Nieuwe trainer VV Avereest

Rico Magsino nieuwe trainer VV Avereest

Voor het seizoen 2022/2023 heeft VV Avereest Rico Magsino gecontracteerd als trainer voor het eerste elftal. Wederom gaan we in zee met een jonge veel belovende trainer die met een duidelijk plan en een helder verhaal liet zien de beste kandidaat te zijn. De uit Ommen afkomstige oud-voetballer is al enkele jaren bezig met zijn trainerscarrière en gaat bij VVA voor zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Bij deze een klein vraag en antwoord interview met Rico over alles wat wij VVA-ers van hem willen weten.

Wie ben je? Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven

Ik ben Rico, 29 jaar en woon in Ommen. In mijn dagelijks leven ben ik parttime docent van de HBO-opleiding ORM op het Windesheim. Daarnaast ben ik parttime ondernemer van mijn eigen bedrijf Uwcamerabeveiliger.nl. Verder heb ik verschillende bestuursfuncties binnen lokale verenigingen. Eigenlijk heeft alles wat ik doe te maken met het samenwerken met mensen, mensen opleiden/begeleiden of activiteiten ondernemen samen met mensen. Dat is wat ik het liefste doe, zo ook binnen het voetballen.

Hoe ziet je trainerscarrière er tot nu toe uit? Heb je een actieve spelerscarrière gehad?

Mijn voetbalcarrière is begonnen bij OZC in Ommen. Daar heb ik de gehele jeugd doorlopen. Tussendoor heb ik nog twee uitstapjes gemaakt naar BVO’s (FC Emmen en FC Zwolle) gemaakt, maar ben ik helaas nooit doorgebroken. Ik ben destijds in het tweede jaar van de A1 vervroegd over gegaan naar het eerste elftal van OZC. Daar heb ik zes jaar gespeeld en ben ik in het eerste jaar nog speler van het jaar geworden. Na die zes jaar scheurde ik mijn enkelbanden af en heb ik me in dat jaar gericht op mijn TC2 opleiding.

Ik heb in mijn eerste jaar bij VV Heino nog een jaar in het tweedee elftal gespeeld (zondag Hoofdklasse) met nog een paar wedstrijden in het eerste elftal. Maar ik ben daarna ook definitief gestopt met zelf voetballen.

Daarbij ben ik al meer dan 15 jaar trainer. Ik ben begonnen bij de jeugd van OZC, waar ik de D1 en B1 heb getraind. In het jaar waarin ik mijn TC2 ben gaan doen, ben ik ook assistent geweest van Rohda Raalte JO19-1. Na het afronden van mijn TC2 ben ik trainer geworden van Heino JO17-1, waarna ik na twee jaar ben doorgestroomd naar de JO19-1. Daar zit ik nu voor het tweede jaar en we zijn in die tussentijd gepromoveerd naar de 3e divisie, waarin we vorig jaar landelijk hebben gespeeld.

Waarom heb je bij VVA gesolliciteerd?

Op 25 september stond ik bij de wedstrijd te kijken tussen VV Avereest en FC Ommen. Ik heb in het afgelopen jaar een lijstje gemaakt met clubs waarvan ik mij kan voorstellen dat ik daar trainer zou kunnen worden en op dat lijstje staat VV Avereest. Mede omdat ik via voorzitter Luuk Visscher al enige keren de sfeer binnen de club heb mee mogen maken.

Ik ben iemand die houdt van een familiaire omgeving, waarin prestatievoetbal op 1 staat, maar waar er ook ruimte is voor gezelligheid. Ik zocht daarnaast een club die wil investeren in een jonge en ambitieuze trainer. Ik heb natuurlijk geen ervaring met het trainen van een eerste elftal, maar weet wel dat ik kan leunen op mijn voorbereidingen en structurele werkwijze. Ik heb in de gesprekken letterlijk gezegd dat VV Avereest de stap met mij aan moet durven, maar dat ik er alles aan zal doen om de samenwerking te laten slagen en daar ben ik ook van overtuigd.

VV Avereest heeft je voor twee seizoenen vast gelegd. Wat hoop in je daarin te bereiken en wat mag VVA van jouw verwachten?

Mijn eerste doel is om een goede band op te bouwen met zowel de spelers als de club zelf: dat heeft tijd nodig. Daarbij ga ik veel tijd investeren om met mensen individueel in gesprek te gaan. Daarna ligt er voor mij een taak om datgene wat Stef (Lamberink red.) heeft opgebouwd door te zetten. Hij zit er niet voor niets al vijf jaar en heeft goed werk geleverd. Daar wil ik graag meer van weten, zodat ik dat met mijn visie kan uitbouwen. Als je mij vraagt welke doelstelling we hebben op prestatief gebied, dan wil ik graag dat VV Avereest een stabiele 3e-klasser wordt. Dat gaan we doen met eigen spelers en een duidelijke speelwijze.

Verder hoop ik ook de kennis die ik heb opgedaan bij andere clubs (OZC, Rohda, Heino) mee te kunnen nemen naar de club en verder te bouwen aan de professionalisering van de vereniging.

Wil je verder nog iets kwijt?

Vanuit de gesprekken met de technische commissie  heb ik een heel goed gevoel over gehouden aan de visie van VV Avereest. Aan de manier waarop er over voetbal gedacht en gepraat wordt en de mate waarin men bezig is met voetbal. Daarbij ook meenemend dat de randvoorwaarden prima geregeld zijn. Ik heb een gesprek gehad met spelers en ook zij geven aan dat VV Avereest een familiaire club is en dat de trainer daar ook bij moet passen. Ik heb tijdens onze gesprekken altijd het gevoel gehad dat dat het geval is en zie daarom ook de samenwerking met het volste vertrouwen tegemoet!

Vanuit de club hebben wij er zin in en we wensen Rico en het eerste elftal heel veel succes voor het komende seizoen!