Verslag Bergentheim – VVA VR1

Na een bekerzaterdag vorige week was het weer tijd voor een speelronde van de competitie. Vandaag stond een reis richting Bergentheim Vr2 op het programma, afgelopen jaar een lastige wedstrijd. Maar goed nieuw jaar, nieuw kansen. Ook vandaag waren we weer met een hoop dames, de versterking op de bank was Ilona, Fiene, Tessa, Kayleigh en na een tijd van blessureleed is ook Myrna weer back in business!

Bergentheim mocht de wedstrijd aftrappen. Al snel kregen ze ook een hoekschop, hier kwam verder geen gevaar uit. Dan is het ook al snel dat vva weer jn de aanval gaat. Een goede voorzet van links gaat net aan Anouk haar tenen voorbij. De trainer had het naast de wedstrijd ook het ook ergens anders druk mee, “1 keer zonnetje dr erbij en die ** wespen zijn er weer.” In ieder geval, vva gaat er vol voor en dit keer is het Amy die maar eens op doel schiet, helaas nog niet binnen, maar een goal hang al wel in de lucht. Dat duurt dan ook niet lang meer, na een kwartiertje spelen is het Ruth die de 0-1 binnenlegt op aangeven van Anouk! De dames uit Balkbrug zijn veel rond de 16 van Bergentheim te vinden. Uit een reeks van hoekschoppen volgt helaas geen treffer.  Nu is het de beurt aan Bergentheim, ze komen tot een schot maar levert geen gevaar op. Dan vallen wij nog maar weer eens aan. Tess legt hem voor en Ruth kan haar tweede van de middag binnen tikken. Vlak daarna is het Paulien die een wederom prachtige voorzet van Tess tussen de palen schiet. 0-3. Er zijn goede aanvallen te zien op deze zonnige en winderige middag in Bergentheim. Nu is het Ruth die de bal opvangt vanuit een doeltrap van Bergentheim. Ze maakt een goede actie en legt hem af op Tess. Die vuurt op doel, de keeper weet de bal te redden. Vervolgens is het Amy die op de linkshalf een bal opvangt, maakt een korte actie en schiet van ongeveer 20 meter afstand. Linksonder in de hoek gaat de bal voorbij de keeper, 0-4!

In de rust worden alle 5 wissels ingezet. Fiene komt voor Daphne (rechtshalf), Ilona komt voor Linda (rechtsachter), Myrna maakt haar rentree op de plek van Anouk (rechtsvoor). Tessa mag het veld in voor Amy (linkshalf) en op de linksback komt Kayleigh binnen de lijnen voor Esmee. Verder had Johan weinig te vertellen. Alleen dat we vooral zo door moesten gaan. Druk houden en blijven voetballen.

De tweede helft begint met een meesterlijk trucje van Ruth die er net niet in gaat. Helaas moest Kayleigh al snel in de tweede helft het veld verlaten door pijn, Esmee neemt haar taak over. In de eerste heeft Bergentheim geen gevaarlijke aanval gehad, nu is het dan toch zover. Chloë komt 1 op 1 met de aanvalster. Ze wil de bal linksonder plaatsen, maar Chloë kan de inzet met haar gestrekte been keren. Het zit ons niet mee de tweede helft. Talloze ballen gingen op de lat of paal, en stonden die niet in de weg, dan was het de keeper wel. Na een half uur lukt het Ruth wel om alweer haar derde van de middag beheerst over de keeper in het doel te leggen. 0-5. Met nog een kwartier te spelen maakt Paulien plaats voor Amy, een frisse kracht voor de slotfase. In de tweede helft is Bergentheim dreigender dan in de eerste. Het centrale duo, Iris en Anne, weet de aanvallen op te vangen en te keren. Desondanks maakt Bergentheim in de slotfase toch de 1-5. Snel daarna volgt het eindsignaal.

Na de wedstrijd werd Anne uitgeroepen tot woman of the match. Volgende week spelen we weer op sportpark de Balk. De tegenstander is dan HHC Hardenberg vr3. Het startsignaal zal dan om half 3 klinken, tot dan!