SCD ’83 2 – VVA 2 oefenwedstrijd

Na het behalen van de kwartfinale vorige week in Vroomshoop stond er vandaag geen officiële wedstrijd op het programma. Daarom werd er een oefenwedstrijd gespeeld in Dedemsvaart tegen SCD’83 2. Een weerzien in velerlei opzichten. Hoewel de derdeklasser een aardig team heeft was VVA toch de betere partij en won vrij eenvoudig met 0-2.

Voor coach Helmich Kisjes was het een thuiswedstrijd. Waar vrouw Natasja achter de bar staat én vrijwilliger van het jaar is bij SCD heeft Helmich ook een rijke historie bij de club. Voor Helmich was er dus baat bij een overwinning. Daarnaast was het een weerzien voor Sander Buys die samen met Matthijs Platvoet de nodige jaren heeft doorgebracht in het tweede elftal van SCD’83. Uit het overtuigende spel van Sander bleek dat hij voor niets minder dan drie punten speelde. Tot slot was er natuurlijk het weerzien tussen Marcel Baas en Richard Tempelman. Waar er jarenlang duels uitgevochten werden binnen de lijnen is laatstgenoemde inmiddels trainer. Hij schijnt dit met verve te doen aangezien hij gepromoveerd is tot Hoofdtrainer per volgend seizoen.

Niek Wezenberg was vandaag een grote afwezige. Waar hij zelf aangaf alleen om de knikkers te spelen en niet beschikbaar te zijn voor oefenwedstrijden schijnt hij gesignaleerd te zijn bij een meubelboulevard met zijn wederhelft.

De wedstrijd begon met aanvallend voetbal van beide kanten. Echt grote kansen leverde dit nog niet op. Het overwicht was wel voor VV Avereest die dragende spelers als Erik Mostert en Ramon Katoele nog op de bank had zitten. Naarmate de eerste helft vorderde trok VVA het initiatief meer naar zich toe en werden er wat meer kansen gecreëerd. Sander Buys en Leyon Courtz waren goed zichtbaar als spelverdelers en verschillende goede aanvallen werden via hen opgezet.

Met een ruststand van 0-0 werden de kleedkamers opgezocht. Aangezien het een oefenwedstrijd betrof kon de vijfkoppige bank gaan warmlopen. Een van deze mannen was Lennard Hazekamp. Deze 35-jarige lichtvoetige verdediger had slechts 3 minuten nodig om een hoofdrol te pakken. Hij was te laat en haalde zijn tegenstander neer. Gele kaart.

De wedstrijd werd opengebroken toen VVA op een slimme manier buitenspel omzeilde en Mostert samen met Sven Joosse op de doelman van SCD afgingen. Mostert gaf de bal breed op Sven die ‘m binnen kon lopen. 0-1 voor Avereest. Hierna was VVA heer en meester. De 0-2 volgde zo’n 10 minuten later toen Erik een goede corner van Sven strak binnenkopte in de bovenhoek.

SCD’83 liet zich echter niet naar de slachtbank leiden en ging opportunistischer spelen. Uiteindelijk stuurde SCD zijn verdediger naar voren. Met dit alles of niets offensief kwamen er enkele grote kansen voor de ploeg van Tempelman maar scoren deden ze niet. Enerzijds omdat ze slordig omsprongen met de kansen maar zeker ook omdat Reinier weer eens een uitstekende wedstrijd speelde. Deze keeper heeft namelijk nog maar 4 competitietreffers tegen en hield ook in beker- en oefenwedstrijden zijn netje schoon.

Uiteindelijk een leuke en goede oefenpot waarin wederom bleek dat VVA2 een erg stabiele en goede ploeg heeft.

Op naar volgende week, EDON uit. Om 11:00 uur treden de tricolores aan.