Voorbeschouwing Achilles 1894-VV Avereest 15-2-2020

Een terecht gelijkspel tegen Hoogeveen dat mogen we toch wel concluderen. Hoogeveen was wel een periode dreigend met een aantal strakke voorzetten voor de goal maar VVA had uiteindelijk de beste kansen en had zelfs een penalty moeten hebben. Met dit gelijke spel op zak betekent dit dat VVA dit jaar nog steeds ongeslagen is, zowel in de competitie als in het oefenprogramma. De laatste nederlaag is inmiddels bijna 3 maand geleden. We mogen dan ook spreken van een goede flow en in die flow gaan we op bezoek bij de aankomend kampioen. Ondanks dat in de voetballerij alles mogelijk is mogen we dat toch wel stellen met een voorsprong van 13 punten.

Zoals gezegd staat Achilles inmiddels 13 punten voor op de concurrentie en lijkt een kampioenschap een kwestie van tijd. Leuk zal het niet zijn voor de supporters van Achilles want elke tegenstander blijkt ineens een bus te hebben en deze op zijn Mourinho’s te kunnen parkeren. Ook Fit Boys wist met deze “tactiek” en daarbij een stuk vechtlust Achilles op 0-1 te houden, op papier in ieder geval een keurig resultaat van de rode lantaarn drager. De verslagen lezend had Achilles moeite met de tegenstand van Fit Boys en koesterde men de 0-1 voorsprong. Daarmee heeft Achilles dit seizoen nog geen verliespartij hoeven incasseren maar dat betekent dat de eerste verliespartij daardoor steeds dichter bij komt😊. Waarom niet tegen ons… wij hebben bij VVA daar wel ervaring mee getuige de overwinning tegen het ongenaakbare PH van 2 seizoen geleden en in de flow waarin wij ons momenteel verkeren is alles mogelijk.

In de voorbeschouwing van vorige week sprak ik over het calimerogedrag wat wij soms wel eens vertonen en dat wij daar wel eens afscheid van mogen nemen. Volgens mij is tegen Hoogeveen al het tegendeel bewezen of op zijn minst een eerste mooie stap gezet door realistisch en bevlogen te spelen en waarom zouden we ook niet op die manier Achilles te lijf kunnen gaan. Uiteindelijk staan wij niet voor niets op de 2de plek in deze periode en, hoe stoer is dat, hebben we het volledig zelf in de hand. 😊

Trainer Stef Lamberink hoopt dat aankomende zaterdag zowel Bart en Niek weer aan kunnen sluiten zodat we met een volledig fitte selectie af kunnen reizen naar de mooie accommodatie van Achilles.