Voorbeschouwing VV Avereest- Achilles 1894

Zaterdag 2 november het 4de gelijke spel van het seizoen genoteerd. In een zeer open wedstrijd tegen VV Klazienaveen werd het 2-2. Niek Kuiper beloonde zijn actieve houding met 3 doelpunten echter er werd er 1 door de grensrechter onterecht weg gevlagd en helaas overgenomen door de scheidsrechter. Beide teams hadden grote mogelijkheden om de wedstrijd uiteindelijk over de streep te trekken maar verzaakten beide.

9 November staat de 2de thuiswedstrijd op rij gepland, kampioenskandidaat Achilles 1894 komt op bezoek. Achilles 1894 is voor ons een grote onbekende. Achilles heeft zijn historie bij de zondagvoetbal liggen en is in 2016 ook met een prestatief elftal op de zaterdag gestart in de 5de klasse Noord. In de eerste 2 seizoenen is het direct gepromoveerd waardoor ze vorig jaar hun 1ste jaar in de 3de klasse hebben gespeeld. De zondagtak speelde vorig seizoen in de hoofdklasse maar men heeft besloten dit team op te heffen en zich te richten op de zaterdag. Als uw verslaggever goed geïnformeerd is dan zijn een paar spelers van de zondag overgekomen naar de zaterdag en zijn eerder vertrokken spelers terug gekomen om dit zaterdagteam een boost te geven. De resultaten zijn uitstekend, alles nog gewonnen. De uitslagen dit seizoen waren vooral in het begin indrukwekkend, de laatste 2 wedstrijden lijkt het iets moeilijker te gaan, 2-3 van Klazienaveen gewonnen en afgelopen zaterdag 2-0 van Nieuwleusen.

Met deze wedstrijd op komst wil ik u mee nemen naar seizoen 2017/2018 waar ene PH aan onze klasse was toegevoegd, overgekomen vanaf zondag 2de klasse. De uitwedstrijd wil ik het even niet over hebben… Dit team kwam op de 17de wedstrijddag ongeslagen op bezoek bij VVA, ze hadden werkelijk alles nog gewonnen. 16 wedstrijden 48 punten.

Uw verslaggever was die dag nauw betrokken bij het team en kan zich deze dag nog goed herinneren. De sfeer binnen het team voorafgaand en tijdens de wedstrijd, concentratie en motivatie was optimaal. VVA speelde compact en gepassioneerd en was een echt collectief waarbij iedere speler zich maximaal inzette. Eindresultaat was een prachtige en verdiende 2-1 overwinning! Die dag bleek dan ook maar weer dat de winnaar pas na 90 minuten bekend is en niet eerder.

De wedstrijd op sportpark de Balk zal om 14:30 uur aanvangen, scheidsrechter van dienst is dhr. Wieringa.

U bent van harte welkom, de koffie staat klaar!