Terug bij af. 

Helaas moet ik u en de rest van planeet aarde mededelen dat Avereest 2 weer terug op de grond is. Afgelopen zaterdag 12 oktober werd het 1-4 voor PH 5, er volgt nu een beschrijving van de dag en de wedstrijd. 

Het is half 12 ´s ochtends als ik de legendarische Marcel Dijk in de kleedkamer aantref. Marcel, die tegenwoordig bij het Tweede traint, deed vandaag zowaar een wedstrijd mee. Leuk feitje: Marcel heeft 245 jaar (!) onafgebroken in het 1e gevoetbald waarvoor veel respect. Vandaag mocht hij voor het eerst een stapje hogerop. Dit kan niet misgaan. Wij bouwen op hem. Hij schiet ons naar de overwinning. VVA 2 wordt kampioen. 

De opstelling: Baard in de goal, hij was niet zo fit. Maar hij was er wel!!!!
In de verdediging namen plaats: Jonkie – het Kanon – 1,2 Heindrie – KamiKooiker.
Op het middenveld: Brace – MARCEL DIJK – Dolly Dot.
Spitsen: Ubermensch Ariër Lennard – Moutarde – Malaria. 

Het werd gelijk al duidelijk; PH 5 is een prima ploeg. De druk stond er gelijk vol op en Avereest kreeg geen grip op de forse jongens uit Almelo. Binnen een minuut of 20 stond het al 0-2. Heel sporadisch kwam Avereest eruit via Erik, die overigens wel veelvuldig werd aangespeeld. Het creëren van kansen bleek erg moeilijk en waar wij niet doelgericht waren was PH dat wel. In de rust stond Avereest namelijk al met 0-4 achter. Eén van de goals was helaas een foutje van keeper Baard, of was het overtreding? Na een hoge bal die belandde in de 16 van de Baard had hij de bal wellicht met zijn handen mogen pakken, in de twijfel die Tom had gingen de spitsen van PH het luchtduel met hem aan en wonnen: goal. Het slot van de eerste helft werd vooral gekenmerkt door een behoorlijk botsing tussen Jonkie en Stoepie. Jonkie en Stoepie wilden allebei op een bal afgaan, voor zover ik weet. Stoepie ging toen met zijn brace, en mensen, dat ding is hard, in het kruis van Jonkie. Jonkie gaf toen toe daar niet veel te hebben zitten; wat er zat, deed behoorlijk auw. Termen als: ¨een bevalling is er niks bij¨ passeerden de revue. Resultaat: Jonkie (al tegen zijn geslachtsdeel zeggende dat het wel goed komt) douchen. Afijn. 

In de rust was de boodschap, mede van de spelers zelf: laat het niet een nog grotere uitslag worden, anders wordt het behoorlijk gênant. Dit leek wel goed te komen want PH scoorde in de tweede helft niet meer en Avereest maakte zowaar een doelpunt, en een mooie ook, via Moutarde. Hij liet toch weer even zijn klasse zien, waar we de godganse wedstrijd al op zaten te wachten. Het spel van VVA 2 werd in de tweede helft iets beter, al resulteerde het niet in een omslag naar een gelijkspel of zelfs een zwaarbevochten overwinning. Na een paar halve kansjes en een schot van onze aanvoerder in de tweede helft, Dolly Dot na, creëerde Avereest niet veel. 

Als dhr. Stolte dan een hoog geluid produceert, (zonder fluit, of met fluit) is de uitslag helaas 1-4 voor de manschappen uit Almelo. Wellicht een ploeg om rekening mee te houden voor de titelstrijd. Ik noem nog even de wissels die er in gekomen zijn: Haas, Piel3 en Kale Pirlo!! Jawel, hij deed vandaag met ons mee. Hoogtepunt: panna bij tegenstander. 

Na de wedstrijd ging ik nog een biertje drinken (!!!!) met Pascal en Hermen, twee fervente bierdrinkers, in ons aller Thuishaven. Toen ik lucht kreeg van vervoer naar Hoogeveen (daar speelde ons vlaggenschip tegen het 1e van de plaatselijk V.V.) had ik mijn biertje wel heel snel op. Joost wilde het goedmaken met mij na zijn moordaanslag op mijn penis en bood mij een lift aan met zijn mentor Erik en mijn vriendje het Kanon. In de auto hadden we veel lol en ik daagde de jongens uit voor een al eerder ter sprake gekomen onderwerp: Karten. Volgens Erik en Joost zijn zij sneller dan ik maar ik vind en denk van niet. Op de winst in de ooit komende heat, staat een krat pils. Het is verstandig om je geld niet op één van hen, maar op mij te zetten. 

Genoeg over de zaterdag. 

Het is namelijk alweer maandag als ik dit verslag typ, want gisteren was ik behoorlijk slecht van een avondje bier trinken beim Oktoberfest Alteveer. De halve-liter-pullen gingen wel redelijk hard en dit voelde ik zondag ook nog wel een beetje. Ook las ik net in het verslag van het derde, vast geschreven door de opperhomo met die nieuwe meisjesschoenen: Denise Zwijns, dat ik te kakken werd gezet naar aanleiding van mijn ietwat gênante microfoon-optreden van vrijdagavond. Uitleg: ik en een paar andere mannenchicks mochten de echte chicks vrijdagavond fluiten. Toen het mijn beurt was om om te roepen was ik het spoor bijster. Ik noemde de verkeerde teams op, ik maakte foute opmerkingen over dansende meisjes en ik was amper te verstaan ofzo. Zelf vond ik het wel een geslaagde avond en heb ik niet 1x hoeven fluiten voor een overtreding. Denise moest dat daarentegen wel, hij is contact tijdens het sporten niet gewend en floot alles af. ¨Willen jullie pleaaaaase niet elkaar aanraken ieeeeeel gebruik gewoon je voetjes, alsjeblieeeefje.¨ 

Tot volgende week!
Jonkie