Overwinning voor VV Avereest in nuttige oefenwedstrijd.

Het was eindelijk zover…. Er kon en mocht weer gevoetbald worden! VV Avereest boekte in een leuke oefenwedstrijd een 2-0 overwinning op DETO 2 uit Vriezenveen. Een stand die bij rust al bereikt was.

Over de afgelopen periode is al zoveel gezegd en geschreven dat ieder woord daarover teveel is. Vanmiddag kon er weer een wedstrijd gespeeld worden met publiek langs de lijn. Wat een heerlijk moment. Het keurkorps van trainer Lamberink had een oefenwedstrijd gepland tegen DETO 2. De weersomstandigheden waren nog niet ideaal, dus dat kan alleen maar beter worden.

Met een bijna voltallige selectie (Niels Redder ontbrak vanmiddag) werd er om 14.00 uur en onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Sander Oostwoud begonnen aan de wedstrijd.

Het is altijd afwachten hoe spelers uit een langere rustperiode komen. De aanwezige toeschouwers werden positief verrast. De tricolores begonnen gedreven en energiek aan de wedstrijd. Er werd direct geprobeerd om de aanval te zoeken en bij balverlies werd snel druk gezet op de tegenstander.

In de 8e minuut speelde René Koster de bal in op Jurgen Visscher die de bal direct doorspeelde op Sven Joosse. Sven faalde niet: 1-0. Een mooie opsteker. Positief was ook dat de spelers elkaar goed konden ‘vinden’ en de balvastheid was goed om te zien.

Het spel golfde op en neer en het was voor de neutrale toeschouwer leuk om naar te kijken. De vrij harde wind maakte het voor de spelers niet  altijd gemakkelijk. Beide ploegen probeerden met combinatievoetbal het doel van de tegenstander te vinden. Het leidde niet tot veel kansen voor beide doelen. In voetbaltermen: de wedstrijd was redelijk in evenwicht. In de 43e minuut werd na een goedlopende aanval, een voorzet gegeven door Nick Buiter en door de actieve Nick Oosterveen keurig binnen gekopt: 2-0. Prima doelpunt. Vrij snel daarna werd het signaal voor de rust gegeven.

Aan beide kanten werden er wissels doorgevoerd. Avereest bleef voetballende oplossingen zoeken. De wedstrijd bleef goed in evenwicht. De toenemende wind kwam het spel niet ten goede. Ook ging de vermoeidheid op een bepaald moment meespelen. De Louwdijk/Rooth formatie kreeg wel een paar kleine kansen en mogelijkheden. Ook DETO kreeg een grote mogelijkheid. Doelman Reinier Zwijns kwam als winnaar uit de één op één en zo werd de ruststand de eindstand.

Om 15.45 uur gaf Sander Oostwoud aan dat het mooi geweest was. Een nuttige en sportieve oefenwedstrijd met bij vlagen prima voetbal.

Volgende week zal er door VV Avereest, opnieuw, een oefenwedstrijd gespeeld worden in en tegen Bruchterveld.

Klik HIER voor de foto’s.