Verslag Mariënberg 4-VVA 3

Op zaterdag 18 februari stond de wedstrijd Marienberg IV tegen VVAvereest III gepland. Na een lange winterstop, de afgelaste wedstrijd tegen het buurdorp SCD, was dit pas de eerste officiële wedstrijd van dit jaar voor het derde.
The Fat one had, mede door een telfout, zeventien man in gedachten voor deze wedstrijd. De volgende elf mochten beginnen:
Goal: Oublie
Verdediging: Mengsmeer, Bollema, Bonemans en Henkie
Middenveld: Pavement, Bert en Pinkel
Aanval: SpiekerJozuf, Trekpik en Blubs
Op de bank: Boxje, Baard, Piellie, Strik, Katoekan, Kale Pirlo en Dolf, die tevens de vlag hanteerde gedurende de eerste helft.
Het werd voor de wedstrijd al ernstig duidelijk dat we het vandaag moeilijk zouden krijgen. Boxje maakte vrolijk muziek langs de kant, maar ineens was daar BOX. Een huizenhoog apparaat met een loeiend geluid, dat trots en imponerend werd bedient door een van de Mainbargers. Het apparaat was te zwaar om te tillen, maar een van de Mainbargers had er een stel wielen onder gelast.
Tijdens de warming-up werd ons, door de wat bonkig ogende Mainbargers, verweten dat we veel te fanatiek en serieus ons aan het voorbereiden waren. Coach mayo wilde terugcounteren dat ze dat de thuiswedstrijd ook tegen ons hadden gezegd, en een kleine twee uur later met een drup aan de neus weer in de trekker richting Mainbarg gingen. Maar, een beetje lafjes hield de grote vetklomp zich stil en lachte het weg.
Het werd in de eerste helft ook direct duidelijk dat de bonkige Mainbargers er niet alleen wat lomp uitzagen, maar zich ook zo gedroegen. Het welbekende rood-zwarte tenue had prima vervangen kunnen worden door een geblokt vest en een zaagbroek. Elke aanvaller van Avereest die te ver op hun helft kwam, werd naar hun eigen helft terug geschopt. De scheids vond dit prachtig, want hij was een groot liefhebber van ‘mannelijk voetbal’.
Toch kwam het eerste doelpunt van op naam van een VVA-er. Een corner die tegen de zin van Coach Mayo genomen werd door Trekpik, belande na een paar schermutselingen voor de voeten van Blubs. Die bedacht zich geen moment en joeg het ronde leer tegen het bovennet aan. Later kwamen er nog een paar kansjes over en weer, waaronder een vrije trap, die volgens afspraak door Pinkel genomen werd.
Op dat zelfde moment was er op de werkplaats van een bouwbedrijf in Mainbarg, een man vrolijk op zijn heftruck het werkterrein een beetje aan het sorteren. Het was afgelopen week druk geweest, en aankomende week zou het niet veel anders worden, dus moest het maar even op zaterdag gebeuren. Naast het terrein hoorde hij de vertrouwde geluiden van het sportpark waar een wedstrijd bezig was. Ineens kwam er keihard een projectiel aangevlogen, die midden in zijn snuffert terecht kwam. Door de impact werd hij uit zijn heftruck geworpen, alwaar hij een tijdje op de grond bleef liggen.
Weer op het veld draaide VVA zich teleurgesteld om. De vrije trap van Pinkel was huizenhoog over en naast gegaan en er moest een nieuwe bal komen.
SpiekerJozuf moest vroeg staken omdat zijn schoen het begaf. Dit was volgens hem voor iedereen het beste. Katoekan nam de linksbuiten positie voor zijn rekening. Later werden Piellie voor Bert, Kale Pirlo voor Pinkel, Dolf voor Mengsmeer en Strik voor Blubs ingebracht. Voor wie Baard erin kwam weet ik niet meer maar hij kwam er wel voor iemand in.
De Mainbargers raakten ondertussen perongeluk twee keer de bal in plaats van een speler, waardoor het 2-1 voor de rood-zwarten stond. Tien minuten voor tijd pakte Pavement de bal ergens in onze eigen zestien af. Hij begon met zijn befaamde dribbel. Hij slalomde het hele veld over en ontweek 33 schoppen. Vlak voor de vijandige keeper deed hij een soort pirouette waardoor de Mainbargse keeper verbluft op de grond viel. Uiterst behendig hakte Pavement de bal, via de lat tegen het net.
Helaas scoorde de thuisploeg in de laatste minuut de winnende goal, waardoor de eindstand 3-2 op het wedstrijdformulier ingevuld zou worden.
Wonder boven wonder is er niemand met blijvend letsel weggegaan. Ook de heftruckchauffeur kon na even duizeligheid weer verder.