar goede individuele acties van zowel Avereester en Nieuwleusener zijde. Haas was hier één van; hij kapte een paar man prima uit, maar zijn omschakeling…… Godsallemachies, Cas Hazekamp keert nondesjenkie in zijn kinderwagen nog sneller, afijn. Einde. 

De scheidsrechter blies op zijn gigantische fluit en daarmee uit (rijmt!!). 

Na de wedstrijd werd er gespeculeerd over welke ploeg er nu door is naar de knock-out fase, iedere ploeg heeft namelijk met 2-1 gewonnen én 2-1 verloren. Er zal hopelijk snel duidelijkheid volgen. Een middenvelder van Nieuwleusen was hier heel stellig over: Als wij niet hoeven boeit het mij niet want dan zitten we des te eerder in de kantine op zaterdag. Oke. 

Na de wedstrijd bleven we nog even hangen in de schitterende nieuwe kantine van de plaatselijke S.V. alvorens we weer koers zetten naar de Balk. Is ons bekeravontuur over ja des nees?  Op naar meer duidelijkheid en niet te vergeten de eerste competitiewedstrijd. 

Ohja, 17-09 (vanavond) speelt Avereest 2 nog een oefenpot tegen SCB 2, aanvang 19:45. Komt dat zien.

Ajuu, en bis nächsten mahl.

Jonkie, p.s.: ik ben niet bij Beun aangekomen voor de hoogtepunten van de wedstrijd, ik heb namelijk een fotografisch geheugen. 

P.s.s.: Fransie had me nog een berichtje gestuurd om 14:09u of ik onderweg was, het is zo’n schat.

P.s.s.s.: Jos, je dartelde als Frenkie, aldus Beun. Jos speelde een zeer verdienstelijke pot. Mag ook gezegd worden natuurlijk.