Prima overwinning voor VV Avereest tegen Zwolsche Boys.

Na een 1-2 ruststand eindigde de oefenwedstrijd tussen Zwolsche Boys en VV Avereest in 3-5.

Na de forse, maar terechte, nederlaag in de oefenwedstrijd tegen SV Dalfsen (1e klasse) van afgelopen woensdag, leek er deze zaterdag meer kans op succes om de oefenserie positief te vervolgen. Tegenstander Zwolsche Boys speelt het komende seizoen in de 3e klasse Oost. De Boys verkeren in deze competitie meestal in de bovenste regionen. Een prima graadmeter om te kijken waar de Louwdijk-Rooth formatie staat na 3 oefenwedstrijden.

De bespelers van het Jo van Marle Sportpark staan onder leiding van trainer Bart Ester, oud trainer van VV Avereest. Het weerzien was hartelijk en het is goed om te zien dat goede contacten blijvend zijn. Trainer Stef Lamberink startte deze middag met een formatie die contouren laat zien van de basis waar de beker- en competitiewedstrijden mogelijk mee gestart zal gaan worden. Waarbij wel gezegd moet worden dat de wisselspelers zich erg positief lieten zien. Het zullen nog lastige keuzes worden voor trainer Lamberink. Dergelijke keuzes maken trainers meestal heel blij! De onderlinge concurrentie is groot en dat is een goed teken.

Na een afwachtend begin van beide kanten kregen de Boys een licht veldoverwicht. Zonder direct grote kansen te creëren. In de 8e minuut schakelde VVA snel om en Sven Joosse rondde de aanval keurig af: 0-1. Hierna kreeg Zwolsche Boys een aantal kansen, maar de eindpass was net niet goed genoeg of doelman Reinier Zwijns stond op de juiste plaats. In de 20e minuut mochten de Boys een vrije trap nemen. Sven Ester (inderdaad de zoon van en oud VVA speler) plaatste de bal uiterst nauwkeurig bij de 2e paal waar de volledig vrijstaande voorstopper de bal prachtig in de verre hoek schoot: 1-1. VVA pakte de draad weer goed op en in de 28e minuut begon Dani Docter aan een rush over de linkerkant. Hij gaf de bal op maat voor waar Jurgen Visscher zich prima had vrijgelopen en hij schoof de bal langs de doelman: 1-2. Het laatste kwartier van de 1e helft kenmerkte zich vooral door wat (verbale) onvriendelijkheden aan beide kanten. De verder goed leidende scheidsrechter zag een tweetal situaties (die mogelijk een strafschop hadden moeten zijn) anders dan de meeste VVA spelers en toeschouwers. Maar zoals iedereen weet: de beste stuurlui staan nog steeds aan de wal…..

In de rust werden verschillende situaties nog eens (na) besproken en werden er aan beide kanten verschillende wisselspelers in het veld gebracht. Avereest startte de 2e helft goed. Er werd direct druk gezet naar voren en Zwolsche Boys kwam maar moeilijk meer van de eigen helft. In de 50e minuut nam Niek Kuiper een corner en die werd door de goed ingevallen Jos Gruppen hard binnengekopt! Onhoudbaar voor de doelman: 1-3 (volgens ingewijden het eerste kopdoelpunt van Jos, waarvan akte). Avereest bleef goed combineren en men vond steeds de vrije man. In de 65e minuut ging Jurgen Visscher er aan de linkerkant vandoor (maakte hij nu wel of geen hands?) en behield goed het overzicht. De prima meegelopen Niek Kuiper schoof de bal binnen: 1-4. De irritatie aan de Boys kant nam verder toe en ook nu moest de leidsman het ontgelden. Direct daarna kreeg Avereest een terechte strafschop die keurig door Kevin Buiter werd benut: 1-5. De wedstrijd leek beslist. Wat er precies gebeurde aan Avereest kant is voer voor psychologen of voor de stuurlui aan de wal….. De mannen van trainer Lamberink vergaten om te blijven voetballen en lieten de Boys weer terugkomen in de wedstrijd. Een prima aanval over de linkerkant werd keurig afgerond: 2-5. Over en weer werden er in de minuten die daarop volgden vervelende overtredingen gemaakt die werden gevolgd door een hele discussie binnen de lijnen. In de 88e minuut gleed Jurgen Visscher, in het eigen strafschopgebied, de bal keurig van de voet van de tegenstander (de bal rolde over de zijlijn!). de scheidsrechter meende hierin een overtreding te zien en de bal ging op de stip: 3-5. Het zal u als lezer niet verbazen dat ook dit gebeuren weer toch hele gesprekken leidde…..

Kort daarop besloot de scheidsrechter dat het mooi was geweest. Een prima overwinning voor VV Avereest. Gedeelten van de wedstijd waren prima. Vooral het eerste halfuur van de 2e helft was goed. Geconcentreerd en goed de taken uitvoerend werd de wedstrijd gecontroleerd en werden de kansen afgemaakt. Er waren ook fases in de wedstrijd waarbij er meer aandacht was voor de randzaken in plaats van de hoofdzaak: voetballen. Echter voldoende aanknopingspunten voor de naderende competitie.

Dani Docter moest deze middag van het veld met een vervelende blessure aan zijn gezicht. Sterkte en beterschap Dani. We hopen dat het allemaal mee zal vallen. Deze middag werden we ook, na een lange periode verrast of verblijd met een aantal forse regenbuien!

Dinsdagavond zal er nog geoefend worden in en tegen VV Bergentheim. Op zaterdag 29 augustus staat de eerste bekerwedstrijd tegen De Zweef op het programma. Deze wedstrijd zal worden gespeeld op Sportpark de Balk en begint om 14.00 uur. (dus niet om 14.30 uur!).