Verslag VVA3

Beste lezers,

Het gaat niet goed met ons aller dritten, VVA3. Er zijn al drie wedstrijden afgelast wegens te weinig man.  De wedstrijden die wel door zijn gegaan, zijn op een na hopeloos verloren.  Afgelopen week hebben we zelfs twintig(!) doelpunten tegen gekregen. Nu denk je bij zoveel tegengoals aan de keeper, maar geloof me, onze razende Schot op doel heeft er minimaal zoveel nog eruit gehouden. Waar komt dit vandaan?

Allereerst de wedstrijden die verzet zijn vanwege te weinig mankrachten. We hebben een vaste kern van negen man. Deze worden elke week verwacht, en dan aangevuld met de ‘flex-ballers’. Als je in de app-groep van VVA(afbeelding van een boom) tree app kijkt, zitten daarin (schrik niet) zesendertig man(!). Dit moeten we ietwat nuanceren want daarbij zitten ook trainers; Mark Dunnink, Jos Gruppen, Elroy de Bie en gestopten; Skippy en Bonemans. En natuurlijk, niemand durft de all time leider eruit te gooien, good old Blubsie. Verder enkele langdurig geblesseerden; Bert en Pavement. Ook drie nieuwe leden, die zo’n 200km verderop hun leven leiden en ooit verliefd zijn geworden op VVA. Deze zal ik zo voorstellen. Ik kan me ondertussen goed voorstellen dat de liefde voor dit elftal enigszins bekoeld is.

Er is een blik met spelers die een speciale appgroep hebben voor geval van nood. Hierin zitten oude legendes van VVA zoals, Doelie, Tongwin van Etteren, Cliff Richards, Rutger Hauer, Der Keizer en de geblesseerden. Opvallend en dus ook schrijnend aan onze opkomst is, dat Tongwin meer minuten deze twee maanden gemaakt heeft dan in zijn vorige dertig seizoenen. Ook al de anderen hebben al meer gespeeld dan hun lichaam lief is.

Verder de drie nieuwe leden uit de regio Rotterdam.  Dit zijn Willempie, Neef Tom en Jan Hattrick. De eerste twee zijn neven van de gebroeders Zwijns, welke alle drie een verleden of nog huidige presentie hebben in het elftal. Willempie is te herkennen aan zijn enorme hipsterbaard, Neef Tom aan zijn eindeloze gezwets over wijn. Jan Hattrick is huisgenoot van Willempie, en is er een beetje ingeluisd. Hij kreeg op een willekeurige dag een email van de KNVB, waarin stond dat hij was overgeschreven. Toen hij opkeek van zijn laptop, keek hij rechtstreeks in de grijnzende baard van Willempie. Willempie die trouwens onlangs de marathon van Rotterdam voor de zoveelste keer gelopen heeft, dit om fit te zijn voor VVA3.

De twee neven zijn al een keer naar Balkbrug gereisd voor de wedstrijd tegen Nieuwleusen. Ze arriveerden op donderdag, zodat ze nog een training konden meedoen. Daanvoerder had een snipperdag genomen. Opvrijdag kwam het bericht dat we te weinig man hadden. De wedstrijd werd verzet.

De wedstrijden die dus wel doorgegaan zijn werden dus hopeloos verloren. Behalve Lutten uit, dat werd 5-3. In de rust stond het nog 3-0 maar direct na rust kwamen we snel terug tot 3-3. Twee van de doelpunten kwamen van de, van rechtsback getransformeerde spits, Ecke. Z’n broer Pinkel schoot een vrije trap erin. Later bleek de keeper van Lutten niet eens op voetbal te zitten. De grote verliespartijen waren tegen buurdorp Dedemsvaart, Hardenberg 85 en Gramsbergen 7. Die teams zijn ook wel erg goed, dus daar moeten we dan maar hoop uit putten.

De aankomende wedstrijd tegen Ommen 11 gaat ook niet door. Dit komt deze keer omdat Ommen ook geen elf spelers bij elkaar kan krijgen.

Maar we zitten er dus nog niet echt lekker in. Ik wil bij deze dus ook een oproep doen. Ken je een VVA3 speler, of kom je er een tegen. Sla een arm om hem heen, koop hem een biertje. Spreek hem moed in. Motiveer hem om het geluk in voetbal weer terug te vinden. Roep Tsjakka! of wat dan ook! Wij zullen laten zien dat dit een tijdelijke crisis is, en veerkracht tonen. Met jullie hulp zal het volgende verslag weer een knotsgek stukje tekst worden, waarin we de eerste driepunter vieren.