Regioteam verliest met 0-4 van HHC Hardenberg (Door Hans Heering)

Het was dinsdagavond goed toeven op sportpark de Dubbeltreffer in Sibculo waar het Regioteam van de gemeente Hardenberg de strijd aan ging met het naar de 2e divisie gepromoveerde HHC Hardenberg. In verband met die promotie overhandige Regioteam aanvoerder Menno Heerkes voor aanvang van de wedstrijd een bos bloemen aan captain Glenn Kobussen van HHC. IMG_8373 (3)De Hardenbergers begonnen het duel in de vertrouwde opstelling. Alleen op de keeperspositie was een wijziging doorgevoerd. Jurn Jan van de Belt verdedigde het doel in plaats van Sander Danes. Met name in de eerste helft gaf het Regioteam de Hardenbergers goed partij. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk toch eenvoudig 0-4 voor HHC.

Na een rustig begin trok HHC Hardenberg het initiatief nadrukkelijk naar zich toe. Dat leidde tot mogelijkheden voor achtereenvolgens Rob van der Leij, Mark Veldmate, Philip Ties en Kobussen. In de 17e minuut leek de eerste treffer voor de topklasser al te vallen. Dennie Wind wist de bal echter nog weg te werken voordat het de doellijn passeerde. Vijf minuten later was het wel raak. IMG_8414 (3)Op aangeven van Veldmate opende Van der Leij de score, 0-1. In de 25e minuut leek het Regioteam op gelijke hoogte te komen. Het doelpunt van Dérian Reinders werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later had het Regioteam de pech dat een Tom Heerkes zijn goed genomen vrije trap op de paal zag belanden. In het restant van de eerste helft waren er nog enkele kansen voor HHC Hardenberg die onbenut bleven. Vlak voordat het rustsignaal van scheidsrechter Erik ter Brake klonk, zag Tom Heerkes zijn afstandschot naast gaan.

Goede doelen

In de rust van het duel kon voorzitter Dorien de Kruiff-Aalderink twee cheques van 250 euro uitreiken. Éen aan MFC de Horst en één aan het Eet mee project in Sibculo. De Horst organiseert activiteiten die van grote waarde zijn voor de Sibculoërs. Eet mee is een initiatief voor ouderen in Sibculo. Die ouderen kunnen één keer per maand in de Horst gezellig samen zijn en samen eten.

IMG_8400 (3)Voortvarend

HHC Hardenberg begon de tweede helft voortvarend. In de 47e minuut werd een mooie aanval bekroond met een goal. Ashwin Manuhutu gaf een voorzet richting Van der Leij die terugkopte op Andrej Piljic. Laatstgenoemde schoot de bal goed binnen, 0-2. Toen werd duidelijk dat er voor het hardwerkende Regioteam weinig eer te behalen zou zijn. Doelman Melvin Koetsier van het Regioteam moest zich in de 50e minuut volledig strekken om een inzet van Stan Ypenburg uit de bovenhoek te tikken. Er volgden enkele pogingen van het Regioteam om een – verdiende – ‘eretreffer’ te scoren, maar dat feestje ging niet door. IMG_8388 (4)Menno Heerkes schoot van afstand naast en over. Een mooie omhaal binnen de zestien van Rick Koelman belandde in de handen van doelman Van de Belt. Na een uur spelen viel de derde treffer voor HHC Hardenberg. Op aangeven van Van der Leij scoorde Jan Hooiveld de 0-3 en vijf minuten voor tijd was het opnieuw Andrej Piljic die scoorde, 0-4.

Wedstrijden Regioteam

In Sibculo kwam het Regioteam voor de zevende keer in actie. Het begon in 2010 in Grambergen, waarna achtereenvolgens werd gespeeld in Lutten, bij HHC Hardenberg, Bruchterveld, Bergentheim en Kloosterhaar.

Op dit moment hebben de volgende gemeentelijke vereniging zich al bij de organisatie gemeld om een wedstrijd van het Regioteam te organiseren en als gastheer te fungeren, t.w. SCD ’83 (2017), VV Avereest (2018), DKB (2019), Hardenberg ’85 (2020), EMMS (2021) en Kloosterhaar (2022).