Tegen de koploper

11mei  SP Daarle VR1 – VVA VR1

Om 10.30 vertrokken we richting sportpark N’Kadiek in Daarle. De club die om het kampioenschap speelt. Eenmaal aangekomen kregen we een kleedkamer aangewezen. In de kleedkamer aangekomen nog niet helemaal compleet Ruth kwam later nam de trainer het woord.

Hij begon met ons te vertellen dat Daarle de ploeg was die moest gezien de spanning bij sommigen.

In opstelling werd op een paar posities noodgedwongen geschoven Anouk en Linda waren niet 100% fit en wilden hij sparen voor as zaterdag thuis. Iris p was afwezig die positie werd door Esmee genomen en de positie van Anouk door Iris l en die van Linda en Ruth door Mariska en Tessa. Voor de tweede keer mee was onze nieuweling Paulien lammersen. Na een goede warming up bij het mooie weer betraden we 12 uur het hoofdveld voor de wedstrijd.

De dames van Daarle zetten ons gelijk onder druk en kregen gelijk kansen maar die pareerde onze keepster Rochelle of gingen naast.

We hadden het lastig met het goede positiespel van Daarle maar wij kwamen er ook geregeld door maar stuiten ook steeds op hun laatste linie of de keepster.

Na heel veel reddingen van Rochelle komt Daarle toch op 1-0 .

We geven niet op en trappen weer af en komen aan voetballen toe op de helft van Daarle.

Hoekschop Tess komt mooi voor maar we weten hem niet te verzilveren en wordt snel diep uitverdedigd de counter van Daarle eindigt met de 2-0.

Intussen is Ruth aangekomen op het veld  en komt erin voor Tessa ook Kayleigh kan niet verder en wordt vervangen door Linda onze nieuweling Paulien word ook even later ingebracht voor Mariska die niet meer verder kan.

Myrna  met een mooie combinatie met Ruth wordt verstoord  door Daarle.

Opnieuw een corner voor VVA  Tess weer achter de bal deze gaat wel binnen maar wel door een speelster van Daarle. Vlak voor rust maakt Daarle ook de 3-1 nog al dan niet verdiend zo vlak voor rust.

Rust

In de rust waren het er wel over eens dat dit Daarle moeilijk te verslaan was maar dat zeker niet zouden opgeven dichter erop zitten was devies voor de tweede helft de trainer was niet ontevreden over de weerbaarheid er zou niet gewisseld worden.

We starten de tweede helft wat fysiek en bij vlagen komen net als in de eerste helft aan mooie combinaties toe maar stranden steeds op de achter linie van Daarle.

Het blijft lang 3-1 doordat Daarle ook op onze solide achter linie en keepster stuit.

Tess en Ruth en Iris l deden er alles aan maar de bal wilde er maar niet in.

Na veel heen en weer voetbal is het dan toch weer Daarle die scoort en de 4-1 op het scorebord zet in de 69 ste min.

Met nog wat kansen over er weer  gaan we op de 90 min af.

Het eindsignaal is daar. Dapper gestreden gaan we met 4-1 verlies van het veld.

De complimenten voor dit Daarle dat met 14 speelsters nu op het kampioenschap af gaat.

Speelster van de week werd door Rochelle gekozen  en dat werd onze nieuweling Paulien Lammersen.

Paulien top gespeeld  en veel plezier in dit  mooie team in de toekomst!!