VV Avereest verliest van terechte kampioen SV Nieuwleusen.

Op een vol sportpark de Balk en onder prima weersomstandigheden verloor Avereest na een 0-1 ruststand met 1-3 van buurman SV Nieuwleusen. Nieuwleusen werd daarmee de terechte kampioen na een prima seizoen. Bij deze onze hartelijke felicitaties en heel veel succes in de 2e klasse.

Het was al vroeg een drukte van belang op Sportpark de Balk. Buurman SV Nieuwleusen kwam op bezoek. De uitgangspunten waren duidelijk: bij een gelijkspel of winst mocht Nieuwleusen de kampioenschaal in ontvangst nemen. De supporters wisten in grote getale de weg te vinden naar het sportpark. SV Nieuwleusen draait een uitstekend seizoen. Van de, tot vanavond, gespeelde wedstrijden werden er 20 gewonnen en slechts 1 keer verloren. Doelsaldo: 71 voor en 8 tegen. Indrukwekkende cijfers.

VV Avereest had zich goed voorbereid op de komst van de oranje-zwart invasie. Vele vrijwilligers zorgden er voor dat alles prima verliep. Waar zou een vereniging zijn zonder deze mensen die belangeloos hun tijd en energie geven aan hun club. Een welgemeend: BEDANKT voor al deze mensen.

De opkomst, onder leiding van scheidsrechter Yankeng Dassi, was prachtig. Met knallend vuurwerk, tromgeroffel en veel oranjerookbommen betraden de beide teams het veld.

Trainer Stef Lamberink kon beschikken, afgezien van de langduriger afwezigen, over een fitte selectie. De tricolores waren niet op voorhand van plan om mee te werken aan het feestje van onze vrienden uit Nieuwleusen. En je weet het natuurlijk nooit. Ook een goede ploeg kan een slechte dag hebben en Avereest kon vrijuit voetballen.

De oranje-zwarten uit Nieuwleusen hadden mogelijk wat last van de zenuwen want het begin was van beide kanten wat rommelig. Nieuwleusen had meer balbezit en liet ook bij vlagen zien over prima  voetballers te beschikken en dat op alle posities. Bij Avereest kwam een aantal bepalende spelers niet echt in hun spel en daardoor werd er soms onnodig balverlies geleden.

Na ruim een kwartier nam Nieuwleusen steeds meer het initiatief en de druk op het doel van doelman Zwijns werd opgevoerd. Een aantal pogingen van de voorwaartsen werden door de verdedigers van Avereest geneutraliseerd. Er werd met volle inzet gestreden en geknokt voor iedere meter. De huid werd zo duur mogelijk verkocht. Onder aanvoering van de uitstekend spelende aanvoerder Reinier Meijerink bleef Nieuwleusen goed combinerend de aanval zoeken, In de 28e minuut werd een goed ingestudeerde hoekschop tot doelpunt gepromoveerd door topscorer Randy Vink: 0-1.

Nieuwleusen bleef de bovenliggende partij. De Louwdijk-Rooth formatie kwam een aantal keren dreigend voor het doel van Tim Hogenkamp zonder dat dit echte kansen opleverde.

In de 2e helft kwam Avereest beter uit de startblokken. Tactisch was er iets gewijzigd en Nieuwleusen kwam in de eerste fase minder aan haar voetballende oplossingen toe. In de 55e minuut passeerde Jurgen Visscher een aantal tegenstanders en gaf een prima voorzet. De actieve en attente Nick Oosterveen controleerde de voorzet en liet doelman Hogenkamp kansloos: 1-1. Een opsteker van jewelste! Scoren tegen een bijna onneembare vesting is een prestatie op zich.

Mocht Avereest de gedachte hebben dat er een stunt mogelijk was, dan werd deze door de formatie van trainer Jeroen Elzinga direct teniet gedaan. In de 57e minuut gaf de technisch prachtige voetballer Thomas Koobs een perfecte voorzet en Roy Bollemaat kopte prachtig binnen: 1-2.

Het moet en mag gezegd worden, Avereest bleef strijden voor een beter resultaat. Men bleef de aanval zoeken, maar met snelle en technisch goede aanvallers bij Nieuwleusen is dat wel een risico. Zonder ook maar een van de spelers tekort te willen doen; het duo Rene Koster/Sander Hoeve speelde een prima wedstrijd in de verdediging van de tricolores en zij wisten verschillende aanvallen in de kiem te smoren.

In de 88e minuut gaf invaller Jille Brinksma de bal op een presenteerblaadje aan mede-invaller Stijn Hoekstra en hij rondde beheerst af: 1-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en kon gewacht worden op het laatste fluitsignaal. Dit volgde al vrij snel en werd het veld bestormd door alles wat SV Nieuwleusen een warm hart toedraagt. Een terechte overwinning en een terechte kampioen.

Het was nog lang gezellig en druk op het sportpark de Balk. SV Nieuwleusen vertrok enige tijd later weer naar haar eigen clubhuis waar het vast nog lang (positief) onrustig is geweest.

VV Avereest kan terug zien op een wedstrijd waarin ze alles heeft gegeven. Zaterdag 14 mei staat de volgende wedstrijd op de agenda en dan zal om 13.30 uur (LET OP: half twee!) worden afgetrapt op Sportpark de Tussenboerslanden in Nijeveen. SVN’69 is dan de tegenstander.

Opstelling VV Avereest;

Reinier Zwijns, Nick Buiter, Bart Koster (Leyon Courtz), René Koster, Sander Hoeve, Sven Joosse (Niek Kuiper), Kevin Buiter, Niels Redder, Ramon Katoele (Nick Jonkman), Nick Oosterveen (Dawit Baauw), Jurgen Visscher.

Opstelling SV Nieuwleusen;

Tim Hogenkamp, Niels Koets, Saake Malestein, Roy Bollemaat, Leon de Raad (Mark de Weerd), Gerrit Zekveld (Ruben Brinkman), Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Tom Vasse (Stijn Hoekstra), Bas Evenboer, Randy Vink (Jille Brinksma).

VechtdalTV maakte opnames van de wedstrijd.