Puntendeling voor VV Avereest in (onverwachte) derby tegen DVC Dedemsvaart.

VV Avereest heeft vanmiddag met 1-1 gelijk gespeeld in en tegen DVC Dedemsvaart.
Een stand die bij rust al bereikt was.

Tot vrijdagmorgen werd er bij VV Avereest van uitgegaan dat men tegen CSVC zou spelen. Door coronagevallen bij CSVC werd de wedstrijd afgelast. Ook de wedstrijd van buurman DVC Dedemsvaart ging niet door. Door beide clubs werd snel geschakeld met de KNVB. De uitkomst van deze actie was dat de wedstrijd DVC Dedemsvaart – VV Avereest op het programma kwam te staan.

Beide teams hadden in een aantal oefenwedstrijden laten zien dat men de hervatting van de competitie met vertrouwen tegemoet zag. DVC had vorige week, toch wel enigszins verrassend, de punten gedeeld met CSVC. Men wilde dit graag rechtzetten in de derby tegen de tricolores uit Balkbrug. VV Avereest had vertrouwen getankt in de gespeelde oefenwedstrijden en reisde vol goede moed af naar Sportpark de Boekweit. Na een hartelijke ontvangst door onze goede vrienden uit Dedemsvaart, werden de nodige verwachtingen en (of hoopvolle) gedachten uitgesproken over de derby.

Na een onstuimige nacht was de windkracht behoorlijk afgenomen en dat kon een goede wedstrijd niet in de weg staan. Aan Avereest kant ontbraken Sven Joosse en Sander Hoeve in de basisopstelling. De keuze aan DVC kant is natuurlijk veel groter. Na de samensmelting in 2021 van SCD en SVD heeft trainer Donker een ruime selectie tot zijn beschikking.

Een bijzonder feit deze middag was wel dat de wedstrijd onder leiding stond van een engelse referee! De heer Baylis floot deze derby meer dan uitstekend. Een genot om te zien hoe hij de wedstrijd in goede banen leidde.

Het keurkorps van trainer Lamberink begon prima aan de wedstrijd. Men zette vrij snel en hoog druk en voetbalde naar voren. DVC had in het begin moeite met de controle over de bal en ook het grasveld was verre van optimaal. Avereest was feller in de duels en dat leidde in de 8e minuut tot een foutieve inspeelpass van doelman Koes. De actieve en attente Niek Kuiper pakte dit presentje graag uit en schoof de bal in het lege doel: 0-1. De Louwdijk-Rooth formatie bleef de bovenliggende partij en kreeg ook een aantal goede mogelijkheden en één 100% kans. Ramon Katoele kopte een corner net over, Jurgen Visscher schoot rakelings over en in de 36e minuut gaf Bart Koster de bal prima voor. Jurgen Visscher kopte de bal op de voeten van doelman Koes. De rebound kon door Niek Kuiper niet tot doelpunt worden gepromoveerd.

In deze fase nam DVC het initiatief wel steeds meer over. De inbreng van Marc van der Graaf was hier zeker mede debet aan. In de laatste 10 minuten van de 1e helft kreeg DVC een aantal prima kansen. Pech en aantal prima reddingen van doelman Zwijns voorkwamen de gelijkmaker. Door een aantal blessurebehandelingen liet referee Baylis, terecht, geruime tijd doorspelen. De verder prima en soeverein spelende René Koster maakte een onnodige overtreding op Ben Gerritsen. De terechte strafschop werd door Martijn Ballast feilloos benut: 1-1. Direct hierna floot de Baylis voor de rust. Een vermakelijke 1e helft beloofde wat voor het vervolg.

Door beide trainers werden een aantal wissels doorgevoerd. DVC begon sterker aan de 2e helft dan de tricolores. Zonder dat dit direct tot uitgespeelde kansen leidde. DVC had meer balbezit, maar zodra de 16 meter lijn in beeld kwam werd men onnauwkeurig of te gehaast. De achterhoede van Avereest bleef dan ook relatief gemakkelijk overeind. In de omschakeling kreeg Avereest nog een aantal goede mogelijkheden. Een kopbal van René Koster verdween net naast en éénmaal werd een kansrijke aanval afgevlagd voor buitenspel, waar de meningen wat verdeeld waren of dit terecht was. Maar goed, de beste stuurlui staan natuurlijk altijd aan de wal c.q. de kant. En de kleur van de bril waar door gekeken wordt is ook nog weleens wat gekleurd.

Het laatste kwartier was DVC de bovenliggende partij. De prima ingevallen Daan Valk was met zijn snelheid en acties een plaaggeest voor de achterhoede van Avereest. Doelman Zwijns redde nog een keer prima, maar in de 88e minuut had Quinten Prins de hoek voor het uitzoeken na een prima actie van Daan Valk. Het schoot de bal ruim naast. Na ruim 90 minuten besloot referee Baylis deze, meer spannend dan goede derby, van het eindsignaal te voorzien. Een sportieve derby verdween met 1-1 in de boeken.

Na de wedstrijd is er altijd de discussie of elftallen nu punten hebben gewonnen of verloren. Ook hierbij speelt de kleur van de bril weer een belangrijke rol. De meeste toeschouwers konden gezien de kansen en spelverhoudingen prima leven met het gelijke spel. Geweldig om na een aantal oefenwedstrijden weer heerlijk te kunnen napraten over een wedstrijd waarbij het om de punten ging.

Avereest kan terugkijken op een verdienstelijke wedstrijd waarbij in fasen een goed niveau werd behaald. Er werd met en voor elkaar geknokt en opdrachten werden goed uitgevoerd.

Dit niveau zal men zeker nodig hebben, en misschien wel meer, als men volgende week zaterdag afreist naar Nieuwleusen om daar de wedstrijd te spelen tegen de plaatselijke SV. Gezien het aantal verliespunten de koploper in deze klasse. Weer een derby waar hopelijk weer veel supporters uit Balkbrug aanwezig zijn. Er zal om 14.30 uur worden afgetrapt in Nieuwleusen.

Opstelling VV Avereest:

Reinier Zwijns, Nick Buiter, Bart Koster (Sander Hoeve), Ramon Katoele (Wouter Nouwels), René Koster, Maarten Pol, Jai Rijpers (Leyon Courtz), Kevin Buiter, Niels Redder, Niek Kuiper (Nick Oosterveen), Jurgen Visscher.

Klik HIER voor de foto’s.