VVA 1 wint oefenwedstrijd

In de laatste (oefen)wedstrijd van 2021 heeft Avereest de degens gekruisd met VV Bergentheim 1, uitkomend in de derde klasse. Avereest heeft dit duel met 3-1 weten te winnen door goals van Jurgen Visscher, Nick Jonkman en Sven Joosse.

Het was een koude middag op sportpark de Balk. Waar het tot een uur of twee nog prachtig weer was, maakte de zon uiteindelijk plaats voor wolken en mist. Het was wel lekker voetbalweer en op de kunstgrasmas in Balkbrug werd bij vlagen goed gevoetbald.

Wanneer je een wedstrijd speelt gebeurt dat uiteraard onder leiding van een, al dan niet, ervaren leidsman. Dat was vandaag even anders; Dani Docter floot. Hij is spelend lid van de club en was toevallig op het voetbalveld aanwezig. Dani gaat binnenkort de marechaussee-opleiding in en besluit daarom tijdelijk te stoppen met voetbal. Gelukkig was hij bereid een oefenwedstrijdje te leiden. Dit deed hij met verve. Zorgen dat keepers niet tijdrekten en speler hun mondje dicht hielden. Keurig.

Het scoreverloop was als volgt: Avereest kwam op 1-0 na een dito voorzet van Nick Buiter, waarna Jurgen Visscher de bal binnen kon sliden. Tot begin tweede helft werd er even niet gescoord, totdat Bergentheim via een voorzet binnen kon volleyen, mooie goal. 1-1. Vervolgens speelde Jurgen Visscher een afvallende bal uit een corner terug op Nick Jonkman, die vervolgens uithaalde en scoorde. De bal ging langs een mannetje of 10 heen, waarna de keeper de bal vermoedelijk niet goed zag of niet goed kon inschatten. 2-1. Een paar minuutjes later lag de 3-1 erin namens Sven Joosse. Wederom een dito voorzet van Nick Buiter. Sven nam hem in een keer op de klomp en volleyde de bal in de linkerhoek.

Afijn, een prima voetbalmiddag. Avereest traint 18 december nog één keer en sluit het seizoen gezamenlijk af met een lunch. Fijne week gewenst.

Foto’s HIER.