Oeh´s en Ah´s + zicht op top 3! 

Het is alweer maandagmiddag als ik dit verslag weer verplicht moet typen omdat YB ¨geen tijd¨ heeft. Komt het mij dan even goed uit dat ik om 05;45u alweer kaas stond te controleren aan de Coevorderweg en dus om kwart over twee al thuis was. Er volgt nu dus weer een verslag van Jonkies kant. 

Ter zake: VVA 2 kon zich opmaken voor nachtelijke taferelen (letterlijk en figuurlijk) in en tegen Hardenberg´85 2. De Blauwen hadden een wedstrijd meer gespeeld en ook drie punten meer dan wij. Het zou dus redelijk gelijk opgaan. 

Het werd helemaal lachen toen wij hoorden dat VVA 1 afgelast was, ze weten in Drenthe namelijk nog steeds niet dat kunstgras bestaat en dat het lastig wordt te voetballen op een plas water. We konden hierdoor wel rekenen op steun van de selectiespelers. 

DE OPSTELLING: 

Baard
Jonki – Robojoost (is hier geboren!!!!) Kanon en Wokkie
Niels – Zwager van Robojoost – Rooie Dolly Dot
Witkop – Vriendje van Tessa – Man met zwaard tussen zijn benen. 

Bovenstaande namen moeten toch enthousiasme creëren.

Vanaf de aftrap was het redelijk aan elkaar gewaagd. Het was voor beide ploegen lastig voetballen, want gras voetbalt toch lekkerder dan vloerbedekking. We kwamen tot een paar fragiele kansjes in de eerste helft toen ineens vanuit de corner Erik met een prachtige halve omhaal (bijna zo mooi als die in Vroomshoop) de 0-1 binnenknalde. Euforie heerste, een paar minuten, Want toen vonden Nick B en Baard het niet meer spannend genoeg en besloten een cadeautje te geven aan de Blauwen, alsjeblieft dankjewel, Sinterbaard en Nick.  

De eerste helft was bijna op zijn eind. In deze helft werd de rechtsbuiten heerlijk getrakteerd op een panna van de Witkop en een paar kapbeweging van Jonkie. Dit zorgde voor nodige oehs en ahs langs de kant. Lekker!!! Ook de knal van Eer Ik werd met gejuich ontvangen, hebben jullie zin in de tweede helft? Ik wel. 

We gingen rusten met een 1-1 stand, er was dus nog van alles mogelijk. 

De stemming in de kleedkamer was dan ook optimistisch. Frans wist even niet meer of hij nou twee, drie of 31 keer ging wisselen. Hij dacht hier 4 seconden over na en wist het toen weer met z´n iets te grote hoofd: Jopie ging naar mid-mid en Wouter kwam centraal naast Nick te staan. Kami kwam op rechtsback. Later in de tweede helft kwamen Pascalorie en de Mug er nog in voor Whitehead en Dikke lul. Zij zouden later veelvuldig in het spel voorkomen. 

De tweede helft was gewoon compleet voor VVA 2. Ze deden er alles aan om de Tricolores te stoppen: Het licht wilden ze maar voor 20 procent aandoen en ze hadden een iets te strenge Marokkaan (frappant) ingehuurd om alles af te fluiten wat Avereest aanraakte. 

Even een flashback naar de aftrap: ZELF KAARTEN VRAGEN IS GEEL KRIJGEN A MATTIE, zei de luid articulerende vent. Jonkie vertelde dit stiekem door aan zijn teamgenoten om er zeker van te zijn dat iedereen gewoon een keer zijn knar houdt als er een mogelijk kaart/overtreding/charge plaatsvindt. 2 minuten na de aftrap: een zekere Jonkie meende hands (volleybal) te zien op een voetbalveld en dat mag niet dusssssss: HEEE SCHEIDS MAN EEEEEEEEHJ WOLLAH FUCKING REFEREE EEEEEH MAN HIJ SLOEG DIE KIFESH BAL GEWOON WEG A NEEF DIT IS EEN DONKERGELE KAART MAN A WOESHOEM. EEEEEEH HELLA AANVOERDER MATTIE JE KRIJGT ZELF EEN KAART OF IK HAAL DE WOLLAH IBAHESJ ERBIJ. Punt lijkt me duidelijk. 

Hij was overigens wel bereid de wedstrijd in overleg met beide captains te beëindigen als het echt te donker wordt. Dat betekent in 20 minuten ongeveer 4 goals maken. Kan prima, gebeurde prima. Het werd 1-2 door wederom Erik, nu met een kopgoal. 1-3 door ik geloof Niels, ook een mooie kopgoal na een prima voorzet. 1-4 door Pascal, die 4 seconden de tijd nam om een hoek uit te kiezen en dat ook deed met verve. Tot slot nog 1-5 door Jos. Jonkie ging naar de aanvoerder van Hardenberg en vroeg hem vriendelijk of hij nog doorwilde. Een echte rasvoetballer zou ¨Ja¨ zeggen maar zijn antwoord was ¨Wat denk je zelf¨. 2 seconden later werden de handen geschud en kon Avereest keihard juichen na een bijzondere dominante en goed-voetballende 25min. in de tweede helft. 

Nog een paar kenmerkende aspecten van het tweede bedrijf: Jonkie had nog een woeste solo-actie á la Heung Min Son maar twijfelde teveel bij de afronding. 

De keeper meende nog een keer buitenspel te zien wat leidde tot gelach en ongenoegen van de dug-out: AHAHAHA dat kan nooit joh versus Kank toch probeern onniet dan? 

3e helft: blote lullen en bier. 

Al met al een zeer leuke middag in Hardenberg. Volgende week nog een wedstrijdje inhalen tegen de Kloosterhenkies en wellicht goede zaken doen voor de ranglijst. En natuurlijk de Kerst in de keet! Donders lachen, bij een eerdere variant van diezelfde Kerstparty heb ik de muur opnieuw behangen in de Iepenlaan, het was hard nodig. Vandaar dat we nu in de Wolter ter Haarstraat wonen. 

Fijne week en tot zaterdag popjes.