TELEURSTELLENDE REMISE VOOR VV AVEREEST.

De thuiswedstrijd tegen BSVV (Bovensmilde) eindigde, na een teleurstellende wedstrijd, met de beginstand: 0-0.

Na zaterdagen die gekenmerkt werden door wind en regen, waren de weersomstandigheden afgelopen zaterdag 7 maart prima. Weinig wind en zowaar een beetje zon. Prima omstandigheden voor een voetbalwedstrijd. Na een aantal vrije zaterdagen en nuttige oefenwedstrijden, ging het vandaag weer om het ‘echie’. BSVV (Bovensmilde), met onze oud-trainer Ben Batterink aan het roer, was de tegenstander. In de voorbeschouwing werd al gememoreerd dat de uitwedstrijd was gewonnen door de tricolores met 1-2. Maar dat het ook het enige positieve was wat er te melden viel over deze wedstrijd. Vandaag dus nieuwe ronde en nieuwe kansen. Onze voetbalvrienden uit Bovensmilde hebben, door erg treurige omstandigheden, voorzitter Klein overleed plotseling eind januari, een lastige periode achter de rug. Het aantal verliespunten van de geel-zwarte formatie uit Drenthe is gelijk aan die van VVA. Op voorhand mocht een gelijkwaardige wedstrijd verwacht worden.

Trainer Stef Lamberink kon vanmiddag niet direct een beroep doen op aanvoerder René Koster. Koster die terugkeert van een blessure, nam wel plaats op de reservebank. Een gevoelige aderlating voor de tricolores. Centraal achterin startte Bernhard Binnendijk. Om 14.35 uur gaf scheidsrechter Frei uit Dronten het signaal om de bal te laten rollen. Waar een fel begin van beide kanten verwacht mocht worden, begon de wedstrijd gezapig en rustig. Een beetje onbekend beeld aan “de Balk”: een tegenstander die blijkbaar komt voor een puntje en misschien stiekem hoopt op meer. Nu kun je dit uitleggen als een compliment aan de Louwdijk-Rooth formatie, voor de toeschouwers is het minder aantrekkelijk. Het was van beide kanten slordig en onrustig in de beginfase.

Na het genoemde begin nam Avereest wel meer het initiatief en de eerste grote kans was voor Sven Joosse; na een prima combinatie door het midden, werd zijn inzet gestopt door de doelman. Avereest bleef de ploeg met het meeste balbezit, maar moest men wel alert blijven bij snelle uitvallen van BSVV. Vooral via de linkerkant kwam men een aantal keren gevaarlijk door. In de 25e minuut kreeg Jurgen Visscher een gele kaart voorgetoverd omdat hij een mogelijk kansrijke tegenaanval van BSVV op ‘professionele’ manier onschadelijk maakte. BSVV kreeg nog een behoorlijk vrije schietkans, maar deze werd niet op waarde geschat door één van de voorwaartsen uit Drenthe. In de 30e minuut een hectische situatie voor het BSVV doel. Na een corner werd de bal een keren opnieuw ingebracht en uiteindelijk door een verdediger van de doellijn gehaald, waar de doelman al gepasseerd was. In de 35e minuut werd een prima genomen corner van Niels Redder door Jurgen Visscher rakelings over gekopt. Dit was meteen ook het laatste echte wapenfeit voor de rust. De laatste minuten kenmerkten zich opnieuw door veel en slordig balverlies aan beide kanten.

Bij het begin van de 2e helft nam Niek Kuiper de plaats in van de hardwerkende Dani Docter. Trainer Lamberink hoopte met het inbrengen van Kuiper voor meer dreiging te zorgen vanaf de flanken. Kuiper zorgde met zijn snelheid en opportunisme ook voor meer gevaar. Het was jammer dat de, verder prima leidende scheidrechter Frei, in de 55e minuut geen voordeel gaf, anders was Kuiper in een één op één situatie gekomen met de doelman. De vrije trap die werd gegeven leverde niets op. Na nog een aantal mogelijkheden voor de tricolores, waarbij helaas niet gekozen werd voor de juiste eindpass, kreeg BSVV in de 66e minuut een prima mogelijkheid. Een counter uit het boekje werd, na een prima voorzet, hard over het doel van Reinier Zwijns gekopt. Zwijns keepte overigens weer een solide partij.  VV Avereest had duidelijk het initiatief en was ook de ploeg die het meest speelde om te winnen. Trainer Lamberink probeerde met het inbrengen van Job Lamberink voor meer ‘vuur’ te zorgen. Job verving de moe gestreden Leyon Courtz. Het aantal keren dat er een BSVV speler op de helft van VVA werd gesignaleerd werd steeds sporadischer. De achterhoede met Nick, Bernhard, Sander en Maarten bleef alert en tegenstoten werden vaak in de kiem gesmoord. De druk op de defensie van BSVV nam toe. Zonder dat er direct grote kansen werden gecreëerd. De grootste kans was in de 68e minuut voor Jurgen Visscher. Na een snelle combinatie schoot hij hard over de dwarsligger van het BSVV doel.

BSVV begon steeds meer een ‘vertragingstactiek’ toe te passen, wat voor enige irritatie zorgde. René Koster kwam de verdienstelijk spelende Niels Redder vervangen en zijn inbreng zorgde voor nog meer druk op de defensie van BSVV. In de 81e minuut schoot Koster hoog over en even later kon een kopbal van Koster richting tweede paal, niet worden binnen gewerkt door een medespeler. Jurgen Visscher kreeg nog een schietkans, maar ook nu had hij het vizier te hoog gericht. Het laatste noemenswaardige feit was een scrimmage voor het BSVV doel waarbij de bal over werd geschoten door Sven Joosse.

Na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Frei voor het einde van de wedstrijd. De mannen uit Bovensmilde vielen elkaar in de armen en waren erg tevreden met het behaalde resultaat. Aan Avereest zijde overheerste de teleurstelling. Een veldoverwicht kon helaas niet in (doel) punten worden omgezet. Zoals al aangegeven, het feit dat een tegenstander blij is met een punt tegen de tricolores, geeft aan dat er onmiskenbaar groei zit in het team van trainer Lamberink.

Volgende week reist VV Avereest af naar Hollandscheveld om daar aan te treden tegen de plaatselijke trots. De thuiswedstrijd werd door VV Avereest verloren, dus we hopen op sportieve revanche. Aanvang 14.30 uur op Sportpark de Oosthoek.

Opstelling Avereest:

Reinier Zwijns, Nick Buiter, Sander Hoeve, Bernhard Binnendijk, Maarten Pol, Kevin Buiter, Niels Redder (René Koster), Leyon Courtz (Job Lamberink), Jurgen Visscher, Sven Joosse, Dani Docter (Niek Kuiper).

Klik HIER voor de foto’s.