Tweede uitoverwinning VVA III

De derde wedstrijd onder de nieuwe coach: The fat one, stond op het programma. De mannen van VVAvereest III moesten om 15:00 klaar staan op veld 36 van Nieuwleusen. Het zonnetje deed hard haar best om de buitentemperatuur richting de 20 graden te krijgen en het veld was mooi groen. (Dit is redelijk vanzelfsprekend want we speelden op kunstgras)

Door een lokale griepgolf waren veel spelers afwezig. De coach had van de week al contact met de mensen van Nieuwleusen 7 gezocht om de wedstrijd eventueel te verzetten, maar dat zagen zij niet zitten. Vandaar dat er heel wat namen, die  u normaal gesproken in het verslag van VVA 2 voorbij ziet komen, alhoewel die sinds de trainersruil niet meer gesignaleerd is op onze website, in de selectie van ons derde verschenen.

De  opstelling:
Goal: Oublie
Verdediging van links naar rechts: Mengsmeer, Bollema, Pielie, Koksie
Middenveld van links naar rechts: #(c), Snoef, M, Epke
Spitsen: Blup en Trekpik
Bank: SpiekerJozef, Skippy, Paskallah, Nepke, Dildo

De wedstrijd was nog geen paar minuten oud toen de aandacht ineens naar wat anders uit ging. De ziekenboeg. De hele voetballende familie Zwijns en Eltoy kwamen al hoestend, kreunend, kotsend en elkaar ondersteunend aan gekropen. Toen die eenmaal hun plekje tegen het hek gevonden hadden, kon de wedstrijd weer verder gaan.

Er werd redelijk gevoetbald. Er waren kansen over en weer maar het was Nieuwleusen die als eerste het net wist te vinden. Avereest bleef ook kansen creëren, waaronder een ziedend en onverwacht schot van M op de lat. Niet lang daarna kwam de gelijkmaker. Pielie zag Trekpik vertrekpikken en zette hem alleen voor de keeper. Koeltjes schoof de rechtspoot de bal met links in de verre hoek. Vlak voor rust kreeg Avereest een corner. Blup nam de hoekschop en zag de bal weer via een speler van de tegenpartij over de achterlijn gaan. M zei tegen Blup: ”Laat mij maar ff”, en schoot de bal vanaf de hoekvlag bijna in de kruising. Het leer viel voor de voeten van Blup die zich niet bedacht en zijn tweede doelpunt ooit binnenramde.

In de rust paste The fat one twee wissels toe. # ging er uit voor Nepke en Koksie verliet het veld voor Dildo. Wat betekende dat Daanvoerder de band kreeg. Na enkele minuten, waarin het spelbeeld over en weer bleef gaan, kwam Paskallah er in voor Blup. Dildo begon woest naar voren te rennen en kreeg de bal. Waar wij aan de kant ons afvroegen waarom hij dat als rechtsback deed, had het bevredigende plastic andere plannen. Hij legde de bal half tweede paal half in het doel en de instormende Paskallah besloot met zijn eerste balcontact alle twijfel te ontnemen en scoorde de 1-3. Direct daarna verstapte Paskallah zich en kon gewisseld worden.

Ondanks de achterstand bleef Nieuwleusen hun kansen creëren wat na een kwartier resulteerde in een 2-3 stand. Ik weet de volgorde van de laatste twee doelpunten niet meer, maar een van de twee was weer een prima bal met links in de verre hoek van Trekpik en de andere was door een grove fout van hun best spelende man die de bal tussen zijn eigen doel en Trekpik legde. Aangezien hun keeper geen zin had om richting die bal te gaan was het een koud kunstje voor Trekpik om zijn Hatpick te maken. Eindstand: 2-5!

Oublie: 8 Had een zieke schijnbeweging waardoor hij een doeltrap over de zijlijn mocht schieten.
Koksie: 6.5 Niet veel gezien vandaag maar ongetwijfeld weer zijn best gedaan
Dildo: 7 Bereidde de 1-3 voor maar ook de 2-3
Daanvoerder Bollema: 9.5 Ik geef gewoon geen tienen
Pielie: 9 Heeft zich ondanks het niveau verschil met wat hij gewend is prima staande gehouden
Mengsmeer: 3 Prima pot, stond zijn mannetje en was aanvallend ook goed aanwezig.
Epke: 9 Niet alleen op het veld toonde hij zijn waarde, maar ook de toeschouwers wist hij kostelijk te vermaken.
M: 9 Zowel aanvallend als verdedigend goed aanwezig en een prachtige bal op de lat
Snoef: 8,8 Niet van de bal te krijgen op dat kunstgras.
#: 8 Kan veel beter maar doet net of hij steeds ouder wordt.
Nepke: 7 Moet veel meer op de ballen van zijn vriend lopen
Blup: 9 Heeft gescoord!!!!
Paskallah: 9  Foutloze die minuten
Skippy: 8.5 Moet zelf een keer op doel schieten i.p.v. alles opzij te leggen