Ook HTC onder de voet gelopen door Das Dritten

Aan het eind van vorig seizoen hing het bestaan van ons aller Derde echt aan zijden draadje. Het technisch hart was een beetje klaar met smeken bij mensen. Het martelen om iedere zaterdag een elftal op de been te krijgen. De schouders zijn er onder gezet en iedereen heeft even fijn in de spiegel gekeken. Het resultaat is dat er zaterdag maar liefst 18 mensen hebben gevoetbald en we ook nog eens machtig dik met 3-2 wonnen. We moeten nu zelfs rouleren, omdat er eigenlijk nog wel twee hadden kunnen voetballen.

Het is dus weer weelde bij Das Dritten. En wat was het allemaal weer weer briljant. Het begon allemaal al bij de warming-up. Als je 18 mensen hebt, zijn er veel gegadigden voor de vlag. DGL gaat dat natuurlijk niet doen, dus er gingen er zes latje schieten om de vlag. Normaal verwacht je Porno daar, omdat die altijd als vlagger op papier staat. Of natuurlijk #, maar die had voor de 939e keer in zijn leven z’n hamstring ofzo gescheurd, dus het moest iemand anders worden.

In deze wedstrijd binnen de wedstrijd was het lang spannend. Kale Pirlo en Kocksie raakten uiteraard direct het aluminium. De Tovenaar en die machtige smerige vale Rooie volgden niet veel later. Daarna kwam de battle of The Milkfabriek. Daanvoerder en Jaapie namen het in een verhit duel tegen elkaar op en na het de neus ongeveer even vaak te hebben geprobeerd als dat # jaren oud is, moest Daanvoerder uiteindelijk de vlag hanteren. Zijn uitverdedigballetjes zijn dus blijkbaar niet machtig gericht en hij kan er blijkbaar niks van. Als extra straf moet hij op het moment van schrijven ook nog even naar opa in Noord Holland. Na een dag als zaterdag, toch wel pittig.

Nog even terug naar die gore rooie waakvlam. Dit heeft tegenwoordig een baardje om dat ranzige rooie van hem te accentueren. Dat hebben we geaccepteerd. Prima. Het schrikt ook de tegenstander af natuurlijk. Maar nu heeft hij het proberen te scheren. En dat is niet gelukt kunnen we u vertellen. Het snorretje en het sikje is bijgekort, maar blijkbaar was de bakkebaarden bijwerken te veel moeite. Daar zitten nu rare plukken. Iedereen wilde er de hele tijd in spugen. Op onze Insta #Dasdritten volgt nog even een poll, dan kunt u allen beslissen wat we er mee gaan doen.

Dan naar de wedstrijd. Oubel had zich van zijn beste, mooiste en zwaarste kant laten zien door voor onze wedstrijd het 2e al even aan een 3-1 overwinning te helpen. Met 3 minuten rust en een AAtje mocht hij direct weer ons doel bevolken. Voor hem stonden op rechts Bert, centraal

HauptstürmFührer Her Heinrich von Oberhousen, Mini Katoekan (Ramon Katoele) en op links Katoekan.

Op de midden begonnen we links met Meulknik of Meulklink (één van de twee, want dat wil zijn vader niet, omdat dat zijn bijnaam is. Nou fuck jou Meulknik senior, dat beslissen we allemaal zelf wel) Op de midden stonden Braceface aka AnDeKant aka Pavement en Pinkel met op rechts Ecke. In de spits stonden de zoon van de secretaris (kan iemand nog even een fatsoenlijke bijnaam voor Sven van Dijk bedenken) en Aron Kuiper. Voor Aron zijn we er uit. Dat wordt Puddy of Joey. De poll volgt op onze Insta. Jullie als trouwe volgers mogen dit natuurlijk beslissen.

We begonnen als een wervelwind. De rechterkant klapte er overheen. Combinaties tussen Bert, Pavement, Puddy/Joey, Pinkel, Sven en Ecke stormden over ons kunstgrasveld. Dit resulteerde al snel in de 1-0 van Sven die keurig bediend werd door een blind schot van Ecke op goal. Weer een assist van Ecke. Ecke probeerde het daarna zelf nog 9 keer, maar dat resulteerde bij de technische staf van Bonemans en Eltoy alleen maar in tranen.

Daarna kakten we eigenlijk in. HTC stond niet voor niets vierde en liet dat ook zien. Ze roken bloed. En dat bloed werd opgedronken. We stonden ineens 2-1 achter. Tussendoor was Bert ook even gewisseld voor Jaapie. Bert heeft ondanks dat hij getrouwd en gesettled is blijkbaar nog een uitstekend seksleven. Waarschijnlijk heeft hij tot zaterdagochtend 6 uur nog liggen neuken, want dat zou de enige verklaring moeten zijn waarom hij zo lam en inspiratieloos stond te voetballen. Het jeugdige elan van Jaapie moest toen op rechts voor wat meer  power zorgen. En zoals hij zelf zegt, hij neukt toch niet, dus hij heeft energie zat. Toch gingen we met 1-2 rusten.

In de rust kwamen Skippie (Meulknik) Daanvoerder (Pavement) en Kockie (Ecke) er in. Ook DGL moest de handschoenen aantrekken. Oublie hield het na 135 minuten voor gezien. Als je voor de rest van de week 90 uur in een vrachtwagen zit en tegenwoordig al schakelt met een knopje op het stuur, dan begeven blijkbaar die dikke stalpoten het na anderhalve wedstrijd. Geen probleem tegenwoordig, want we zijn overal 3dubbel bezet.

We gingen weer. Na een donderspeech van Bonemans en Eltoy ramden we hem er weer op. Aanval op aanval volgde, maar het lukte maar niet. Kale Pirlo en die aftandse bleke rooie vlek versterkten ons ook nog, maar hij ging er maar niet in. Er volgden scrimmages en we kregen zelf een strafschop mee. Maar die was ook niet aan Pinkel besteed. Het blok aan het been van Bollemiena nam een aanloop, passte de bal in de handen van de keeper van HTC, die daarna nog wel een heel goed antwoord had op de rebound. We waren allemaal bang dat het hem niet ging worden.

Totdat we nog een strafschop meekregen. Een HTC-er raakt op lullige manier met zijn hand de bal. Pinkel kreeg een middelvinger en Sven ging achter de bal staan. Die liet even zien hoe het wel moest. Weer een nieuwe boost en ons aller Derde ging op zoek naar de overwinning. Aanvalsgolf op aanvalsgolf volgde. Maar het lukte net niet. DGL moest tussendoor nog een paar keer handelend optreden bij wat speldenprikjes, maar we waren veel beter.

In de negentigste minuut werd Kocksie op de rechterkant ineens weggestoken. Normaal gesproken loopt hij hem nog wel eens over de achterlijn als hij rechtsmid is, nu liep hij op sneltreinsnelheid richting de goal. Waar de meesten verwachtten dat hij hem voor zou trekken op Joey/Puddy, schoot hij ineens en via de heup van de keeper belandde de bal ineens in het dak van het doel: 3-2!

Oublie sprong op, rende het veld in alsof hij 76 kilo was en vierde het als een jonge hinde. Iedereen vroeg zich toen wel even af waarom DGL zijn rug op het spel moest zetten, maar ach, wat maakt het ook allemaal. HTC had zo’n beetje 40 keer doorgewisseld, dus er zat te weinig lijn in om hun snelle spits en hun oude spits nog fatsoenlijk te bedienen en zo sleepten we met een minuutje of 6 blessuretijd de punten over de eindstreep. Het werd nog één keer spannend  toen Ecke nog 2 minuten moest invallen voor de geblesseerde Jaapie. Na gecoacht te zijn dat die spits toch echt wel snel was, werd Ecke er nog even faliekant afgesjouwd, maar het mocht niet meer baten voor HTC.

Paard vloot af en de overwinning werd gevierd met een kratje van # die hij ineens uit de bossen toverde. Niet vertellen hoor, maar die groeien blijkbaar achter het kunstgrasveld.

Na vele kratten bier en gênant geleuter stonden we weer vol aan op ons nieuwe terras en was het weer een zaterdag als nooit te voren. Enkelen van ons hebben zelfs onze volleybalchicks nog naar een sensationele 3-2 overwinning geschreeuwd. De tegenstanders van Set Up moeten nog even wennen aan schreeuwende voetballers!

Volgende week staat de uitpot tegen DVC op het programma. Kom ons ondersteunen op sportpark de Boekweit!