Verslag DKB 3 – VVA 3

Op 16 April stond de wedstrijd DKB 3 – VVA 3 gepland. Dit evenement staat normaal gesproken garant voor spektakel en dat zou vandaag niet anders zijn. In de Krim werd er al weken naar deze wedstrijd uitgekeken. Er hingen overal pamfletten met onze gezichten erop. Putin was er ook.

De volgende veertien (!) mensen gingen mee in deze opstelling:

Nieuwe auto van Nick: Ecke, pinkel, en nog een paar. Cabrio van Neef Tom: Neef Willem, Kale Pirlo en Dogger. In de Oubmobiel zag ik Bruine Nelis zitten. Maar verder weet ik eigenlijk niet zo goed hoe de verdeling in de auto’s was. Op het veld nog wel:

Goal: Oublie
Verdediging: Bylan de Die, Daanvoerder, Pavement, Katoekan
Middenveld: Ecke, Pinkel, Beun, Kale Pirlo
Spitsen: Kruidkoek en Neef Tom
Op de bank zaten: Neef Willem, Bruine Nelis, Dogger en Den van Svijk

Het publiek was in grote getallen naar De Krim gekomen. Er waren livebandjes en er werden broodjes hotdog verkocht. Je merkte eigenlijk weinig van de oorlog. We begonnen goed aan de wedstrijd. Het leek wel of DKB met maar 10 man speelde. Het duurde ook niet lang voor we op voorsprong kwamen. Een vrije trap van DKB die terug op de keeper werd gespeeld. Althans, dat was denk ik zijn bedoeling, maar Kruidkoek onderschepte de bal, speelde de keeper voorbij en schoof ‘m in het lege doel. We bleven goed voetballen. Toch kwam DKB op gelijke hoogte. Er werd een overtreding gemaakt in onze 16 en de bal ging op de stip. Oublie zat er nog aan maar de penal was te hard en laag in de hoek. Na weer een kwartier van goed voetbal en nog een afgekeurde goal kregen wij ook een penal. Neef Tom was te snel voor de verdedigers en werd onderuit gehaald. Iedereen keek elkaar aan van wie gaat m nemen terwijl Beun al aan zijn aanloop was begonnen. Feilloos schoof hij de bal in de hoek. Dit was zijn 1e doelpunt van het seizoen. Hij huilde van blijdschap. Met de stand van 1-2 gingen we de rust in.

In de tweede helft kwamen Neef Willem en Dogger er in voor Bylan en Kale Pirlo. Dit tot groot ongenoegen van Kale Pirlo, maar gelukkig voor hem hoefde hij maar 5 minuten op de bank te nukken. Pavement had medelijden en fakete een blessure. Wel stond hij er als de kippen bij als er een speler dorst had. Jij krijgt water, en jij krijgt water, schreeuwde hij. Den kwam er in voor Kruidkoek.

Er werd na rust iets voorzichtiger gevoetbald. Iedereen wist nog wat er thuis tegen DKB was gebeurd. Toen gingen we met 3-0 de rust in en een goed uur later stond er 3-6 op voetbal.nl. Toch wist Beun, die nu toch al los is, de 1-3 te maken. Niet veel later wisten de Krimmers ook te scoren. Wij (lees veldspelers) proberen onze schot op doel vaak te pushen om eerder uit te komen. Nu trok Oublie de stoute schoenen aan en kwam al schreeuwend uit zijn hok. Wij riepen nog van: ‘Nee, nu niet!’ maar dat mocht niet meer baten. De bal werd over hem heen geschoten. De verwachting is nu dat Oub voorlopig z’n vijfmetergebied niet meer uit komt.

Het duurde niet lang voordat Avereest de zaakjes op het veld weer op orde had. Kale Pirlo wist met een subtiel passje zijn neef te vinden. Die nam de bal goed aan, wat ook niet moeilijk is als je hem perfect krijgt, en lopte hem over de aanstormende keeper.  Zijn eerste goal voor de tricolores mocht er wezen. Iets later begon Dogger aan een 1-2tje, zette een enorme rush langs de zijlijn in, gaf de bal strak voor en Den knalde het leer in de kruising bij de 1e paal. Wekregen nog een paar grote kansen waaronder Ecke, die had de bal schuin voor de goal en er stonden 2 man recht voor de goal te roepen om de assist, maar Ecke dacht: Daar staat een paal, een keeper, die hoek is onmogelijk dus proberen maar. Tegen al zijn verwachtingen in stopte de keeper zijn schot. ‘Sorry, dit was egoïstisch’, riep hij. Iedereen vergaf hem dit wel.

Al met al was het een leuke, goede en sportieve wedstrijd. De scheids, die de heenwedstrijd nog meespeelde, floot uitstekend. Er was niets van de vechtpartij die vorige week op de kelderklasse stond te merken. Sowieso van de oorlog helemaal niets. Iedereen een ruime voldoende en nu maar hopen dat deze lijn wordt voortgezet. Volgende week tegen de nieuwe club van Coach Stef. Alhoewel ik vermoed dat hij niet veel met het 6e te maken gaat hebben.

Vrolijk Pasen iedereen