>>>> Persbericht <<<<

Oud Heracles komt met mooie selectie naar Balkbrug  

Naar het zich laat aanzien komt oud Heracles met een groot aantal bekende namen naar sportpark de Balk. Wat te denken van bijvoorbeeld Nico-Jan Hoogma, de voormalig voetballer van Cambuur, FC Twente, Hamburger SV en Heracles Almelo en sinds kort directeur topvoetbal bij de KNVB.

Verder heeft de organisatie de volgende namen doorgekregen van teamleider Albert Kamp, te weten: Bob Helle, Marnix Smit, Antoine van der Linden, Rik Platvoet, Dennis van Dijk, Berry Hoogeveen, Koen Reinerink, Gerard Kocks, Rob Meijerink, Ercan Sancar, Niels ten Hoeve, Erwin Looms, Robert ten Wolde, Bob Helle, Tim Pothast, Erwin Nijhuis, René Nijhuis, Nick de Graaf en Kenan Durmusoglu.

Of genoemde spelers woensdagavond 6 juni allemaal het veld zullen betreden is nog niet honderd procent zeker. Vanwege mogelijke verplichtingen elders kunnen er nog wijzigingen in de selectie worden doorgevoerd, zoals er ook nog wijzigingen in de selectie van het Regioteam doorgevoerd kunnen worden i.v.m. blessures of nacompetitieverplichtingen.

Topscorer en Fair Play

In de selectie van het Regioteam is overigens al een wijziging doorgevoerd. Doelman Karel Pullen (Bergentheim) heeft zich afgemeld. Hij wordt vervangen door de uit Balkbrug afkomstige Jorn Jan van den Beld die uitkomt voor HHC Hardenberg. Topscorer Rick Broek van Hardenberg ’85 heeft een blessure. Het is afwachten of hij inzetbaar is tegen oud Heracles.  Ruben Peltjes blijft stand-by namens Hardenberg ’85.

Tijdens het buffet dat vooraf gaat aan de wedstrijd, wordt de bokaal voor de topscorer van de gemeente Hardenberg uitgereikt. Ook worden dan de Univé Fair Play prijzen uitgereikt.

De wedstrijd tussen het Regioteam en oud Heracles begint om 19.30 uur.

> Einde persbericht <<<<<
J.G. (Hans) Heering
PR functionaris Regioteam Hardenberg
Tel. 0523-613645 / Mobiel: 0650257690
Email: hansheering@hotmail.com


>>>> Persbericht <<<<

 Selectie Regioteam Hardenberg bekend

De selectie van het Regioteam gemeente Hardenberg is bekend gemaakt. Woensdagavond 6 juni speelt het Regioteam op sportpark de Balk in Balkbrug tegen oud Heracles. Om 19.30 uur geeft scheidsrechter Sander Oostwoud het  beginsignaal. De 26 jarige uit Balkbrug afkomstige referee wordt geassisteerd door de heren Luuk Visscher en Jan Wildeboer.

Van elke gemeentelijke vereniging is een speler geselecteerd. Ook zijn er een aantal gastspelers uitgenodigd. De selectie is onder voorbehoud van eventuele blessures en nacompetitieverplichtingen. 

Selectie

Geselecteerd zijn de gastspelers: Lars Offringa (HHC zaal), Erwin Breukelman (HZVV), Dirk Muis (SC Genemuiden), Gersom Klok (FC Emmen) en Menno Heerkes (SV Meppen).

Van de gemeentelijke teams zijn de volgende spelers geselecteerd: Karel Pullen (Bergentheim), Michael Zweers (Mariënberg), Jim Veltmaat (Dedemsvaart), Jordi Kroesen (DKB), Rick Broek (Hardenberg ’85), Rens van Benthem (HHC), Carlo Alfring (Gramsbergen), Koen Otten (Bruchterveld), Ewoud Altena (Lutten), Bastin Kleinheerenbrink (EMMS), Niek van Dijk (SVV ’56), Marc van der Graaf (SCD ’83), Mark Boshove (Kloosterhaar) & Nick Jansen (Balkbrug). De geselecteerde speler van Avereest wordt later bekend gemaakt.

Goed doelen en presentatie

Heracles Almelo heeft twee goede doelen gekoppeld aan het duel. Een deel van hun vergoeding wordt gedoneerd aan Jeugd Balkbrug (de gezamenlijke jeugdafdeling van VV Avereest en SC Balkbrug) en aan het Thomashuis te Balkbrug.

Op de avond van de wedstrijd zal een vertegenwoordiger van Heracles Almelo tijdens het buffet in het clubhuis van Avereest een korte presentatie houden en worden de donaties uitgereikt aan de gekozen goede doelen. Ook wordt dan de nieuwe kleding gepresenteerd en wordt de topscorerbokaal uitgereikt aan de topscorer van de gemeente Hardenberg.

>> Einde persbericht <<<<<
J.G. (Hans) Heering
PR functionaris Regioteam Hardenberg
Tel. 0523-613645 / Mobiel: 0650257690


>>>> Persbericht <<<<<

Oud-Heracles komt naar “de Balk”

Nog een paar weken en dan is het zover. Dan komt het Regioteam van de coaches Gert Heerkes, Michel Jansen en Jan Breukelman voor de negende keer in actie. Op sportpark de Balk in Balkbrug is oud-Heracles woensdag 6 juni de tegenstander.

Met welke spelers oud-Heracles naar Balkbrug komt is weliswaar nog niet helemaal bekend, maar enkele namen kan de organisatie – uiteraard onder voorbehoud – nu al wel geven. Zo is het zo goed als zeker dat Rik Platvoet deel uitmaakt van die selectie.

Rik Platvoet

Als junior maakte Platvoet de overstap van het Enschedese De Tubanters naar FC Twente. Hij was een groot talent. In de jaren 1988 tot en met 1995 doorliep hij alle Nederlandse jeugdelftallen tot en met het Olympisch team.

Een echte doorbraak kende hij niet. Van 1992 tot 2008 speelde de spits als profvoetballer voor de clubs FC Twente, Heracles Almelo, ADO Den Haag, VVV Venlo en Go Ahead Eagles. Het meest productief was hij in de jaren 1999 tot en met 2003 toen hij voor Heracles Almelo uitkwam.

Andere kandidaten voor de selectie van oud-Heracles zijn o.a.: Gerard Kocks, Antoine van der Linden, Berry Hoogeveen en Robert ten Wolde.

‘Wellicht dat ook Mark Jan Fledderus, nu technisch directeur bij Heracles en Nico Jan Hoogma – ex algemeen directeur van Heracles en nu directeur topvoetbal bij de KNVB – meespelen met oud Heracles tegen het Regioteam’, aldus Johan Gaasbeek van het Regioteam.

De wedstrijd in Balkbrug begint om 19.30 uur.

> Einde persbericht <<<<<
J.G. (Hans) Heering
PR functionaris Regioteam Hardenberg
Tel. 0523-613645 / Mobiel: 0650257690
Email: hansheering@hotmail.com


>>>> Persbericht <<<<<
29-04-2018

 Sander Oostwoud leidt wedstrijd van het Regioteam

De wedstrijd tussen het Regioteam en oud Heracles Almelo wordt geleid door de heer Sander Oostwoud. De 26 jarige uit Balkbrug afkomstige referee wordt geassisteerd door de heren Luuk Visscher en Jan Wildeboer.
De wedstrijd wordt woensdag 6 juni gespeeld op sportpark de Balk in Balkbrug. De aftrap is om 19.30 uur.

Het is al de negende keer dat het Regioteam in actie komt. In 2010 was het jeugdteam van Grêmio Porte Alegre uit Brazilië in Gramsbergen de tegenstander. De beloften van SC Heerenveen waren dat een jaar later in Lutten. In de jaren daarna werd de wedstrijd georganiseerd door achtereenvolgens HHC Hardenberg, Bruchterveld, Bergentheim, Kloosterhaar, SVV ’56 en SCD ’83, Tegenstanders waren Cruzeiro Esporte Clube onder 20 (in 2012 en 2014), HHC Hardenberg (2013 en 2016), FC Twente All Stars (2015) en Ajax Capetown (2017).

Dit jaar is de jubilerende voetbalvereniging Avereest de organisator. De club werd opgericht op 20 april 1993.

Op dit moment hebben de volgende verenigingen zich bij de organisatie gemeld om een wedstrijd van het Regioteam te organiseren en als gastheer te fungeren, t.w. DKB (2019), Hardenberg ’85 (2020) en EMMS (2021). Voor 2022 heeft Kloosterhaar zich gemeld. In dat jaar viert de club haar eeuwfeest.

Topscorer

In samenspraak met de trainers van de vijftien gemeentelijke clubs selecteren de coaches Gert Heerkes, Michel Jansen en Jan Breukelman van het Regioteam in principe één speler per club. De topscorer van de gemeente Hardenberg wordt ook opgenomen in de selectie. Het klassement wordt momenteel aangevoerd door Rick Broek van Hardenberg ’85. Hij scoorde tot nu toe 31 keer. De concurrentie volgt op enige afstand. Nummer 2 Mark Boshove van Kloosterhaar scoorde acht keer minder. Verder wordt de selectie aangevuld met een aantal spelers uit het topamateurvoetbal of betaald voetbalorganisaties. Voorwaarde is wel dat die gastspeler een relatie heeft of had met de gemeente Hardenberg en/of met een voetbalvereniging uit de gemeente Hardenberg.

>>>>> Einde persbericht <<<<<

J.G. (Hans) Heering
PR functionaris Regioteam Hardenberg
Tel. 0523-613645 / Mobiel: 0650257690
Email: hansheering@hotmail.com


Regioteam Wedstrijd 2018.

Dit jaar is vv Avereest te Balkbrug gastheer van het regioteam. Zoals u wellicht al uit de persberichten heeft kunnen opmaken, speelt het regioteam gemeente Hardenberg haar jaarlijkse wedstrijd op woensdagavond 6 juni 2018, aanvang 19.30 uur bij vv Avereest (Sportpark De Balk. Hoogeveenseweg 34a, Balkbrug tegen OUD HERACLES Almelo

Lees HIER alle informatie.


>>>>> Persbericht <<<<<

 Regioteamcoach Gert Heerkes naar Rosenborg BK 

Na een klein jaartje China komt regioteamcoach Gert Heerkes terug naar Europa. Zijn laatste Nederlandse klus was de functie van hoofd jeugdopleiding bij FC Emmen, waar hij ook als assistent coach fungeerde. Sinds februari 2017 was Heerkes hoofdtrainer bij Qingdao Red Lions. Nu gaat hij aan de slag als assistent trainer van het beloftenteam van Rosenborg BK in Noorwegen.

Regioteam

‘Hij blijft zeker ook actief voor het Regioteam van de gemeente Hardenberg’, aldus teammanager Johan Gaasbeek. ‘Arend Slot gaat de staf van het Regioteam wel verlaten. Zijn plaats wordt ingenomen door Jan Breukelman die vorig jaar – samen met Michel Jansen – ook al deel uitmaakte van de technische staf’. Eric Lippold gaat met organisator en teammanager Gaasbeek meedraaien in de organisatie.

In 2018 wordt de wedstrijd van het Regioteam bij VV Avereest op sportpark De Balk in Balkbrug.

> Einde persbericht <<<<<
J.G. (Hans) Heering
PR functionaris Regioteam Hardenberg
Tel. 0523-613645 / Mobiel: 0650257690
Email: hansheering@hotmail.com


Eric Lippold versterkt staf Regioteam

In mei van dit jaar gaf Johan Gaasbeek – organisator & teammanager van het Regioteam gemeente Hardenberg – aan dat hij graag een gedreven voetbaldier naast zich zou zien die over een aantal jaren de organisatie van de jaarlijkse wedstrijd van het Regioteam op zich wil nemen. Nu reeds kan Gaasbeek melden dat die persoon is gevonden en wel in de persoon van de 40 jarige Eric Lippold.

Lippold begon als 18 jarige als trainer en is in het bezit van UEFA A/TC 1. Hij was als hoofdtrainer actief bij CEC, VV Emmen & VV Nieuw Buinen. Nu is hij hoofdtrainer bij TVC ’28. De club uit Tubbergen komt komend seizoen uit in de oostelijke 2e klasse J. Ook is hij al een paar jaar actief als scout voor het 1e team van FC Emmen.

Als voetballer speelde Lippold in de jeugd van FC Emmen, waarna SVBO en VV Emmen volgden. Met Lippold heeft Gaasbeek derhalve zijn gedreven voetbaldier gevonden. ‘Het lijkt mij een leuke klus en ik ben erg benieuwd wat ik allemaal tegen ga komen’, aldus Eric Lippold.

‘Eric gaat meedraaien in de organisatie en daarmee is de continuiteit extra gewaarborgd’, vertelt Johan Gaasbeek. ‘Ik wil wel de contacten blijven onderhouden met de buitenlandse teams die een wedstrijd tegen ons Regioteam willen spelen’.

Dit jaar speelde het Regioteam bij SCD ’83 een wedstrijd tegen Ajax Cape Town. In 2018 wordt de wedstrijd van het Regioteam gespeeld bij VV Avereest in Balkbrug.


>>> Persbericht <<<<
24-5-2017 

 Donderdagavond 1 juni op de Boekweit
Mooie tegenstander voor gemeentelijk vrouwenteam

In 2016 nam SVV ’56 het initiatief om een gemeentelijk vrouwenteam samen te stellen. Donderdagavond 1 juni komt het vrouwenteam voor de tweede keer in actie. Op sportpark ‘de Boekweit’ is het Nederlands Militair Vrouwenelftal de tegenstander. De aftrap in Dedemsvaart is om 19.30 uur en de toegang is gratis.

‘De organisatie vindt het geweldig dat SCD ’83 het initiatief van SVV ’56 een vervolg geeft en wij hopen dat ook de komende jaren een gemeentelijk vrouwenteam geformeerd kan worden die haar krachten kan meten met een aansprekende tegenstander. Vorig jaar was het Nederland Politie elftal de tegenstander. Dit jaar wordt de strijd aangegaan met het Militair Vrouwenelftal dat zich voorbereidt op een vierlandentoernooi in het Duitse Warendorf, waaraan ook Ierland, Griekenland en Duitsland deelnemen’, vertelt coördinator Marjolein Evers.

Selectie

De trainers Henk Klokkers (Hardenberg ’85 Vrouwen 1) en Dennis Olthof (De Weide Vrouwen 1) hebben in overleg met de clubtrainers de selectie samengesteld. Alle gemeentelijke verenigingen zijn vertegenwoordigd. Daarnaast is de selectie aangevuld met speelsters die binding hebben met de gemeente Hardenberg, maar buiten de gemeente voetballen. In verband met de nacompetitie is de selectie onder voorbehoud.

Geselecteerd zijn: Richelle Boessenkool (De Weide), Anouk Borgman (FC Twente), Sylvana Jangbahadoer (De Weide), Lisa Houtman (Hardenberg ’85), Sanne Weultjes (ST SVV ’56/Kloosterhaar), Shakira van der Zon (Bergentheim), Eline Bakker (CVV Oranje Nassau), Marushka van Olst (Gramsbergen), Iris Braker (HZVV), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Kirsten Veenman (HHC Hardenberg), Tanja Hamhuis (JVC Dedemsvaart), Aris Reiling (EMMS/Lutten), Sanne Veltman (Avereest), Dagmar Bakhuis (Mariënberg) & An Spijker (Bruchterveld).

Het tenue van de regioselectie is beschikbaar gesteld door Prins Sport, Hawe tweewielers en Delta Personeelsdiensten.

> Einde persbericht <<<<<
J.G. (Hans) Heering
PR functionaris Regioteam Hardenberg
Tel. 0523-613645 / Mobiel: 0650257690
Email: hansheering@hotmail.com


>>> Persbericht <<<<

 Trainer Jan Breukelman in technische staf Regioteam 

In samenspraak met de clubtrainers heeft Gert Heerkes vanuit China de selectie van het Regioteam samengesteld. Dinsdagavond 30 mei zal de coach van Qindao Red Lions niet aanwezig zijn bij het duel van ‘zijn’ Regioteam tegen Ajax Cape Town op sportpark de Boekweit in Dedemsvaart. Omdat ook Arend Slot niet aanwezig kan zijn, is de heer Jan Breukelman toegevoegd aan de technische staf. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Breukelman speelde veertien jaar in het eerste van HHC 1. Daarna stortte hij zich op het trainersvak. Hij was ondermeer trainer-coach van HHC A1, Bruchterveld, Vroomshoopse boys en Mariënberg. Daarnaast maakte hij deel uit van de technische commissie van HHC Hardenberg.

Topscorer Nick Buitenhuis

De selectie van het Regioteam is bekend gemaakt, maar door de deelname van zes gemeentelijke clubs – Balkbrug, Bergentheim, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hardenberg ’85 en SCD ’83 – aan de nacompetitie, is het niet uitgesloten dat er mutaties in de selectie doorgevoerd moeten worden. Éen wijziging is al doorgevoerd, de plaats van Rob Wevers (Bergentheim) wordt overgenomen door zijn teamgenoot Nick Buitenhuis, de topscorer van de gemeente Hardenberg.

‘Wij zullen verder even moeten afwachten of alle clubs in verband met nacompetitieverplichtingen spelers beschikbaar kunnen stellen’, vertelt teammanager Johan Gaasbeek. Hij voegt er aan toe dat hij graag een gedreven voetbaldier naast zich zou zien die over een aantal jaren de organisatie van de jaarlijkse wedstrijd op zich wil nemen. ‘Ik wil uiteraard wel de contacten blijven onderhouden met de buitenlandse teams die een wedstrijd tegen ons Regioteam willen spelen’.

>>>>> Einde persbericht <<<<<

J.G. (Hans) Heering
PR functionaris Regioteam Hardenberg
Tel. 0523-613645 / Mobiel: 0650257690
Email: hansheering@hotmail.com


>>>> Persbericht <<<<

 Selectie Regioteam Hardenberg bekend

 De coaches van het Regioteam hebben de selectie bekend gemaakt. Het Regioteam Gemeente Hardenberg speelt dinsdagavond 30 mei aanstaande op “De Boekweit” in Dedemsvaart tegen Ajax Cape Town. Het duel begint om 19.30 uur en staat onder leiding van de heer Zander Pouls uit Dedemsvaart.

Van elke gemeentelijke vereniging is een speler geselecteerd. Ook hebben de coaches een aantal gastspelers uitgenodigd. Gastspelers zijn spelers die in de gemeente Hardenberg woonachtig zijn (geweest) en nu actief zijn bij een betaald voetbalorganisatie of op topamateurniveau. Meerdere gemeentelijke clubs hebben zich voor de nacompetitie geplaatst. Het is dan ook niet uitgesloten dat er nog een aantal wijzigingen worden doorgevoerd. 

Selectie

Rugnr. Naam Vereniging Rugnr. Naam Vereniging
1 Jorn Jan vd Beld HHC (gast) 11 Reamon Knol SV Dedemsvaart
2 Erik Groen DKB 12 Glenn Marsman Balkbrug
3 Erwin Breukelman HZVV (gast) 13 Nick Buiter VV Avereest
4 Dirk Muis sc Genemuiden (gast) 14 Jorn Kremer HHC (gast)
5 Nick Ros Bruchterveld 15 Glen Kuipers Lutten
6 Marc v.d. Graaf SCD ’83 16 Jelmer Kroes SCD ’83
7 Derian Reinders FC Emmen (gast) 17 Peter Gerholt Hardenberg ’85
8 Jord Anbergen EMMS 18 Mark Boshove Kloosterhaar
9 Rob v.d. Ley HHC 19 Roy Seinen Gramsbergen
10 Kevin Bolks Marienberg 20 Glenn Stubbe SVV ’56
21 Rob Wevers Bergentheim

Presentatie

Op de avond van de wedstrijd vindt tijdens een buffet in het clubhuis van SCD ’83 een korte presentatie van het Regioteam plaats. Naar verwachting zal een vertegenwoordiger van Ajax CT – waarschijnlijk hoofd jeugdopleiding Hans Vonk – een korte presentatie houden over deze club en de samenwerking met Ajax Amsterdam. Het is ook de bedoeling dat die avond de topscorerbokaal wordt uitgereikt. 

> Einde persbericht <<<<<
J.G. (Hans) Heering
PR functionaris Regioteam Hardenberg
Tel. 0523-613645 / Mobiel: 0650257690
Email: hansheering@hotmail.com


Dinsdagavond 30 mei bij SCD ’83 in Dedemsvaart  –  Ajax Cape Town volgende tegenstander van Regioteam

>>>>> Persbericht <<<<<      

Op het Dedemsvaartse sportpark ‘De Boekweit’ speelt het Regioteam gemeente Hardenberg dinsdagavond 30 mei 2017 tegen Ajax Cape Town (onder 20), de satellietclub van Ajax Amsterdam. SCD ’83 is dit jaar gastheer van het Regioteam van teammanager Johan Gaasbeek. Gert Heerkes, Michel Jansen en Arend Slot zijn de coaches van het Regioteam. De aftrap is om 19.30 uur.      

Bij Ajax Cape Town wordt geprobeerd de aanvallende spelstijl van de grote broer uit Amsterdam te kopiëren. De grote talenten van het Zuid Afrikaanse Ajax worden overgeheveld naar Europa. Voorbeelden daarvan zijn Steven Pienaar, Eyong Enoh en Thulani Serero.

Trainer Foppe de Haan, doelman Sander Westerveld en voormalig international Marciano Vink hebben gewerkt bij het geadopteerde broertje van de Amsterdamse topclub. In oktober 2016 werd Stanley Menzo in Kaapstad gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. De voormalige doelman van Ajax Amsterdam was er al werkzaam als hoofd jeugdopleiding.

Tegenstanders
In 2010 kwam het Regioteam voor het eerst in actie. In Grambergen was het jeugdteam van Grêmio Porte Alegre uit Brazilië de tegenstander. De beloften van SC Heerenveen waren dat een jaar later in Lutten. In 2012, 2013, 2014 en 2015 werd de wedstrijd georganiseerd door respectievelijk HHC Hardenberg, Bruchterveld, Bergentheim en Kloosterhaar. Tegenstanders waren Cruzeiro Esporte Clube onder 20 (in 2012 en 2014), HHC Hardenberg (2013 en 2016) en FC Twente All Stars in 2015.

Selectieprocedure
In samenspraak met de trainers van de vijftien gemeentelijke clubs selecteren de coaches van het Regioteam in principe één speler per club. De topscorer van de gemeente Hardenberg wordt ook opgenomen in de selectie. Het klassement wordt momenteel aangevoerd door Nick Buitenhuis van Bergentheim. Hij scoorde tot nu toe 27 keer. De concurrentie volgt op enige afstand. Nummer 2 Maurice Kosse van EMMS scoorde zes keer minder. Verder wordt de selectie aangevuld met een aantal spelers uit het topamateurvoetbal of betaald voetbalorganisaties. Voorwaarde is wel dat de gastspeler een relatie heeft of had met de gemeente Hardenberg en/of met een voetbalvereniging uit de gemeente Hardenberg.

>> Einde persbericht <<<<<
J.G. (Hans) Heering
PR functionaris Regioteam Hardenberg
Tel. 0523-613645 / Mobiel: 0650257690