SPANNEND SLOT VAN DE COMPETITIE EN DERDE PERIODE

Wat betreft de periodetitels / nacompetitie-plekken

Op dit moment hebben zowel SVVN en DKB’44 een periodetitel op zak. SVVN door de eerste en tweede periode te winnen, maar omdat niemand twee periodetitel nacompetitietickets krijgt, is het ticket van de tweede periode naar de nummer twee van deze periode (DKB) gegaan. Tot zover overzichtelijk en duidelijk.

Dan nu de derde periode. DKB heeft de beste papieren om de derde periode te winnen (15 punten). SVVN (12) en Rijssen Vooruit (10) hebben daarvoor ook nog kansen en ASV ’57 (9) een minimale kans. Wanneer de derde periodetitel naar DKB of SVVN gaat wordt de derde periodetitel doorgeschoven naar de ploeg die in de derde periode het hoogste staat genoteerd die nog geen kampioens- of periodetitel heeft. Als Rijssen Vooruit hier minstens derde blijft dan bemachtigen zij deze derde periodetitel. Rijssen Vooruit speelt eerst thuis de derby tegen SC Rijssen (7e op de algemene stand) en daarna in Sibculo tegen SVV (10e op de algemene stand).

Mocht ASV, Avereest (nu 7 punten in de derde periode), De Blauwwitters (ook 7) of DRC (ook 7) Rijssen Vooruit nog inhalen en derde worden in de derde periode, dan krijgt dit team de derde periodetitel. Rijssen Vooruit krijgt dan zeer waarschijnlijk een nacompetitieticket op basis van de eindklassering. Als SVVN kampioen wordt zal namelijk het nacompetitieticket van de eerste periodetitel ook worden doorgegeven. Deze gaat niet zoals gebruikelijk naar de nummer twee van die periode (Rijssen Voorruit), maar zal gaan naar de ploeg die in de eindrangschikking het hoogste staat genoteerd en die nog geen periodetitel heeft. Vooralsnog dus ook Rijssen Vooruit. Rijssen Vooruit eindigt sowieso de competitie op de derde plaats van de algemene ranglijst want het kan de nummer twee DKB niet meer inhalen en van onderen niet meer ingehaald worden.

Voor Avereest is het dus te hopen dat Rijssen Vooruit de derde periodetitel wint of krijgt, als VVA dit zelf niet lukt. Dan geldt bovengenoemde dikgedrukte regeling voor de nummer vier van de eindrangschikking. Wat nu dus nog Avereest is. Naast VVA is alleen nog ASV kandidaat voor deze vierde plek. Avereest staat boven ASV door een net iets beter doelsaldo (+18 tegenover +17). Ze hebben nu beide 35 punten. Op de zesde plaats staat De Blauwwitters, maar zij staan negen punten achter op Avereest en ASV.

De laatste twee wedstrijden gaan dus uitwijzen of Avereest ASV onder zich houdt en hiermee vierde blijft. Te beginnen met zaterdag 30 april. Avereest wacht een zware klus want SVVN komt op bezoek. Het team van Bart Ester zal tot op het bot gemotiveerd zijn want is bij winst kampioen. Mocht DKB in Aadorp niet winnen van ASV, dan is SVVN sowieso kampioen, ongeacht het resultaat op De Balk.

7 mei besluit VVA de competitie in Marle tegen rode lantaarndrager MVV ’69. De Oranjehemden uit Marle hebben dit seizoen nog maar één punt behaald. ASV ’57 wacht nog de twee hoogst geklasseerden: DKB (thuis) en SVVN (uit).

In de laatste twee wedstrijden zijn dus niet alleen de eigen resultaten belangrijk, maar zal er ook met een schuin oog worden gekeken naar vooral Rijssen Vooruit en ASV. Ook zal het doelsaldo beslissend kunnen worden. Het betekent dus sowieso een spannend slot van de competitie.