Oefenwedstrijd tegen Vitesse 63 VR2

Na een paar zaterdagen trainen en zweten in de sportschool was het weer zo ver er stond een oefenwedstrijd op papier tegen Vitesse 63 VR2 18.45 kwamen we naar een onstuimig sportpark.
Bij binnen komst van de trainer viel hem gelijk op dat het splinternieuwe whiteboard verdwenen was, onderzoek is in deze gestart. De enigszins nieuwe opstelling werd doorgenomen, er waren wat verschuivingen van posities. We zouden starten met Rochelle op het doel, Esmee op linksback, Iris en Linda naast elkaar in het centrum en Mariska op rechtsback. Op links half Moniek, mid mid Myrna en rechtshalf Fiene op links voor Tessa, spits Ruth en rechtsvoor Iris.

Er werd door Johan en Erik uitgelegd en toegelicht wat er van ons op de nieuwe posities verwacht werd. Er werd afgesproken dat we druk zouden zetten en vooruit zouden voetballen. Op naar het veld waar de warming up al klaar lag na wat pass en trap en een positiespel konden we warm aan de wedstrijd beginnen. Met 4 wissels op de bank Daphne, Kayleigh, Marith en Tryntsje.
Daphne zou eerste helft vlaggen. Yorick de scheidsrechter startte de wedstrijd. We probeerden gelijk druk te zetten en creëerden ook kansen. Het was te zien dat we nog wat moesten wennen aan de nieuwe posities door de 1 wat meer dan bij de ander soms wat door slordig balbezit van ons konden de dames uit Koekange de bal over nemen en ook kansen creëren en ook op 0-1 komen

We herpakten we ons en na een paar super snelle uitbraken en kansen was het Ruth met de 1-1. Met nog wat mooie en minder mooie acties van beide teams tikte de tijd door naar de rust, de thee stond klaar.

En Johan nam het woord en die was gematigd het was onrustig /onzeker aan de bal en daardoor rommelig. We stonden te compact en gaven niet genoeg druk op de bal. Dussss zou moeten veranderen in de 2de helft dat waren we wel eens. De wissels werden toegepast Tryntsje voor Mariska en Daphne voor Tessa en Marith voor Iris. Kayleigh bleef toch maar op de bank met weinig lucht. Er werd weer gefloten we waren begonnen. We begonnen weer goed en Johan zag gelijk dat het beter stond en breder.

Het spel ging heen en weer beide teams kregen mogelijkheden, maar het waren weer de dames van Vitesse die na 12min de score openden in de 2de helft 1-2. Maar al snel er na wordt Ruth diep gestuurd en schiet de 2-2 snoeihard binnen.

Naar de posities gekeken stonden we stukken beter, maar Johan en Erik moesten ons nog wel veelvuldig aansporen om druk op de bal te zetten en op de keepster. Wanneer we dat deden resulteerde dat ook in balbezit en uitbraken van onze kant maar ook ruimtes voor Vitesse, die bleven aandringen voor de 2-3 er werd bij vlagen erg goed gecombineerd maar de eindpass was nog weleens te slordig.

Na veel druk op de bal kregen we verschillende hoekschoppen en Myrna nam die. Bij de 4de was het raak in de 80ste min draaide ze bal in en weet Marith haar eerste te scoren voor VVA 3-2. De dames van Vitesse wilden zich niet gewonnen geven en bleven druk uitoefenen maar na 91 min klonk toch het eindsignaal.

Dames conclusie na deze wedstrijd was mooie dingen gezien en ook mindere rust aan de bal en duels winnen en druk zetten op de bal met meerdere speelsters. Mooie leerzame pot voetbal.

Speelster van de wedstrijd was Marith met haar eerste en winnende goal !!!!!!